Indexové fondy - přehled, charakteristika, příklady indexových fondů

Indexové fondy jsou podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich nebo fondů obchodovaných na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné fondy sledují různé tržní indexy, včetně S&P 500 S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) je lídrem na trhu v oblasti poskytování analýz finančního trhu, zejména v poskytování benchmarku a investování, Russell 2000 a FTSE 100 .

Indexové fondy

Indexový fond je forma pasivního investování. To znamená, že správci portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí procesu správy portfolia v šesti krocích. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. nemusíte trávit spoustu času a zdrojů výběrem vhodných akcií pro investice nebo vyvážením portfolia. V průměru je portfolio vyváženo jednou za šest měsíců. Několik provozních a administrativních požadavků znamená pro tyto fondy nákladovou efektivitu.

Obecně jsou tyto fondy považovány za bezpečné a jednoduché dlouhodobé investice. Aktivně se tedy používají v penzijních plánech.

Indexové fondy vs. aktivně spravované fondy

Indexové fondy jsou životaschopnou alternativou k aktivně spravovaným fondům. Index a aktivně spravované fondy lze porovnávat podle následujících parametrů:

1. Výkon

I když se indexové fondy mohou zdát jako nenáročný způsob investování, mají tendenci překonávat své aktivně spravované protějšky. Statistiky ukazují, že více než 90% aktivně spravovaných fondů nejenže nemůže porazit trh, ale má horší výkon než tržní měřítka. To však neplatí vždy, protože zajišťovací fondy Hedge Fund Strategies Hedge fund je investiční fond vytvořený akreditovanými jednotlivci a institucionálními investory za účelem maximalizace výnosů a snížení nebo vyloučení rizika bez ohledu na stoupání nebo pokles trhu. Strategie zajišťovacích fondů jsou využívány prostřednictvím soukromých investičních partnerství mezi správcem fondu a investory, kteří mají lepší výkon na trzích s nízkým trhem.

2. Náklady

Indexové fondy jsou pro investory méně nákladné ve srovnání s aktivně spravovanými fondy. Poměr výdajů (roční poplatek, který fond účtuje svým investorům za administrativní a provozní náklady SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. Patří sem výdaje jako nájem, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy atd. V některých případech může zahrnovat i náklady na odpisy) obvykle nepřesahuje 0,1%. Na druhé straně mohou aktivně spravované fondy požadovat poměr výdajů až 0,7%. Investor by si však měl i nadále vybrat typ investičního fondu na základě svého investičního stylu a cílů.

Fondy založené na indexech fungují nejlépe, pokud investor potřebuje bezpečnou a diverzifikovanou investici s téměř zaručeným výnosem na dlouhém investičním horizontu. Jsou také vhodné pro nenáročné investory, kteří nechtějí investovat čas nebo peníze do rozsáhlého investičního průzkumu.

Aktivně spravované fondy poskytují investorovi příležitost porazit trh. Fondy mohou v krátkém investičním horizontu přinést vyšší návratnost. Investoři do těchto fondů by měli mít určité investiční zkušenosti a znalosti, aby byli schopni porozumět strategii, kterou fond používá.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari pro finanční analytiky. Odtud doporučujeme pokračovat v rozšiřování vašich znalostí a pochopení dalších témat podnikového financování, jako jsou:

  • Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných akciové indexy
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciový trh Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti
  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found