Annuitizace - přehled, výplaty, fáze a typy anuit

Annuitizace je proces, kterým držitel / vlastník anuity z ní dostává výplaty. Příjem z anuity lze vyplácet najednou, jednorázově nebo prostřednictvím pravidelných výplat rozložených příjmů, ve splátkách.

Annuitizace

Anuita je druh pojistné smlouvy, která je navržena tak, aby poskytovala držiteli proud fixního příjmu. Běžně se používá jako zdroj financování pro jednotlivce, jakmile dosáhnou důchodu. Normální věk odchodu do důchodu (NRA) Normální věk odchodu do důchodu (NRA) označuje věk, ve kterém jsou zaměstnanci způsobilí opustit pracovní sílu a začít pobírat plné důchodové dávky. , anuity lze zakoupit najednou za jednu velkou částku peněz, nebo je lze zakoupit za určité časové období s řadou plateb. Tímto způsobem možnosti výplaty anuity odrážejí možnosti přijímání výplat anuity.

souhrn

  • Anuity jsou druhem pojistné investice, která může pomoci poskytnout důchodcům proud příjmů po odchodu do důchodu; anuitizace je proces, kdy se anuitní investice převádí na pravidelné výplaty.
  • Annuitizace je druhá fáze, kterou anuita prochází; první fáze - akumulace - je období, během kterého důchodce investuje do své anuity.
  • Pro investory je k dispozici celá řada typů anuit, se stejně širokou škálou procesů akumulace a anuitizace); díky složitosti anuit je konzultace s finančním poradcem nezbytná pro zajištění dobrého výsledku.

Annuitizační výplaty

Annuitizace umožňuje důchodcům Výroční důchod je účetní jednotka, která má nárok na řadu plateb na intervalovém základě. Důchodci jsou často investoři nebo důchodci, kteří dostávají svůj důchod, aby dostávali pravidelné platby příjmu, a to buď po určitou dobu, nebo po zbytek života důchodce.

Proces anuitizace poskytuje nejen pravidelné výplaty příjmů důchodcům; lze jej také použít k zajištění příjmu pozůstalého manžela nebo manželky důchodce nebo jiného určeného příjemce.

Aby k tomu mohlo dojít, musí důchodce zřídit společnou doživotní anuitu, která specifikuje další osobu, která může pobírat důchod, jakmile zemřel původní důchodce.

Fáze anuity

Existují dvě fáze anuity:

1. Akumulace

První ze dvou fází je akumulační fáze. Během akumulačního období - jak název napovídá - důchodce finančně přispívá na svoji rentu, podobně jako by jednotlivec přispíval na jakoukoli jinou investici.

Délka akumulační fáze je obecně specifikována v době nákupu anuitní smlouvy. V mnoha případech je doba, po kterou může jednotlivec přispívat na svou anuitu, určena typem anuity, kterou má jednotlivec a instituce (pojišťovny Life and Health Insurance Life and Health Insurance L&H). které poskytují krytí rizika ztráty na životech a léčebných výloh vzniklých v důsledku nemoci nebo úrazu. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí.) nebo agent poskytující anuitu.

2. Annuitizace

Druhou fází je tedy období anuitizace. Jak bylo diskutováno výše, proces anuitizace je prostředek, kterým se anuita převádí a investuje do pravidelných plateb příjmů. Fáze anuitizace je tedy časové období, během kterého se provádějí pravidelné platby.

Jak již bylo uvedeno výše, takové časové období nemusí být vůbec „obdobím“, nýbrž jednou platbou. Alternativně může být anuitizačním obdobím určité časové období, které zahrnuje zbytek života anuitisty.

Druhy důchodů

K dispozici je několik typů anuit. Je důležité, aby investor věděl, jaký typ výnosů nebo výhod hledá, aby si vybral, jaký druh anuity pro něj bude nejlépe fungovat.

