Auditor - přehled, typy zpráv a důležitost

Auditor je osoba nebo firma pověřená prováděním auditu v organizaci. Audit je strukturovaný metodický proces, který zahrnuje kontrolu knih, účtů, záznamů nebo různých dokumentů.

Audit se může týkat jakéhokoli tématu. Z finančního hlediska však auditor posoudí finanční výkazy organizace. Auditor provede prověrku, aby potvrdil, že všechny zprávy jsou přesné a že dokumenty neobsahují nesprávnosti. Nesprávnosti mohou nastat, pokud jsou účetní závěrky nesprávné z důvodu podvodu nebo chyby.

Auditor

Pro provedení takového typu finančního auditu je obvykle nutné, aby měl auditor určitou kvalifikaci, například certifikaci účetnictví a auditu od regulačního orgánu. Umožní auditorovi určit, zda organizace splňuje účetní standardy. Po certifikaci se auditoři stanou obecně známými jako Certified Public Accountants (CPA) CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA? a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem.

Je nezbytně nutné, aby auditor poskytl věrný a poctivý obraz účetní závěrky organizace a dodržoval auditorské standardy. Zajímavé je, že požadavky na účetní závěrku jsou stále komplikovanější. V současné době čtyři požadované finanční výkazy zahrnují rozvahu, výkaz zisku a ztráty, výkaz peněžních toků a poznámky týkající se samotných tří finančních výkazů. Pomáhá auditorovi úspěšně dokončit úkol auditu.

Druhy auditorů

Je důležité si uvědomit, že auditoři mohou být interní nebo externí zaměstnanci.

1. Interní auditoři

Interní auditoři ve společnosti pracují jako zaměstnanci a v rámci své role musí auditovat určité postupy ve společnosti, například vedení záznamů.

2. Externí auditoři

Externí auditoři jsou na druhé straně definováni jako veřejní účetní, kteří provádějí audit v organizaci z nezávislého hlediska. Jsou zaměstnáni v účetní firmě Big Four Accounting Firms. Účetními firmami Big Four jsou společnosti Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb. , nikoli organizací.

Budou se zabývat oblastmi organizace, jako je řízení rizik nebo finanční procesy a výkazy, aby zjistili, zda fungují a odpovídajícím způsobem zaznamenávají. Po dokončení auditu mohou externí auditoři poskytnout svůj objektivní audit například akcionářům nebo zúčastněným stranám.

Jaké jsou výsledky auditora?

Výsledky auditora z jejich analýzy jsou známé jako výrok auditora. Známý jako čistý výrok auditora, který zahrnuje celkem pouze tři odstavce - dva odstavce pojednávající o rozsahu a jeden odstavec pojednávající o výroku. Odstavec s výrokem se dotýká důležitosti věrného prezentace a souladu s obecně uznávanými účetními zásadami (GAAP). GAAP GAAP nebo obecně uznávané účetní zásady jsou obecně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a. Termín spravedlivěji, konkrétněji, odkazuje na tento termín přesně. Lze jej vyjádřit jako výrok s výhradou, pokud zpráva auditora zahrnuje diskuse o konzistenci, nejistotě nebo pochybnosti o existenci podniku.

Existuje několik vzácných případů, kdy je výrok auditora označen jako odmítnutí odpovědnosti, pokud má pocit, že není schopen vyjádřit svůj názor z důvodu omezení rozsahu. Nakonec je výrok označen za záporný, pokud mají pocit, že účetní závěrka nepředstavuje situaci spravedlivě. Jedná se o vážné situace, které mohou vést k pozastavení.

Proč jsou auditoři důležití?

Auditoři jsou důležití, protože jsou schopni zaručit finanční výkazy organizace na základě objektivního a nezávislého výroku. Pro společnost to přináší výhody několika způsoby, jako je udržování konzistence, hledání chyb při jejich zpracování nebo odhalování podvodů. Kromě toho objektivně radí každému, kdo je do společnosti zapojen, například představenstvu, akcionářům nebo zúčastněným stranám. Zainteresovaným subjektem v podnikání je každý jednotlivec, skupina nebo strana, která má zájem na organizaci a výsledcích jejích akcí. . Běžné příklady, protože se jedná o nestranný report.

Pokud je auditor schopen podat zprávu o odpovídající účetní závěrce pro určitou společnost, může také pomoci snížit riziko investora a zároveň zajistit platnost. To zase zvyšuje důvěru investorů. Celkově může ověřený výrok auditora poskytnout přehled o finančních výkazech společnosti a může prokázat dobrou správu, pokud se zjistí, že je při auditu úspěšný.

Praktický příklad

Auditor je odpovědný za audit účetní závěrky společnosti ABC na konci roku. Po pečlivém auditu v souladu s obecně přijímanými auditorskými standardy jsou schopni zajistit, aby prohlášení společnosti neobsahovala významné nesprávnosti. Na základě provedeného auditu auditor dospěl k závěru, že společnost prezentovala své účetní závěrky věrně, a může tak potvrdit, že je v souladu s GAAP.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • Going Concern Going Concern Princip nepřetržitého provozu předpokládá, že jakákoli organizace bude v dohledné budoucnosti nadále provozovat své podnikání. Tato zásada předpokládá, že každé rozhodnutí ve společnosti je přijímáno s cílem spíše než s jeho likvidací.
  • IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují v souvislosti s finančním výkaznictvím. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů.
  • Interní vs. externí finanční výkaznictví Interní vs. externí finanční výkaznictví Interní vs. externí finanční výkaznictví má několik rozdílů, které si musí každá zúčastněná strana uvědomit. Interní finanční výkaznictví je a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found