Šablona T-účtu - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tento průvodce T-účty T Účty T Účty se používají v účetnictví ke sledování debetů a kreditů a přípravě finančních výkazů. Jedná se o vizuální reprezentaci jednotlivých účtů, která vypadá jako „T“, takže je možné snadno sledovat a vizuálně znázornit všechny sčítání a odčítání (debety a kredity) k účtu. Tato příručka k účtům T vám poskytne příklady, jak fungují a jak je používat. Šablona vám pomůže uspořádat a vyvážit debety a kredity za vaše transakce a zápisy do deníku Průvodce položkami deníku Položky deníku jsou stavebními kameny účetnictví, od hlášení až po auditování záznamů deníku (které se skládají z debetů a kreditů). Bez řádného zápisu do deníku by finanční výkazy společností byly nepřesné a úplný nepořádek. . Tuto šablonu použijte k vizualizaci účetní perspektivy toho, jak transakce ovlivňují různé obchodní účty.

Zde je náhled toho, jak vypadá šablona t-účtu:

Náhled šablony T-účtu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Vizualizace transakcí

T-účty jsou grafické znázornění jednotlivých účtů v hlavní knize společnosti Hlavní kniha V účetnictví je hlavní kniha (GL) záznam všech minulých transakcí společnosti uspořádaných podle účtů. Účty hlavní knihy (GL) obsahují všechny debetní a kreditní transakce, které se jich týkají. Kromě toho obsahují podrobné informace o každé transakci. Mají tvar písmene „T“, které pomáhá vizualizovat, jak transakce, debety a kredity ovlivňují účty společnosti. Grafickým znázorněním debetů a kreditů pomáhají t-účty určit, jaký typ účtu je každá jednotlivá položka a jak transakce mění svůj zůstatek.

Například při pohledu na náhled šablony t-účtu výše můžete vidět třídu aktiv aktiva Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. účet a závazek Odpovědnost Závazek je finanční závazek společnosti, který má za následek budoucí obětování ekonomických výhod pro jiné subjekty nebo podniky. Závazek může být alternativou k vlastnímu kapitálu jako zdroj financování společnosti. účet. Všimnete si, že majetkové účty drží převážně zůstatek nalevo od t-účtu. Naopak účty závazků mají zůstatek vpravo. Důvodem je, že majetkové účty mají debetní zůstatek, zatímco pasivní účty udržují kreditní zůstatek. V návaznosti na tento příklad se můžeme podívat, jak by transakce ovlivnila účet aktiv a účet pasiv. Zvažte transakci, při níž společnost nakupuje na úvěr 1 000 $ vybavení. To by ovlivnilo výše uvedené t-účty takto:

Příklad T-účtu

Jak vidíte, účet zařízení je majetkovým účtem, takže zůstatek je zobrazen vlevo jako debetní zůstatek. Naopak účet závazků je účet pasiv, takže zůstatek je zobrazen vpravo. Používání t-účtů je skvělý způsob, jak porozumět zápisům deníku a sledovat je! Použijte šablonu t-účtu Finance, aby to bylo ještě jednodušší!

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a dokumenty Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Finanční šablony Marketplace NOVÉ šablony Marketplace Finance vytvořily novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found