Rally - Definice, Rally medvědího trhu a strategie

Shromáždění označuje období nepřetržitého zvyšování cen akcií, indexů nebo dluhopisů Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. . Slovo shromáždění se běžně používá jako obchodní slovo v obchodních médiích, jako je Bloomberg, k popisu období rostoucích cen.

Shromáždění

Zjistěte více o obchodování s dluhopisy u Finance Kurz Základy fixního příjmu.

Ke shromáždění dochází z několika důvodů. Krátkodobá shromáždění jsou způsobena zprávami nebo událostmi, jako je nové jmenování generálního ředitele, které ovlivňují rovnováhu poptávky a nabídky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích je dodávané množství zboží a množství požadované od toho dobrého jsou si navzájem rovny. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. . Shromáždění mohou být také dlouhodobá, která vyplývají ze změn makroekonomických faktorů, jako jsou oznámení o změnách klíčových úrokových sazeb a fiskální politika Fiskální politika Fiskální politika se týká rozpočtové politiky vlády, která zahrnuje vládu manipulující s její úrovní výdajů a daňové sazby v rámci ekonomiky. Vláda používá tyto dva nástroje ke sledování a ovlivňování ekonomiky. Jedná se o sesterskou strategii měnové politiky. .

Akciový trh je volatilní a je známý svými neustálými výkyvy. I pro ostřílené analytiky je těžké předvídat směr trhu. Ceny akcií mohou po dlouhém období náhlého poklesu náhle klesnout. Trh může po dlouhodobém klesajícím trendu také zaznamenat náhlý nárůst cen akcií.

Medvědí trh Rally

Rally medvědího trhu označuje dočasný vzestup cen během primárního trendu medvědího trhu. Nárůst je obvykle mezi 10% a 20%. Začíná to náhle a netrvá dlouho. Pozoruhodné shromáždění medvědího trhu došlo během krachu akciového trhu v průmyslovém průměru Dow Jones Dow Jones průmyslový průměr (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jeden z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů v roce 1929 až na dno trhu v roce 1932 a na konci 60. let až do začátku 70. let. Má dva typy:

# 1 Krátkodobá rally medvědího trhu

To obvykle trvá od půl dne do dvou dnů. Krátkodobá rally medvědího trhu nastane, když akciový trh zažije několik minim během týdne nebo měsíce.

# 2 Střednědobý růst medvědího trhu

Když trh cenných papírů zažije několik odrazů nebo krátkodobých shromáždění, říká se jim střednědobá rally medvědího trhu.

Zpočátku vypadá rally medvědího trhu jako dobrá věc, protože slouží jako odezva od jinak klesajícího směru trhu. Může to však být riskantní pro investory, kteří nakupují akcie, protože si myslí, že se to časem zlepší. Mohou nakonec přijít o peníze, když shromáždění skončí a trh obnoví svoji spirálu dolů.

Co dělat během tržní rally

Během tržní rally se můžete vyhnout ztrátě peněz, ale vyžaduje to plánování a strategii. Zde je několik pokynů, které je třeba zvážit s využitím vzestupného trendu na trhu:

Způsob investice

Při investování zvažte situaci na trhu, zejména pokud se jedná o akciové podílové fondy, protože tyto investice jsou výrazně ovlivněny náladou trhu. Místo uzavírání jednorázových sázek buďte opatrní, když dojde na vzestupnou tržní rally.

Alokace majetku

Vytvořte strategii, do které třídy aktiv investovat. Jak rostou ceny společností s malou a střední kapitalizací a sázky se stávají riskantními, zvažte možnost přidělit část svých peněz na akciové fondy s velkou kapitalizací, protože tyto mohou udržet výnosy portfolia během tržní rally.

Spravujte riziko

Vyšší výnosy jsou vždy vítaným nápadem, ale investoři musí také zvážit druhou stranu mince, kterou je řízení rizik. Mnoho lidí říká: „Nedávejte všechna svá vejce do jednoho košíku.“ V akciích a investování to znamená, aby bylo vaše portfolio co nejvíce diverzifikované, abyste mohli lépe řídit rizika.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Flash Crash 2010 Flash Crash 2010 Flash Crash je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 vedly přední americké akciové indexy, včetně indexu Dow
  • Býčí a medvědí Býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu.
  • Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) Relative Strength Index (RSI) je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších hybných oscilátorů. Původně jej vyvinul známý strojní inženýr, který se stal technickým analytikem J. Wellesem Wilderem. RSI měří rychlost i rychlost změny ceny
  • Technická analýza: Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found