Právní význam auditu - přehled, podvody a tresty

Právním významem auditu je zachování spolehlivosti účetní závěrky pro všechny externí uživatele.

Právní význam auditu

Auditoři Auditor Auditor je osoba nebo firma pověřená prováděním auditu v organizaci. Audit je strukturovaný metodický proces, který zahrnuje prověření občanskoprávní a trestněprávní odpovědnosti při plnění jejich povinností a zajištění toho, aby byla zajištěna transparentnost, použitelnost a spolehlivost finančních informací poskytovaných vykazujícími subjekty.

Vysvětlení auditu

Audit se týká prověření finančních transakcí a záznamů účetní jednotky, aby se zajistilo, že poskytnuté finanční informace odrážejí ekonomickou pozici a operace účetní jednotky.

Audity provádějí interní, externí a vládní strany a používají se z různých důvodů. Audity prováděné externími a vládními stranami jsou důležité pro stanovení platnosti účetní závěrky, protože nejsou předmětem střetu zájmů.

Důležitost auditu

Audity jsou nutné k určení, zda transakce vykazované účetní jednotkou věrně reprezentují ekonomický stav a operace dané účetní jednotky.

Finanční záznamy jsou vytvářeny interně a jsou předmětem manipulace nebo podvodného chování zasvěcených osob. Interní strany mohou mít osobní podněty k manipulaci s těmito záznamy a audit je důležitý, aby se zajistilo, že záznamy nebudou zkresleny kvůli chybě nebo podvodu. zákon. Jedno klíčové slovo v.

Účetní podvody

Účetní podvody se týkají případů, kdy účetní jednotka, například společnost, záměrně zfalšuje své finanční záznamy. V rámci účetnictví je obtížné definovat podvodné chování, protože většina vyjádření financí je založena na odhadech.

Pokud se například společnost rozhodne provést odhad, který bude později revidován, nepovažuje se to za podvodné chování, pokud společnost provedla odhad v dobré víře s využitím všech příslušných informací v době odhadu.

Pokud však společnost úmyslně zkreslí své výnosy, aby sama vypadala ziskovější, nebo nadhodnocuje aktiva, aby vypadala finančně zdravěji, považuje se to za účetní podvod.

Trest účetních podvodů

Účetní podvody jsou nezákonné a trestné, a to jak před civilními, tak před trestními soudy. Ve Spojených státech je Komise pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federálních zákonů o cenných papírech a navrhování cenných papírů pravidla. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí je nezávislá agentura, která je odpovědná za ochranu investorů a udržování spravedlivých, řádných a efektivních trhů. To je hlavně k zajištění důvěry veřejnosti, která je základem finančního systému.

Účetní podvody podkopávají důvěru, která je vyžadována pro tržní ekonomiku. Pokud uživatel finančních výkazů, například investor, nemůže důvěřovat vykazovaným finančním výkazům společnosti, je velmi nepravděpodobné, že by investor byl ochoten investovat svůj kapitál do této společnosti.

Pokud však existuje právní ochrana, která potvrzuje přesnost finančních výkazů, pak je pravděpodobnější, že investor investuje své prostředky, i když nikoho z této společnosti osobně nezná.

Auditoři jsou drženi na stejné úrovni důvěry. Investoři musí vědět, že mohou důvěřovat názoru auditorů a že auditoři poskytnou nestranný názor. Jinak by to podlomilo finanční systém.

Proto, aby bylo efektivní a transparentní tržní hospodářství, musí být přítomny tři prvky:

  1. Pravidla (účetní standardy)
  2. Ověřovatelé (auditoři)
  3. Vymahatelé (vládní agentury a zákony)

Právní odpovědnost auditorů

Auditoři mohou při plnění svých povinností nést občanskoprávní a trestněprávní odpovědnost. Dodržují profesionální kodex chování, který zajišťuje, že při plnění svých povinností budou postupovat náležitě.

Náležitá péče zahrnuje čtyři aspekty:

  1. Filozofie účetnictví Filozofie účetnictví zahrnuje obecná pravidla, koncepty a nápady týkající se přípravy a auditu účtů a finančních záznamů
  2. Povinnost zaměstnávat dovednosti s přiměřenou péčí a náležitou péčí
  3. Plnění úkolů v dobré víře a bezúhonnosti
  4. Odpovědnost za nedbalost, špatnou víru a nepoctivost

Auditoři odpovídají za uživatele účetních závěrek a předvídatelné uživatele, kteří se mohou spolehnout na účetní závěrku, ke které vydají výrok. Mezi uživatele účetních závěrek patří:

  • Akcionáři
  • Věřitelé
  • Dodavatelé
  • Zákazníci
  • Řízení
  • Regulační subjekty

Předvídatelní uživatelé účetních závěrek jsou určováni na základě osobního úsudku. Například v budoucnu mohou nastat noví investoři a potenciální věřitelé; v současné době však nemají konkrétní zájem o konkrétní společnost.

I když auditor ještě nezná uživatele, má vůči nim stále povinnost.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Právní odpovědnost auditorů Právní odpovědnost auditorů Obavy o právní odpovědnost auditorů stále rostou každým dnem. Auditoři jsou velmi důležití lidé, protože v konečném důsledku jsou odpovědní za zvýšení spolehlivosti finančních výkazů pro všechny druhy externích uživatelů. Stejně jako ostatní profesionálové mohou čelit občanskoprávní a trestněprávní odpovědnosti
  • Účetní zásady Účetní zásady Účetní zásady jsou pravidla a směrnice, které jsou stanoveny tak, aby se jimi společnost řídila při přípravě a prezentaci své účetní závěrky
  • Audit Právní důsledky Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny
  • Důkazy v auditu Důkazy v auditu Důkazy v auditu jsou informace shromážděné při kontrole finančních transakcí, zůstatků a interních kontrol účetní jednotky za účelem potvrzení

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found