Jak vytvořit model fúze - základní přehled klíčových kroků

Model sloučení je analýzou kombinace dvou společností, které se spojily prostřednictvím procesu fúzí a akvizic Mergers Acquisitions Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Fúze je „kombinací“ dvou společností, které na základě vzájemné dohody vytvoří konsolidovaný celek. K akvizici dochází, když jedna společnost navrhuje nabídnout hotovost nebo její akcie za účelem získání jiné společnosti. Ve všech případech se obě společnosti spojí a vytvoří jednu společnost, se souhlasem akcionářů obou společností. Níže jsou uvedeny kroky, jak vytvořit model sloučení.

Průvodce Jak vytvořit model sloučení

Screenshot: Kurz modelování fúzí.

Hlavní kroky pro vytvoření modelu fúze jsou:

  1. Vytváření předpokladů akvizice
  2. Vytváření projekcí
  3. Ocenění každého podniku
  4. Obchodní kombinace a úpravy Pro Forma
  5. Akrece / ředění obchodu

Každý z těchto kroků bude podrobněji prozkoumán níže.

# 1 Vytváření předpokladů akvizice

Prvním krokem, jak vytvořit model fúze, je vytvořit provozní prognózu pro obě společnosti a určit proveditelné rozpětí pro navrhovanou kupní cenu. Akviziční společnost může jako protihodnotu za kupní cenu nabídnout hotovost, akcie nebo jejich kombinaci.

Pokud jsou akcie kupujícího podhodnoceny, může se kupující rozhodnout místo hotovosti použít hotovost, protože by byli nuceni vzdát se cílové společnosti významného počtu akcií.

Naproti tomu cílová společnost může chtít získat kapitál, protože by mohl být vnímán jako cennější než hotovost. Nalezení protihodnoty přijatelné pro obě strany je klíčovou součástí uzavření dohody.

Klíčové předpoklady zahrnují:

  • Kupní cena cíle
  • Počet nových akcií, které mají být vydány cíli (jako protihodnota)
  • Hodnota hotovosti, která má být vyplacena do cíle (jako protihodnota)
  • Synergie Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Synergie může vzniknout v transakcích fúzí a akvizic kombinací těchto dvou podniků (úspora nákladů)
  • Načasování realizace těchto synergií
  • Náklady na integraci
  • Finanční úpravy (většinou související s účetnictvím)
  • Prognózy / finanční projekty pro cílového a nabyvatele

předpoklady k vytvoření modelu sloučení v aplikaci Excel

Screenshot z finančního kurzu M&A Modeling Course.

# 2 Vytváření projekcí

Vytváření projekcí v modelu sloučení je stejné jako v běžném modelu DCF Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti nebo jakéhokoli jiného typu finančního modelu. Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: model 3 výkazů, model DCF, model M&A, model LBO, model rozpočtu. Objevte top 10 typů. Aby mohl předpovědět, analytik vytvoří předpoklady o růstu tržeb, marží, fixních nákladů, variabilních nákladů, kapitálové struktury, kapitálových výdajů a všech ostatních účtů ve finančních výkazech společnosti. Tento proces je známý jako vytváření modelu 3 výkazů 3 Model výkazů Model výkazu 3 spojuje výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků do jednoho dynamicky propojeného finančního modelu. Příklady, průvodce a vyžaduje propojení výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků. Vytvořte tuto sekci stejně jako u jiných modelů a opakujte ji dvakrát: jednou pro cíl a jednou pro nabyvatele.

jak sestavit předpověď modelu fúze

Chcete-li se dozvědět více, spusťte online kurzy finančního modelování Finance hned teď!

# 3 Ocenění každého podniku

Krokem 3, jak vytvořit model sloučení, je analýza DCF každého podniku. Jakmile je prognóza úplná, je čas provést ocenění každého podniku. Oceněním bude model diskontovaných peněžních toků (DCF) DCF Model Training Free Guide Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti, která je také založena na srovnatelné analýze společnosti a předchozích transakcích. V tomto kroku bude zahrnuto mnoho předpokladů, které jsou pravděpodobně nejvíce subjektivní. Proto se jedná o oblast, kde vysoce kvalifikovaný finanční analytik může skutečně ovlivnit produkci extrémně přesných a spolehlivých čísel.

Kroky při provádění ocenění zahrnují:

  • Provádění srovnatelné firemní analýzy Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Budování modelu DCF Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Stanovení vážených průměrných nákladů na kapitál (WACC WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jeho smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení)
  • Výpočet hodnoty terminálu Průvodci samostudiem Knowledge Finance jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších. podnikání

ocenění modelu fúze

Screenshot z finančního kurzu M&A Financial Modeling Course.

