Co je to Bond Ladder? - Corporate Finance Institute

Dluhopisový žebřík je investiční strategie, která zahrnuje konstrukci portfolia, ve kterém jsou dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které jsou vydávány korporacemi a vládami za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. nebo jiné cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo fixních úrokových plateb a splátek splatnosti nepřetržitě ve stejných intervalech. Jak dluhopisy nejblíže splatnosti vyprší, investice se přesunou až do konce. To udržuje investorovu pozici držet dluhopisy se stejně rozloženými splatnostmi. Tato strategie se používá k dosažení vyšších průměrných výnosů. Výnos je definován jako výnos pouze z příjmu investice (nezahrnuje kapitálové zisky) vypočítaný z dividend, kupónů nebo čistého výdělku a vydělený hodnotou investice. Vyjádřeno jako roční procento, výnos říká investorům, kolik příjmu každý rok vydělají v poměru k ceně jejich investice. při snižování likvidity Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. a úrokové riziko Úrokové riziko Úrokové riziko je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi. .

Bond žebřík prasátko

Rychlé shrnutí bodů

  • Dluhopisový žebřík je investiční strategie, která zahrnuje konstrukci portfolia, ve kterém dluhopisy dozrávají nepřetržitě ve stejných intervalech
  • Tuto investiční strategii lze použít k udržení likvidity a zároveň k využití výhod dlouhodobých dluhopisů s obecně vyšším výnosem
  • Laddering také zvyšuje diverzifikaci portfolia a současně snižuje úrokové riziko

Jak funguje dluhopisový žebřík?

Strategii dluhopisového žebříčku lze sestavit pomocí různých nástrojů s pevným výnosem. Mohou být například vytvořeny pomocí podnikových dluhopisů Korporátní dluhopisy Korporátní dluhopisy jsou vydávány společnostmi a obvykle jsou splatné do 1 až 30 let. Tyto dluhopisy obvykle nabízejí vyšší výnos než vládní dluhopisy, ale nesou větší riziko. Korporátní dluhopisy lze rozdělit do skupin, v závislosti na tržním sektoru, ve kterém společnost působí., Depozitní certifikáty, pokladniční poukázky 10letá americká pokladniční poukázka 10letá americká pokladniční poukázka je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vláda USA a přichází se splatností 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání. atd. žebřík s jednoduchým dluhopisem může ke splnění svého účelu používat různé cenné papíry najednou.

K vytvoření této portfoliové strategie se musí investor rozhodnout, kolik může investovat, jak daleko do budoucnosti bude investovat a jak daleko od sebe, aby rozložil splatnosti. Čím více likvidity Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. investor chce, čím blíže by splatnosti měly být k sobě navzájem. To zajistí stálé toky peněz ze splatných dluhopisů Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. ale také znamená, že investor nemusí využívat výhod vyšších výnosů Výnos Výnos je definován jako výnos pouze z příjmu investice (vylučuje kapitálové zisky) vypočítaný z dividend, kupónů nebo čistého výdělku a vydělením je hodnotou investice. Vyjádřeno jako roční procento, výnos říká investorům, kolik příjmu každý rok vydělají v poměru k ceně jejich investice. z delších splatností.

Jakmile investor učiní toto rozhodnutí, rozdělí své investovatelné peníze na stejné části a nakoupí cenné papíry s pevným výnosem. Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných úrokových plateb a splátek toho dospělého ve stejných intervalech. Vezměme si například investora, který má na investování 40 000 USD a chce, aby splatnosti byly s ročním odstupem po dobu 4 let. Kupují cenné papíry s pevným výnosem v hodnotě 10 000 dolarů jeden rok od sebe.

Až budou 1leté dluhopisy splatné, investici převedou do dluhopisů se 4letou splatností. Investor si tak udrží pozici na žebříčku. Ve druhém roce jsou dluhopisy s dvouletou splatností Cenné papíry držené do splatnosti cenné papíry, které společnosti nakupují a mají v úmyslu držet, dokud nebudou splatné. Je to na rozdíl od cenných papírů k obchodování nebo cenných papírů k prodeji, kde společnosti obvykle nedrží cenné papíry, dokud nedosáhnou splatnosti. vyprší. Ty budou opět převedeny do dluhopisů se čtyřletou splatností. To se opakuje každý rok, dokud investor nedrží portfolio všech dluhopisů se splatností 4 roky, jejichž platnost vyprší pravidelně s odstupem jednoho roku. Pro lepší vizualizaci této strategie tento proces ilustruje níže uvedená grafika.

