Informační poměr - definice, vzorec a praktický příklad

Informační poměr měří rizikově upravené výnosy finančního aktiva nebo portfolia ve vztahu k určitému benchmarku Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „ Dow ", je jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů. Tento poměr si klade za cíl ukázat nadměrné výnosy ve srovnání s referenční hodnotou, stejně jako důslednost při generování nadměrných výnosů. Konzistence generování nadměrných výnosů se měří pomocí chyba sledování.

Informační poměr

Výběr benchmarku je subjektivní. Nejběžněji používanými referenčními hodnotami jsou výnosy státem vydaných dluhopisů (např. Americké státní pokladniční poukázky (státní pokladniční poukázky) státní pokladniční poukázky (nebo zkráceně státní pokladniční poukázky) jsou krátkodobý finanční nástroj, který vydává americká státní pokladna. s dobami splatnosti od několika dnů do 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou důvěrou a důvěrou vlády Spojených států.) nebo významným akciovým indexem (např. S&P 500).

Využití informačního poměru

Informační poměr se primárně používá jako měřítko výkonu správci fondů. Kromě toho se často používá k porovnání dovedností a schopností správců fondů s podobnými investičními strategiemi. Poměr poskytuje investorům informace o schopnosti správce fondu udržet generování nadměrných nebo dokonce neobvyklých (jako v „neobvykle vysokých“) výnosech v průběhu času. A konečně, některé zajišťovací fondy a podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich pomocí informačního poměru k výpočtu poplatků, které účtují svým klientům (např. Výkonnostní poplatek).

Informační poměr a Sharpeův poměr Sharpe Ratio Sharpe Ratio je měřítkem rizikově upraveného výnosu, který porovnává nadměrný výnos investice s její standardní odchylkou výnosů. Sharpe Ratio se běžně používá k měření výkonnosti investice úpravou jejího rizika. jsou podobní. Oba poměry určují výnosy cenného papíru nebo portfolia očištěné o riziko. Informační poměr však měří výnosy očištěné o riziko ve vztahu k určité referenční hodnotě, zatímco Sharpeho poměr srovnává výnosy upravené o riziko s bezrizikovou sazbou.

Vzorec pro výpočet informačního poměru

Informační poměr se vypočítá pomocí následujícího vzorce:

Informační poměr - vzorec

Kde:

  • Ri- vrácení cenného papíru nebo portfolia
  • Rb - návratnost referenční hodnoty
  • E (R.i - R.b)- očekávaná nadměrná návratnost cenného papíru nebo portfolia nad srovnávací hodnotu
  • δib- směrodatná odchylka výnosu cenného papíru nebo portfolia od výnosů benchmarku (chyba sledování)

Příklad

John je ochoten investovat své peníze do zajišťovacího fondu. Zvažuje fond ABC a fond XYZ. Aby mohl vybrat správný fond, chce John porovnat poměry informací pro oba fondy. Referenční hodnotou pro výpočet poměru je index S&P 500. Informace o fondech jsou shrnuty v následující tabulce:

Vzorek dat

Pomocí výše uvedených informací můžeme vypočítat poměry fondů:

Ukázkový výpočet

Fond ABC vykazuje vyšší poměr než fond XYZ. To naznačuje, že fond ABC může ve srovnání s fondem XYZ důsledněji generovat nadměrné výnosy.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie je rozdíl mezi výnosy z vlastního kapitálu / jednotlivých akcií a bezrizikovou mírou výnosu. Jde o náhradu investorovi za to, že podstoupil vyšší míru rizika a investoval do vlastního kapitálu než do bezrizikových cenných papírů.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found