Typická hierarchie investičních bank - přehled a popis

Investiční banky Společnosti Seznam hlavních hráčů v oblasti podnikového financování. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky a připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste urychlili svou kariéru. Máte rigidní a přísnou hierarchii srovnatelnou s vojenskou organizací, kde každá hodnost znamená hodně a při postupu přináší konkrétní a významné výhody. Typická hierarchie investičních bank je společná téměř pro všechny investiční banky, ačkoli banky mimo USA mohou mít různé pracovní pozice. Bez ohledu na názvy však popisy pracovních míst bývají konzistentní od jedné investiční banky k druhé.

Zjistěte více: co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB

Následující průvodce nastiňuje typickou hierarchii investičních bank.

Typická hierarchie investičních bank

1. Analytik investičního bankovnictví

Téměř všichni analytici investičního bankovnictví vstupují do odvětví jako čerství absolventi nejlepších obchodních škol. Většina investičních bank má dvouletý program, po kterém analytik stoupne na přidruženou pozici. Většina práce analytika zahrnuje výzkum společností, vytváření finančních modelů v aplikaci Excel a vytváření prezentací v PowerPointu, které banka používá k předávání nápadů potenciálním klientům. Analytik vydělává mezi 100 000 a 150 000 $ ročně.

Zjistěte více: Cesta kariérního postupu analytika Průvodce kariérou investičního bankovnictví - Průvodce kariérou investičního bankovnictví - naplánujte si svoji kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). .

2. Investiční bankovnictví

Poté, co jste pracoval dva nebo tři roky jako analytik, jste povýšen na přidruženou hodnost. Alternativně můžete někdy zadat přidruženou hodnost přímo, přeskočit být analytikem, pokud přijdete s absolventským titulem z nejlepšího programu MBA. Kromě sledování analytiků tráví spolupracovník většinu času rozhovorem s klienty a sledováním toho, co potřebují. Mohou také spolupracovat s analytiky při přípravě materiálů pro pitching a při finančním modelování. Plat spolupracovníka se pohybuje mezi 110 000 až 300 000 USD.

Zjistěte více: Otázky týkající se pohovoru s přidruženým investorem Interview s spolupracovníkem Skutečný rozhovor s investičním bankovnictvím je rozdělen krok za krokem, včetně každého kola pohovoru a všech otázek položených v každé fázi. Otázky, které byly tomuto kandidátovi položeny, odrážejí také otázky obsažené v našich dalších průvodcích pohovorech, které vám doporučujeme prozkoumat. .

3. Viceprezident

Spolupracovník obvykle dosáhne hodnosti viceprezidenta poté, co pracoval v bance po dobu tří až čtyř let. Viceprezident hovoří s klienty a informuje je o vývoji obchodů nebo transakcí. Ve výchozím nastavení analytici a spolupracovníci spadají pod viceprezidenta, jehož odpovědnost zahrnuje zajištění správného sestavení prezentací a finančních modelů PowerPointu. VP mají aktivní roli při provádění obchodů s klienty, a proto vydělávají podstatně vyšší plat než spolupracovníci nebo analytici. Plat se obvykle pohybuje mezi 150 000 a 450 000 USD.

Zjistěte více: Pitch Book investičního bankovnictví Pitch Book investičního bankovnictví Jak si vytvořit Pitch Book investičního bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je součástí, jak vytvořit knihu s roztečí IB, a uvádí příklady snímků.

4. Ředitel / senior viceprezident

Senior VP může být také nazýván ředitelem nebo ředitelem, v závislosti na společnosti. Abyste se stali Senior VP, musíte pracovat v investiční bance a postoupit do hierarchie. Je neslýchané, aby byl někdo najat na pozici zvenčí banky. Senior VP jedná přímo s klienty a působí jako most mezi klienty a týmem v nižších řadách. Plat VP pro seniory se pohybuje mezi 250 000 až 1,5 miliony USD, včetně bonusů.

Další informace: Přehled procesu fúzí a akvizic Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady.

5. Výkonný ředitel

Výkonný ředitel sedí na nejvyšší úrovni hierarchie investičních bank a odpovídá za ziskovost banky. Získání této úrovně trvá dlouhou dobu, značné dovednosti a dokonce i nějaké štěstí. Úkolem výkonného ředitele je vědět, jak všechny obchody postupují, a uvědomit si, co se děje v politickém nebo ekonomickém prostředí, které pravděpodobně ovlivní operace banky nebo její klienty. Většina času výkonného ředitele se věnuje získávání nových klientů, setkávání s potenciálními investory a budování vztahů. Vydělávají mezi 500 000 až 4 miliony dolarů - v dobrém roce může jejich hrubý příjem dosáhnout 10 milionů dolarů. Pokud banka nevydělává peníze, nese vinu generální ředitel. Pokud se bance daří dobře, pak si vezme úvěr v podobě vyšší a vyšší úrovně kompenzace.

Další informace: Interaktivní mapa kariéry.

Přečtěte si více o investičním bankovnictví

Doufáme, že to byl užitečný průvodce typickou hierarchií investičních bank a pracovních míst investičního bankovnictví. Níže je uvedeno více bezplatných finančních zdrojů, které vám pomohou zlepšit vaši kariéru v oboru finančních služeb:

  • Seznam butikových bank Butikové investiční banky Butikové investiční banky jsou menší firmy, které obvykle nenabízejí investiční bankovnictví s úplnými službami, ale nabízejí alespoň jednu finanční službu investičního bankovnictví. Butikové banky mají často pouze místní nebo regionální zastoupení, i když některé fungují globálně. Seznam butikových investičních bank
  • Seznam bank na středním trhu Investiční banky na středním trhu Investiční banky na středním trhu pomáhají firmám na středním trhu získávat vlastní kapitál, dluh a provádět fúze a akvizice. Zde je seznam nejlepších bank se středním trhem, které slouží středním podnikům s ročními příjmy od 10 mil. USD do 500 mil. USD a 100 až 2 000 zaměstnanců.
  • Seznam Bulge Bracket Banks Bulge Bracket Investment Banks Bulge Bracket Investment Banks jsou přední světové investiční banky. Seznam zahrnuje společnosti jako Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML a JP Morgan. Co je to Bulge Bracket Investment Bank a
  • Finanční analytik Trifecta Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found