VBA: Funkce Sub vs - Přehled, Klíčové rozdíly, Jak psát

V tomto článku probereme klíčové rozdíly mezi funkcí sub vs. Obě jsou sady příkazů, které se používají k provádění konkrétních úkolů v aplikaci Microsoft Excel Visual Basic (VBA).

Funkce Sub vs

Sub, také známý jako podprogram nebo sub procedura, je část kódu, která se používá k provedení konkrétního úkolu uvedeného v kódu, ale nevrací žádný druh hodnoty.

Na druhou stranu je funkce, známá také jako procedura definované uživatelem, částí kódu, který provede konkrétní úkol určený uživatelem aplikace Excel a vrátí výsledek. Jednou z aplikací funkčních postupů je provádění opakujících se úkolů.

Funkce VBA Sub vs: Klíčové rozdíly

Klíčové rozdíly mezi sub a funkcí jsou následující:

SubFunkce
Sub provádí úkol, ale nevrací hodnotu.Funkce vrací hodnotu provedených úkolů.
Subs lze vyvolat odkudkoli v programu a v několika typech.Funkce jsou volány proměnnou.
Subs nelze použít přímo v tabulkách jako vzorce.Funkce se používají přímo v tabulkách jako vzorce.
Uživatelé musí vložit hodnotu do požadované buňky, než získají výsledek dílčího.Funkce lze použít k provádění opakovaných úkolů a vrácení hodnoty.
Uživatelé aplikace Excel mohou spustit díl VBA.

Uživatelé aplikace Excel nemohou provádět funkce VBA.

Co je to VBA Sub?

Sub lze popsat jako malý program v editoru VBA, který provádí konkrétní akci v aplikaci Excel. Používá se k rozdělení velkých částí kódu na menší části, které lze snadno spravovat.

Příkaz se používá k provádění úkolů, které mohou zahrnovat aktualizaci buňky, provedení výpočtu nebo import souboru do aplikace Excel. Výsledek nebo výsledky úkolů se však nevrátí jinému sub.

Jak napsat dílčí postup v aplikaci Excel?

Při psaní příspěvku je třeba dodržovat následující pravidla:

  • Podprogram by neměl obsahovat mezery.
  • Dílčí postup by neměl začínat zvláštním znakem nebo číslem. Místo toho použijte písmeno nebo podtržítko.
  • Název podprogramu by neměl být klíčovým slovem nebo vyhrazeným slovem ve VBA. Mezi příklady vyhrazených slov patří Function, Subrutine, Privation, End atd.

Při psaní sub používáme klíčové slovo „Sub“ a název jako název procedury pro deklaraci sub. Po dílčím postupu by měl následovat úkol, který má být proveden, napsaný v jazyce VBA. Sub by se měl uzavřít příkazem End Sub.

Sub by měl následovat následující strukturu:

Sub [Název procedury] (Parametry)

[Úkoly, které je třeba provést]

End Sub.

Typy dílčích postupů ve VBA

Dílčí postup může mít dvě formy, tj. Soukromou a veřejnou. Modifikátory „soukromé“ a „veřejné“ umožňují uživatelům používat ponorky odlišně. Soukromý dílčí postup lze použít pouze v aktuálním modulu. Veřejná dílčí část umožňuje uživatelům použít postup ve všech modulech přítomných v sešitu.

Co je funkce VBA?

Funkce VBA je podobná dílčímu postupu, pouze první může vrátit hodnotu, zatímco druhý nikoli. Jedná se o část kódu, kterou lze volat kdekoli v editoru VBA a eliminuje potřebu psát pokaždé stejné řádky kódu. VBA umožňuje uživatelům používat vestavěné funkce i funkce definované uživatelem.

Funkce VBA fungují stejným způsobem jako vzorce v aplikaci Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře a lze je použít k provádění opakujících se úkolů. Uživatelé mohou vytvářet vlastní funkce pro jakékoli akce a poté přistupovat k funkcím z buňky nebo přímému odkazu z buňky.

Uživatel může například použít funkce k vytvoření programu, který vypočítá měsíční splatný úrok Splatný úrok Splatný úrok je závazkový účet zobrazený v rozvaze společnosti, který představuje částku úrokového nákladu, který k dnešnímu dni vznikl, ale který nebyl zaplacen k datu uvedenému v rozvaze. Představuje částku úroků, která je v současné době dlužena věřitelům, a je obvykle běžným závazkem z půjčky na motorové vozidlo. Funkce bude obsahovat pole, která akceptují celkovou částku půjčky a dobu trvání platby. Po zadání požadovaných hodnot program vrátí měsíční úrokovou hodnotu splatnou na motorovém vozidle.

Jak napsat vlastní funkci?

Podle následujících pokynů vytvořte vlastní funkci:

  1. Otevřete MS Excel a stisknutím Alt + F11 aktivujte editor VBA.
  2. Vyberte konkrétní sešit v projektu.
  3. Přejděte do nabídky, kliknutím na Vložit a poté na Modul vložte standardní modul VBA.
  4. V modulu zadejte výraz Funkce následovaný jedinečným názvem funkce. Pokud funkce používá argument, přidejte seznam argumentů v závorkách.
  5. Vložte kód VBA, který provádí zamýšlený úkol. Program uloží hodnotu výsledku do proměnné se stejným názvem jako funkce.
  6. Zavřete funkci pomocí funkce Ukončit.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA umožňují uživateli sdělit aplikaci Excel, kde má hledat data, která potřebuje. Po vytvoření makra a deklaraci proměnných je dalším krokem vytvoření odkazů na buňky VBA, které ve skutečnosti odkazují na každou proměnnou a které pak lze použít k manipulaci s daty v listu aplikace Excel.
  • Příkaz Excel IF Příkaz Excel IF Příkaz IF je jednou z populárních pokynů aplikace Excel, kterou lze použít jako rozhodovací příkaz. Je to jeden ze základních konceptů v
  • Jak ladit kód VBA: Jak ladit kód Při psaní a spouštění kódu VBA je důležité, aby se uživatel naučil ladit chyby kódu. Jedná se o očekávání uživatele aplikace Excel, že kód
  • VBA v aplikaci Excel VBA v aplikaci Excel VBA je zkratka pro Visual Basic for Application. VBA je programovací jazyk vyvinutý společností Microsoft Corp., který je integrován do

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found