Mezi různými typy anuit jsou tři nejoblíbenější:

1. Odložené renty

Odložené renty jsou oblíbené, protože jsou dlouhodobě prospěšné. Anuant, který si zvolí odloženou anuitu, je schopen investovat určitou částku peněz (nebo provést několik investic v určitém časovém období) a poté odložit platby příjmů přijaté z anuity do stanoveného data v budoucnosti. Odložené anuity jsou výhodné, protože umožňují investovaným penězům narůst úroky v mezidobí mezi nákupem anuity a pozdějším obdobím anuitizace.

V zásadě výdělek vydělává „peníze zdarma“, které pak může obdržet při pozdějších výplatách. Právě daňová struktura odložených anuit je činí atraktivní volbou spolu s flexibilitou, kterou nabízejí. Odložená anuita dostává příspěvky před zdaněním. Příjmy plynoucí z anuity jsou zdaněny až při výběru. Umožňuje důchodci odložit placení daní ze zisku z anuity téměř na neurčito.

Odložené anuity nabízejí důchodci několik možností pro příjem distribucí. Můžete si vybrat sérii jednorázových výběrů, v zásadě získat přístup k anuitnímu fondu „podle potřeby“. Alternativně si můžete zvolit výplatu anuity najednou nebo ji převést z anuity na jiný investiční nástroj. Můžete se také rozhodnout použít nejčastěji zvolenou cestu pro rozdělování anuit - přijímat stálý proud plateb z příjmů.

Daňové závazky spojené s odloženou anuitou mohou být poměrně složité, takže byste se měli určitě poradit se svým finančním poradcem před zakoupením anuity a také před tím, než z ní budete rozdělovat příjmy. Ujistěte se, že plně rozumíte svým možnostem.

2. Pevné anuity

Fixní anuity jsou další populární formou anuity, protože, jak název napovídá, nabízejí výnosy ve formě pevné úrokové sazby ze všech fondů investovaných do anuity. Tímto způsobem jsou fixní anuity jako vkladové certifikáty Vyvolatelný vkladový certifikát Vyvolatelný vkladový certifikát je termínovaný vklad pojištěný FDIC u banky nebo jiných finančních institucí. Vydavatelná CD mohou být emitentem vyměněna před jejich skutečným datem splatnosti, ve stanoveném časovém rámci a ceně hovoru. (CD), i když obvykle nabízejí vyšší úrokovou sazbu než CD.

Fixní anuity mohou být buď okamžité (to znamená, že poskytují fixní výplaty, určené velikostí anuity a věkem důchodce, téměř okamžitě po fázi akumulace) - nebo odloženy (což znamená, že nadále shromažďují úroky ve stanovené sazbě a výplaty jsou prováděny později). Renty s pevnou úrokovou sazbou jsou oblíbené mezi jednotlivci, kteří mají averzi k riziku. Upřednostňují jistotu fixní sazby před potenciálně vyšším příjmem, který lze získat investováním do variabilní anuity.

3. Variabilní anuity

Variabilní anuity zahrnují větší riziko než fixní anuity, ale také nabízejí potenciál pro větší odměnu. Díky proměnlivé anuitě mohou důchodci investovat do rozmanitého portfolia účtů nebo investičních fondů. Riziko však spočívá v tom, že hodnota anuity (a tedy částka, ze které je anuitista schopen čerpat příjmy) závisí na tom, jak úspěšné jsou investice anuitníka.

Schopnost investovat do širokého koše podúčtů znamená, že důchodce může své investice významně diverzifikovat nebo zajistit. Pokud však více účtů nebude fungovat dobře, existuje zde možnost značné ztráty.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

Splatná anuita Splatná anuita Splatnost anuity se týká řady stejných plateb provedených ve stejném intervalu na začátku každého období. Období mohou být měsíční, čtvrtletní,

Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.

  • Penzijní fond Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Variabilní univerzální životní pojištění (VUL) Variabilní univerzální životní pojištění (VUL) Variabilní univerzální životní pojištění je životní pojištění, které vytváří peněžní hodnotu. Kumulovanou hotovost v pojistné smlouvě lze investovat do několika

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found