Odpis zásob - Snižte hodnotu zásob v rozvaze

Účetní zápis je účetnictví Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byl jasný a srozumitelný pro všechny procesy, které se používají k prokázání snížení hodnoty zásob, požadovaného, ​​když tržní hodnota zásob klesne pod jeho účetní hodnota v rozvaze.

zapsat inventář

Proč dochází k odpisům?

Obchod se nemůže vyhnout tomu, aby naskladnil zásoby, pokud společnost nevyužije inventární strategii „Just in Time“. Životnost inventáře závisí do značné míry na tom, o co jde. Přebytečný skladovaný inventář se v určitém okamžiku blíží ke konci své životnosti a následně bude mít za následek poškození nebo neprodejnost zboží. V tomto scénáři k odpisu dojde buď snížením hodnoty inventáře, nebo jeho úplným odstraněním.

Zboží, které je poškozeno při výrobě nebo při dodání, také přispívá k odpisům zásob. Dalšími běžnými příčinami odpisů zásob jsou odcizené zboží a zásoby používané jako displeje v obchodech (zboží vystavené na displeji není vhodné ke spotřebě).

Jaký je účinek odpisu zásob?

Odpis zásob se považuje za náklad, který snižuje čistý příjem. Odpis také snižuje vlastní kapitál vlastníka. To také ovlivňuje obrat zásob Obrat zásob Obrat zásob, neboli poměr obratu zásob, udává, kolikrát společnost prodá a nahradí své zásoby zboží během daného období. Zvažuje náklady na prodané zboží ve srovnání s jeho průměrným inventářem za rok nebo v jakémkoli stanoveném časovém období. pro následující období.

Jak provést zapisování zásob?

Za prvé, účetní Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je připravovat účetní závěrku pro podniky, jednotlivce, vlády a neziskové organizace. Je třeba, aby daně určovaly velikost snížení zásob. Pokud je relativně malá, účetní může jednoduše zohlednit pokles nákladů společnosti na prodané zboží. To se provádí připsáním na účet zásob a odečtením nákladů na prodané zboží.

Pokud je snížení větší, pak účetní sníží hodnotu inventáře připsáním na účet inventáře a na vrub účtu, jako je „odepsat poškozené zboží“.

Storno zapisování zásob

Ve výjimečných případech může být nutné, aby společnost zrušila odpis zásob. K tomu dochází, například když je odhadovaná ztráta počátečního snížení hodnoty vyšší než čistá realizovatelná hodnota zásob. Posouzení se provádí během každého vykazovaného období a pokud existují jasné důkazy o hodnotovém rozdílu, provede se zrušení odpisu zásob.

Dalším možným scénářem zrušení je situace, kdy dojde ke zvýšení tržní hodnoty inventáře.

Zjistit více

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k odpisu inventáře. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Obrat zásob Obrat zásob Obrat zásob, neboli poměr obratu zásob, udává, kolikrát společnost prodá a nahradí své zásoby zboží během daného období. Zvažuje náklady na prodané zboží ve srovnání s jeho průměrným inventářem za rok nebo v jakémkoli stanoveném časovém období.
  • Účetní kariéra Dotazy na účetní pohovor Otázky a odpovědi na účetní pohovor. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Dny nesplacených dní Dny nesplacených dní Dny nesplacených prodejů (DSO) představují průměrný počet dní, za které se prodej kreditu převede na hotovost, nebo jak dlouho trvá, než společnost inkasuje své pohledávky. PDS lze vypočítat vydělením celkových pohledávek v určitém časovém rámci celkovým čistým prodejem úvěru.
  • Obrat fixních aktiv Obrat fixních aktiv Obrat fixních aktiv (FAT) je poměr efektivity, který udává, jak dobře nebo efektivně podnik využívá fixní aktiva ke generování prodeje. Tento poměr rozděluje čisté prodeje na čistá fixní aktiva za roční období. Čistá fixní aktiva zahrnují částku pozemků, budov a zařízení sníženou o oprávky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found