Doing Business As (DBA) - definice, kdy a jak podat žádost o DBA

Doing Business As, nebo DBA, je prostě provozování firmy s použitím jména, které se liší od jména vlastníka firmy. V některých státech se také označuje jako „Fiktivní archivace jmen“, protože používá fiktivní název, který není stejný jako oficiální název společnosti, pokud se jedná o korporaci. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. .

Dělat byznys jako

Kdo potřebuje soubor

Ve většině případů jsou společnosti využívající metodu DBA jediným vlastníkem. Někteří vlastníci firem nechtějí jako název firmy používat své vlastní jméno, a proto si osvojili DBA.

Doing Business As má být podáno, protože vlastnictví podniku musí být jasně sděleno zákazníkům / klientům i státu. Pokud v souvislosti s podnikáním nastanou nějaké problémy, mají zákazníci právo vědět, s kým obchodují.

Kdy podat žádost o status

Existuje mnoho případů, kdy firma potřebuje podat DBA. Kromě případů, kdy vlastník firmy nechce své jméno na obchodním jménu, je podání DBA nutné i v jiných případech:

  • V některých případech vyžaduje DBA banka vlastníka nebo společnosti retailová banka. Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky. , zvláště když si chce jediný majitel firmy založit obchodní bankovní účet.
  • Existují také případy, kdy klient vyžaduje, aby dodavatel při podávání nabídek podal DBA, aby získal projekt Projektový management Projektový management je navržen tak, aby produkoval konečný produkt, který bude mít dopad na organizaci. To je místo, kde znalosti, dovednosti, zkušenosti a.
  • V případě, že společnost rozšiřuje své podnikání do oblastí, které nejsou pokryty současným obchodním názvem nebo provozem, může být vyžadován DBA. Například pokud aktuální název, který nese, je „Jane's Wedding Couture“ a chce rozšířit svůj dosah i na mnoho dalších druhů společenských oděvů, bude muset podat DBA tak, aby zákazníci věděli, že to není nejde jen o svatební šaty.

Jak podat přihlášku jako

Je důležité, aby vlastníci firem pochopili, že různé státy v USA dodržují různé postupy týkající se podání žádosti o DBA. Tento proces může být relativně jednoduchý nebo relativně složitý, přičemž některé státy jednoduše vyžadují, aby vlastníci podniků zamířili k nejbližšímu úředníkovi v zemi, zaregistrovali své fiktivní jméno v registru a zaplatili licenční poplatek ve výši 10 až 100 USD.

1. Zabezpečte identifikační číslo

Při vyplňování DBA je vyžadováno identifikační číslo. Používá se pro podávání daňových přiznání k podnikání. Používání sociálního zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální číslo se nedoporučuje, protože jednak vystavuje majitele krádeži identity.

2. Zaregistrujte si fiktivní jméno

Některé státy nevyžadují registraci fiktivních jmen, ale to může představovat problém, zejména v případě duplikace jmen. Proto je na bezpečnosti každého, aby si zaregistroval své fiktivní jméno. S technologickým pokrokem je možná online registrace, při které se podaný formulář před odesláním do příslušné agentury prohledá na chyby.

Některé státy dále vyžadují, aby fiktivní jméno bylo inzerováno v místních novinách a aby vlastník předložil čestné prohlášení potvrzující splnění všech požadavků na status DBA.

3. Získejte svou ochrannou známku

Pokud je fiktivní jméno registrováno nebo podáno u DBA, je třeba jméno zaregistrovat u Úřadu pro patenty a ochranné známky USA a také u ministra zahraničí. Tímto způsobem budou vlastníkovi přidělena práva na ochrannou známku.

Výhody

Přihlášení o stavu DBA má mnoho výhod, včetně následujících:

  • Velké množství soukromí. Samozřejmě, když se jméno vlastníka firmy nepoužívá ve jménu jeho společnosti, pak si můžete užít spoustu soukromí.
  • Rozšiřte podnikání. Díky DBA je pro majitele firem mnohem snazší rozšířit pokrytí svého podnikání nebo se pokusit vstoupit na nový trh.
  • Více hodnoty a atraktivity. Pokud někdo pojmenuje svůj zmrzlinový podnik svým vlastním jménem, ​​například v „Zmrzlinovém domě Petera Gallena“, pravděpodobně by to neznělo tak lahodně a lákavě, jako když mu říkáte „Studená a krémová zmrzlina“, že?

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Zásada úplného zveřejnění Zásada úplného zveřejnění Zásada úplného zveřejnění stanoví, že všechny relevantní a nezbytné informace pro pochopení účetní závěrky by měly být zahrnuty do souboru finančních výkazů pro podání ve veřejných společnostech. Finanční analytici, kteří čtou finanční výkazy, to musí vědět
  • Prospekt Prospekt Prospekt je zákonný dokument, který je společnost povinen předat Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli.
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.
  • USA - EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found