# 4 Kombinace a úpravy

Pokud společnost A získá společnost B, položky rozvahy společnosti B budou přidány do rozvahy společnosti A. Kombinace financí obou společností bude vyžadovat úpravy, které je třeba zaúčtovat. Některé z těchto úprav mohou zahrnovat hodnotu goodwillu, hodnotu akciových akcií a opcí, peněžní ekvivalenty atd. V této části se také nacházejí různé typy synergií Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Mohou nastat synergie při transakcích fúzí a akvizic.

Klíčové předpoklady zahrnují:

  • Forma protiplnění (hotovost nebo akcie)
  • Přidělení kupní ceny (PPA)
  • Výpočet dobré vůle
  • Jakékoli změny v účetních postupech mezi společnostmi
  • Synergie M&A Synergie M&A Synergie nastávají, když je hodnota sloučené společnosti vyšší než součet dvou jednotlivých společností. 10 způsobů, jak odhadnout provozní synergie v dohodách o fúzích a akvizicích, je: 1) analyzovat počet zaměstnanců, 2) hledat způsoby, jak konsolidovat dodavatele, 3) vyhodnotit jakékoli úspory v ústředí nebo nájemném 4) odhadnout hodnotu ušetřenou sdílením výpočtu

Důležitým krokem při budování modelu fúze je stanovení goodwillu vyplývajícího z akvizice aktiv cílové společnosti. Goodwill vzniká, když kupující získá cíl za cenu, která je vyšší než účetní hodnota čistého hmotného majetku v rozvaze prodejce. Pokud je účetní hodnota nabyté účetní jednotky nižší než částka, kterou nabyvatel zaplatil, vznikne poplatek za snížení hodnoty. Výsledkem je, že aktivum goodwillu bude sníženo o hodnotu rovnající se ceně za snížení hodnoty goodwillu Goodwill Impairment Accounting A Goodwill Impairment Impairment occurs when the value of goodwill in a company rozvaha společnosti překročí testovanou účetní hodnotu auditory, což povede k odpisu poplatek za znehodnocení. Podle účetních standardů by goodwill měl být veden jako aktivum a každoročně vyhodnocován. Společnosti by měly posoudit, zda je snížení hodnoty e.

Přečtěte si více: Fúze a složitost fúzí Úvahy a důsledky fúzí a akvizic Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a zkontrolovat všechny faktory a složitosti, které se při fúzích a akvizicích vyskytují. Tato příručka popisuje důležité

M&A model - pro forma rozvaha

Další informace najdete v kurzu Finance Fúze a akvizice.

# 5 Akrece / ředění obchodu

Účelem akrece / ředění Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhovaná fúze nebo akvizice zvýší nebo sníží post-transakční analýzu EPS, je určit účinek akvizice na zisk kupujícího Pro Forma na akcii ( EPS) Proforma Zisk na akcii (EPS) Proforma Zisk na akcii (EPS) se počítá tak, aby se upravil o dopad fúzí a akvizic. Průvodce pro výpočet výdělků proformy, příklad, vzorec. Transakce se považuje za přírůstkovou, pokud se kupující zvýší EPS po získání cílové společnosti. Naopak transakce je považována za ředicí, pokud kupující v důsledku fúze poklesne o EPS. Kupující by měl před uzavřením obchodu odhadnout vliv finanční výkonnosti cíle na EPS společnosti.

Klíčové předpoklady zahrnují:

  • Počet vydaných nových akcií
  • Výdělky získané z cíle
  • Dopad synergií

narůstání fúzí

Obrázek z kurzu Finance's Merger Modeling Course.

Jak vidíte ve výše uvedeném příkladu, tato dohoda je pro nabyvatele ředicí, což znamená, že jejich zisk na akcii je v důsledku transakce nižší než jejich zisk na akcii před transakcí. Taková situace - izolovaně - by argumentovala proti tomu, že by nabytí bylo pro nabyvatele dobrým obchodem, ale do konečného rozhodnutí o tom, zda uskutečnit či ne uskutečnit fúzi, se samozřejmě promítne mnoho dalších hledisek.

Přečtěte si více: analýza akrečního ředění Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhované sloučení nebo akvizice zvýší nebo sníží EPS po transakci.

Další informace o fúzích a akvizicích

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce, jak vytvořit model sloučení. Finance je oficiálním poskytovatelem označení FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, budou vám užitečné tyto další finanční zdroje zdarma:

  • M&A Process Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Faktory spojování a složitost Fúze a fúze a dopady fúzí a akvizic Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Uchovávání dokumentů fúzí a akvizic Uchovávání dokumentů fúzí a akvizic Po uzavření transakce fúzí a akvizic je pro banku důležité mít dobrou politiku uchovávání dokumentů, jak je uvedeno v této příručce, aby byla zajištěna shoda s
  • Průvodce modelem DCF Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found