Grafika strategie Bond Ladder

Nahoře vidíte, že dluhopisy držené se splatností jeden rok od sebe tvoří příčky žebříčku. V jakémkoli okamžiku bude investor držet portfolio 4 x 10 000 $ = 40 000 $ v dluhopisech Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. které budou dozrávat stejně s odstupem jednoho roku. Postupem času a splatností dluhopisů se investice převrátí. Po čtyřech letech bude investor držet všechny dluhopisy se splatností 4 roky, jejichž platnost vyprší s odstupem jednoho roku. Tento proces lze opakovat donekonečna.

Jaký je účel strategie Bond Ladder?

Tato strategie se používá z mnoha důvodů. Hlavní výhodou žebříčku je, že investor Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a využije výhod cenných papírů s pevným výnosem. Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných úrokových plateb a splátek splatnosti a ve většině případů vyšší výnosy. Avšak místo toho, abychom se zapojili do dlouhodobého nástroje s pevným výnosem a ztratili likviditu Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. , dluhopisový žebřík zajišťuje určitou likviditu, protože dluhopisy vždy dosáhnou splatnosti nejpozději v rozmístěných intervalech žebříčku.

Další výhodou použití žebříčku dluhopisů je snížení úrokového rizika Úrokové riziko Úrokovým rizikem je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi. . Dlouhodobější dluhopisy jsou náchylnější ke změně úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. . U žebříkové strategie máte neustále splatnost dluhopisů, takže pokud by úrokové sazby vzrostly, lze tyto dluhopisy převrátit a znovu investovat s novou tržní sazbou.

Tato strategie je také dobrá, protože přidává rozmanitost Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty portfolia investora. Nejen, že tato strategie zahrnuje ohromující splatnosti, ale může také zahrnovat různé typy fixních příjmů s různým hodnocením. Například některé z dluhopisů mohou mít vysoký rating, zatímco jiné mohou mít nižší rating s vyššími výnosy.

Jaké jsou nevýhody používání dluhopisového žebříčku?

Ačkoli existuje mnoho výhod používání dluhopisového žebříčku, existují i ​​potenciální nevýhody. Jednou z nich je, že můžete být nuceni investovat do nižších úrokových sazeb Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. podle toho, jak se pohybují úrokové sazby v době vypršení platnosti vašich dluhopisů.

Tato strategie má zachovat přiměřené množství likvidity. Likvidita Na finančních trzích se likvidita týká toho, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. jakákoli likvidita je však ztracena a pokud jsou nutné okamžité prostředky, může být nutné část portfolia investora prodat. Pokud úrokové sazby rostou, znamenalo by to pro investora ztrátu.

Žebříček dluhopisů zahrnuje také více transakcí. Pokud jsou tyto transakce nastaveny prostřednictvím makléře, poplatky za uzavření všech těchto smluv se mohou sčítat.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o strategii žebříčku dluhopisů. Chcete-li se dozvědět více o souvisejících konceptech, podívejte se na další zdroje Finance:

  • Strategie činky Strategie činky Strategie činky zahrnuje investory nakupující krátkodobé a dlouhodobé dluhopisy, ale nikoli střednědobé dluhopisy. Toto konkrétní rozdělení na dvou krajních koncích časové osy splatnosti vytváří tvar činky. Tato strategie nabízí investorům expozici vůči vysoce výnosným dluhopisům s omezeným rizikem.
  • Rizika s pevným výnosem Rizika s pevným výnosem K rizikům s pevným výnosem dochází na základě volatility prostředí trhu s dluhopisy. Rizika ovlivňují tržní hodnotu cenného papíru, když je prodán, peněžní tok z cenného papíru, který je držen, a další výnosy z reinvestování peněžních toků.
  • Úrokové riziko s pevným výnosem Úrokové riziko s pevným výnosem Riziko úrokové sazby s pevným výnosem je riziko ztráty hodnoty aktiva s pevným výnosem v důsledku změny úrokových sazeb. Jelikož dluhopisy a úrokové sazby mají inverzní vztah, s růstem úrokových sazeb klesá hodnota / cena dluhopisů. Úrokové riziko lze měřit přístupem úplného ocenění nebo přístupem durace / konvexity.
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found