Náklady na dluh a WACC - kompletní průvodce pro finanční analytiky

Cena dluhu je výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Když dlužníci investují do společnosti, uzavírají dohodu, v níž jsou placeni pravidelně nebo podle pevného harmonogramu. Dluhopisové smlouvy nebo indentury stanoví harmonogram dluhu Časový plán dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování jsou toky úrokových nákladů, datum splatnosti, kupní opce Call Option Call call, běžně označovaný jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opční právo, ale nikoli povinnost koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. případně další relevantní faktory. Dluhopisy jsou považovány za bezpečnější investici než akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. kvůli nastavenému splátkovému kalendáři (výplaty úroků neklesnou během špatného roku), ale také produkují menší výnosy (výplaty úroků neklesnou během dobrého roku). Z důvodu vyšší bezpečnosti jsou požadované výnosy z dluhu nižší než výnosy z akcií.

Náklady na dluh

Náklady na dluh

Korporátní dluhopisy se liší od státních dluhopisů v tom smyslu, že nesou podstatně větší riziko selhání. K selhání dojde, když firma nezaplatí úrokové platby držiteli dluhopisů. Bez ohledu na to, jak finančně stabilní se firma jeví, riziko selhání je vždy možné. Proto investoři podnikového dluhu požadují výnos, který zahrnuje prémii nad bezrizikovou sazbou. Prémie slouží jako kompenzace za další riziko selhání u podnikového věřitele. Velikost prémie (rozpětí selhání) bude odrážet vnímání dluhového investora rizikem selhání. Čím vyšší je vnímané riziko, tím vyšší je požadovaná prémie.

Dluhové financování nabízí tu výhodu, že je levnějším zdrojem financování v porovnání s vlastním kapitálem. Poskytuje další výhodu spočívající v tom, že platby úroků jsou daňově odečitatelné (daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužných daní. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost Společné náklady, které lze odečíst, zahrnují odpisy, amortizaci, splátky hypotéky a úrokové náklady).

Odhad rozpětí rizika selhání

Dluhy většiny veřejně obchodovaných společností jsou hodnoceny ratingovými agenturami, jako jsou S&P, Moody’s a Fitch. Pomocí těchto ratingů dluhu a souvisejících přidružených rozpětí rizika selhání lze odhadnout náklady na dluh pomocí vhodné bezrizikové sazby. Problémy vznikají u malých nebo rozvíjejících se společností, jejichž dluh není hodnocen. U těchto společností lze prémii za riziko selhání měřit pomocí:

  • Zkoumání nedávné historie výpůjček

    nebo

  • Odhad syntetického hodnocení (proveďte práci ratingové agentury a vytvořte skóre)

Některé ze vzorců používaných ratingovou agenturou k posouzení rizika selhání zahrnují následující klíčové metriky:

Vzorce pro klíčové poměry

Jakmile je odhadnuta riziková prémie za selhání, je přidána k příslušné bezrizikové sazbě. To přinese náklady na dluh před zdaněním. Relevantní náklady na dluh jsou však náklady na dluh po zdanění, které zahrnují úrokovou sazbu krát mínus daňová sazba [rpo zdanění = (1 - daňová sazba) x rD].

Plné náklady na dluh

Dluhové nástroje se odrážejí v rozvaze společnosti a lze je snadno identifikovat. Problém však spočívá v definici dluhu:

„Závazek je závazek vyplývající z minulé transakce, která vede k pravděpodobnému budoucímu odlivu ekonomického prospěchu.

Dluhové nástroje jsou nástroje vydané jako prostředek k získání financí, jiné než ty, které jsou klasifikovány ve fondech akcionářů. “

Jsou všechny finanční závazky zohledněny ve výpočtu WACC? Následují příklady závazků, které lze z výpočtu WACC vynechat z důvodu účetních pravidel:

  • Operativní leasing Operativní leasing Operativní leasing je dohoda o užívání a provozu aktiva bez vlastnictví. Mezi běžná aktiva, která jsou pronajata, patří nemovitosti, automobily nebo zařízení. Tím, že operativní leasing pronajímá a nevlastní, umožňuje společnostem zabránit zaznamenávání aktiv do jejich rozvah tak, že je budou považovat za provozní výdaje.
  • Speciální vozidla
  • Společné podniky a přidružené podniky
  • Čisté deficity důchodů

Vážený průměr nákladů na kapitál (WACC) a nákladů na dluh

Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení, která je nákladem společnosti na finanční prostředky. WACC se skládá z jednotlivých kapitálových nákladů pro každého poskytovatele financování společnosti, váženého relativní velikostí jejich příspěvku do skupiny financování. Při výpočtu WACC je třeba vzít v úvahu:

  • Pokud byly vypočítány všechny náklady na financování
  • Pokud by měly být komponenty WACC váženy podle knižních nebo tržních hodnot

Vzorec pro výpočet WACC je následující:

Vzorec WACC

Vážení WACC - vážení v knižní nebo tržní hodnotě

Položky v rozvaze se oceňují historicky. Jsou zastaralé, ale v souladu s účetními pravidly. Tvrdí se, že účetní hodnota odstraňuje volatilitu, ale nereprezentuje tržní podmínky. Většina firem používá WACC na základě přístupu založeného na vážení tržní hodnoty. Existuje však několik dalších možností:

Váhové proporce - náklady na dluh

Aktuální tržní hodnota

  • To je empiricky správné, ale současná pozice může být atypická a vystavená volatilitě

Optimální pákový poměr

  • Pomocí Modigliani & Miller nebo empirického modelu je možné odvodit optimální kapitálovou strukturu pro WACC firmy. Stanovení optimálního pákového efektu je pouze otázkou nalezení optimální kapitálové struktury, která obchoduje s daňovými výhodami s přidanou finanční zátěží dluhu.

Cílový pákový poměr

  • Představenstvo některé firmy může nastavit dosažitelný pákový poměr a použít tuto strukturu jako váhu WACC, i když v současné době v této kapitálové struktuře není.

Průměr v průmyslu

  • Některé firmy mohou použít průměrné váhy, které konkurenti společností používají pro WACC. Událostem, jako je IPO, však chybí dostupná data. Existuje víra, že kapitálová struktura společnosti bude směřovat k průměru.

Zdola nahoru

  • Pokud je WACC částečně postaven z nezajištěných a opětovně využívaných nákladů na kapitál, vážení použité v modelu WACC by mělo být konzistentní s váhami použitými při opětovném využití nevyužité beta verze.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto část knihy Finance o investičním bankovnictví zdarma. Manuál pro investiční bankovnictví Kniha Finance's Investment Banking je zdarma a je k dispozici komukoli ke stažení ve formátu PDF. Přečtěte si o účetnictví, oceňování, finančním modelování, Excelu a všech dovednostech potřebných k tomu, abyste mohli být analytikem investičního bankovnictví. Tato příručka obsahuje 466 stránek podrobných pokynů, které musí každý nový nájem v bance znát, aby uspěl v nákladech na dluh a WACC. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Poměr dluhu k financování Finance Články Finance Finance jsou koncipovány jako návody na samostudium, které vám umožní naučit se důležité finanční koncepty online vlastním tempem. Procházejte stovky článků!
  • Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie Akciová riziková prémie je rozdíl mezi výnosy z vlastního kapitálu / jednotlivých akcií a bezrizikovou mírou výnosu. Jde o náhradu investorovi za to, že podstoupil vyšší míru rizika a investoval do vlastního kapitálu než do bezrizikových cenných papírů.
  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found