Daň z dědictví - definice, jak to funguje, daň z nemovitostí

Dědická daň je daň zaplacená osobou nebo osobami, které zdědily majetek (peníze nebo majetek) zesnulé osoby. V některých jurisdikcích lze termíny „daň z nemovitostí“ a „dědická daň“ používat zaměnitelně. Ve Spojeném království a několika zemích Commonwealthu se daň nazývá také „povinnost smrti“, ale nikoli v právním kontextu.

Dědická daň

Porozumění dědické dani

Dědičná daň se v zásadě vybírá od dědiců nebo oprávněných osob. Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je připraven přijímat výnosy nebo finanční výhody z pozůstalosti zesnulé osoby. Daň je splatná při převodu pozůstalosti na příjemce. Ve většině případů je každý dědic odpovědný za placení své vlastní dědické daně na základě části zděděného majetku.

Vztah mezi zesnulým a příjemcem může mít dopad na nutnost platit dědickou daň. Například manželé jsou obecně vyloučeni z placení daně. Subjekty a organizace Kromě toho typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Daň nemusí platit ani organizační struktury, které obdrží majetek jako charitativní dar od zesnulé osoby.

Pozdní potomci a předkové, včetně rodičů, dětí, sourozenců a prarodičů, stejně jako vzdálení příbuzní a nepříbuzní, obvykle musí platit dědickou daň. Vzdálení příbuzní a nepříbuzní však obecně čelí mnohem vyšší sazbě daně ve srovnání s blízkými příbuznými.

Obecně se daň vybírá na základě hodnoty pozůstalosti. V určitých scénářích, pokud je hodnota nemovitosti nižší než předem stanovená referenční hodnota, nebude vynucena.

Dědičná daň po celém světě

Dědičná daň není k dispozici ve všech zemích. Některé formy daně existují v Belgii, Dánsku, Francii, Německu, Itálii, Japonsku, Velké Británii a Spojených státech. Upozorňujeme, že v USA některé státy takovou daň neukládají.

Zároveň některé země, jako je Austrálie, Kanada, Hongkong, Izrael, Nový Zéland a Rusko, již tuto daň neukládají. Namísto daně ukládají některé země daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora. o prodeji aktiva nebo převodu vlastnictví v případě smrti vlastníka.

Daň z nemovitosti

Přísně vzato, dědická daň a daň z nemovitostí jsou dva různé pojmy. Zatímco se dědická daň uplatňuje při převodu pozůstalosti ze zesnulé osoby na její dědice, daň z pozůstalosti se ukládá z čisté hodnoty pozůstalosti ke dni úmrtí. Skutečné významy těchto dvou pojmů se však mezi jurisdikcemi liší.

V některých jurisdikcích se ukládají obě daně. V takovém případě může být příjemce zdaněn dvakrát.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Daň Ad Valorem Daň Ad Valorem Pojem „ad valorem“ je latinský pro „podle hodnoty“, což znamená, že je flexibilní a závisí na odhadované hodnotě aktiva, produktu nebo služby.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Nepřímé daně Nepřímé daně Nepřímé daně jsou v zásadě daně, které mohou být přeneseny na jiný subjekt nebo jednotlivce. Obvykle se ukládají výrobci nebo dodavateli, který je poté
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found