Voyage Policy - přehled, jak to funguje, případová studie

Podle indického zákona o námořním pojištění z roku 1963 je politika plavby druhem politiky námořního pojištění, která poskytuje krytí ztrát způsobených nepředvídanými riziky pro náklad během konkrétní cesty. Je také známé jako pojištění námořní dopravy.

Voyage Policy

souhrn

  • Podle indického zákona o námořním pojištění z roku 1963 je politika plavby druhem politiky námořního pojištění, která poskytuje krytí ztrát způsobených nepředvídanými riziky pro náklad během konkrétní cesty.
  • Pojistná smlouva obsahuje úplné podrobnosti o riziku spolu s informacemi o konosamentu, jménu plavidla atd.
  • Politika plavby se liší od politiky času v tom, že zohledňuje další aspekty mořského cestování.

Jak fungují zásady plavby

Účelem jakékoli pojistné smlouvy je odškodnit pojištěného před rizikem poškození majetku, životního prostředí nebo lidského života v případě přírodní katastrofy, nehody, krádeže atd. Plavba zahrnuje následující rizika vysokého rizika:

1. Poškození cenného nákladu nebo drahé lodi

2. Poškození životního prostředí v důsledku úniku oleje

3. Ztráty na životech nebo zranění kapitána a posádky

V zájmu ochrany před rizikem poškození nákladu je před zahájením plavby přijata politika plavby. Platí pro tuto konkrétní cestu a končí, když náklad dorazí na místo určení. Nezahrnuje pobyt v přístavu a nakládku / vykládku nákladu.

Pojistná smlouva obsahuje veškeré podrobnosti o riziku spolu s informacemi o konosamentu Nákladní list Konosament je dokument, který potvrzuje přijetí přepravovaného nákladu. Lading je proces nakládky nákladu nebo zásilky do plavidla. , název plavidla atd. Jelikož politika plavby chrání pouze přepravovaný náklad, a nikoli loď, přijímají jej většinou vlastníci nákladu zapojeni do mezinárodního obchodu.

Jaká rizika jsou kryta?

Zásady plavby pokrývají pouze nepředvídatelná a nepředvídatelná rizika. Na začátku plavby musí být loď způsobilá k plavbě, aby tento tranzit mohl dodržet.

Je považováno za způsobilé k plavbě, je-li vhodné setkat se s obyčejnými nebezpečími moří při tranzitu. Kromě toho musí být posádka lodi přiměřeně kompetentní.

Tato politika se vztahuje na náklad během celé plavby po moři, a to i v případě zpoždění na cestě. Je možné ji rozšířit tak, aby zahrnovala další krytí před nebezpečím, jako je stávka, vzpoura, občanský nepokoj atd.

Voyage Policy vs. Time Policy

Existují dva typy námořní politiky:

1. Zásady plavby

Časová politika je platná pro určité období, obvykle rok. Jeho smlouva stanoví přesnou minutu, kdy kryt vstoupí v platnost a kdy skončí. Zatímco politika plavby zajišťuje přepravu nákladu z jednoho místa na místo, politika času ji zajišťuje na dobu určitou.

Zásady plavby vyhovují těm podnikatelům nebo obchodníkům, kteří jen zřídka vyžadují námořní pojištění nebo vyvážejí relativně malé množství nákladu po moři.

2. Časová politika

Na druhou stranu velké exportní domy s vysokou frekvencí cest upřednostňují časovou politiku, která chrání po stanovenou dobu veškerý náklad, který odesílají.

Předpokládejme, že obchodník pojistil svůj náklad prostřednictvím časové politiky. Z osobních důvodů dorazí kapitán lodi o dvě hodiny později. Výsledkem je, že čas, na který se vztahuje tato politika, vyprší a krytí přestane, i když je náklad stále na volném moři.

Z tohoto důvodu je náklad většinou pojištěn na cestě. Spojením výhod z každého konce je dnes námořní pojištění většinou spojením pojistných smluv na dobu i na cestu.

Případová studie

Zvažte XY Ltd., výrobce počítačového hardwaru v Indii, který se nedávno pustil do exportu monitorů a základních desek. Minulý měsíc obdržela obrovskou objednávku od MNC v Singapuru. Aby bylo zařízení chráněno před riziky při přepravě, zakoupila společnost XY Ltd. pravidla plavby.

V polovině plavby se plavidlo ocitlo uprostřed silného tajfunu. Ačkoli bylo vybavení pečlivě zabaleno, část se poškodila. Když loď dorazila do singapurského přístavu, kupující odmítl přijmout 60% zásilky.

XY Ltd. požadoval odškodnění Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že jiná strana je bez úhony - není odpovědná - za potenciální ztráty nebo škody. od pojišťovny. Jelikož mořská bouře byla pojištěným nebezpečím ve smlouvě o pojištění, pojišťovna kryla ztrátu příjmů. Zde došlo ke ztrátě během konkrétní plavby, než byla loď schopna dosáhnout svého cíle. Požadavek společnosti XY Ltd. byl proto platný.

Související čtení

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další finanční zdroje níže:

  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Charakteristika: pojistné půjčky
  • Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, výhled a pocit pohody, které zaměstnanec na pracovišti má. Jinými slovy, odkazuje na to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je pro mnoho podniků důležitá díky přímému účinku na
  • Pojistné náklady Pojistné náklady Pojistné náklady představují částku, kterou společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found