Děkujeme - přehled, komponenty a výhody

Poděkování je zdvořilý způsob, jak vyjádřit vděčnost osobě, která jej přijala. V zásadě ukazuje, jak člověk oceňuje druhého za to, že si našel čas na setkání s odesílatelem pro velmi důležitou věc, ať už je jakákoli. Existují různé příležitosti, které si zaslouží poděkování, ale tento článek se bude více zabývat odesláním jedné po pracovním pohovoru Investiční bankovnictví Interview Otázky a odpovědi Investiční bankovní otázky a odpovědi. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení).

Děkuji

Kdy zaslat poděkování po pracovním pohovoru

Děkuji vám po pracovním pohovoru, ale mezi odesláním příliš brzy nebo příliš pozdě je tenká hranice. Odeslání ve správný čas může přinést skvělé výsledky, ale opak může mít nepříznivý dopad na šance uchazeče získat práci.

V ideálním případě by poděkování nemělo být zasláno bezprostředně po pohovoru, protože se může zdát jako obecná poznámka, na kterou odesílatel příliš nepřemýšlel a nebral si z ní srdce. Může to zničit jeho šance získat práci. Místo toho by měl být zaslán možná den nebo dva po pohovoru.

Proč posílat poděkování

Podle odborníků na kariérové ​​poradenství může poděkování pomoci zaměstnavatelům rozlišit správného uchazeče o zaměstnání. Například v případě tří velmi konkurenceschopných uchazečů, kde zaměstnavatel hledá jeden rozhodující faktor, se může stát rozhodujícím faktorem poznámka, která vyniká vděčností.

Zaměstnavatelé berou prosté poděkování na znamení loajality a zájmu člověka o práci a také profesionálně prezentují uchazeče. Možná nepatří k 80% nejlepších kvalit, které u zaměstnance hledají, ale rozhodně to může být rozhodující faktor.

Co zahrnout do poděkování

Při psaní poděkování si pamatujte několik bodů:

  • Nejprve by mělo být poděkování tazateli. Dotazy k dotazování tazatele V rozhovoru je důležité umět tazateli položit kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat, a posílen o důvod takového poděkování. Může například říci „děkuji, že jste si udělali čas na vedení pohovoru a dovolili mi, abych vám řekl více o sobě a mé vhodnosti pro práci.“
  • Měl by naznačovat nebo vypovídat o žádoucí části pohovoru. Například v poznámce bude uvedeno: „Rád jsem vás poslouchal, jak mluvíte o vizi společnosti Vizi Prohlášení o vizi popisuje, čeho si společnost přeje dosáhnout v dlouhodobém horizontu, obvykle v časovém rámci pěti až deseti let, nebo někdy dokonce delší. To a cíle, což zvýšilo mou touhu být součástí společnosti. “
  • Mělo by to přinést nejdůležitější kvalifikaci kandidáta, aniž by to přehánělo. Trochu posily nebude bolet.
  • Měl by vyjadřovat touhu uchazeče získat místo na pozici.
  • Měl by řešit jakékoli obavy tazatele ohledně kandidáta, aniž by vypadal zoufale.
  • Mělo by být přizpůsobeno zmínkou o drobných detailech vyjádřených tazatelem, které mu řeknou, že žadatel skutečně věnoval pozornost.

Výhody zaslání poděkování

Psaní poděkování po přijímacím pohovoru je mnohými uchazeči často přehlíženo nebo opomíjeno ze strachu, že by mohli být vnímáni jako příliš ctižádostiví. Co však nevědí, je, že zaslání poděkování má několik výhod, včetně:

# 1 Dává uchazečům vyniknout

Jak již bylo zmíněno, většina žadatelů často děkuje nebo zapomíná na poděkování, což znamená, že zasláním lze jednotlivce odlišit od ostatních.

# 2 Projevuje respekt a vděčnost

Zaměstnavatelé, kteří provádějí pohovory s uchazeči, si musí kvůli provedení pohovoru vzít čas z jejich obvyklého harmonogramu. Odesláním poděkování se cítí oceněni a respektováni.

# 3 Dává vám šanci říci více

V době, kdy uchazečům během pohovoru chybí něco opravdu důležitého, může být v poděkování druhý nebo třetí odstavec o těchto zmeškaných bodech. Poznámka by však měla být co nejstručnější.

# 4 Předvádí své psací schopnosti

Děkuji vám dává příležitost ukázat, že máte písemné dovednosti potřebné pro uvedení nesčetných nápadů do jedné krátké a krátké poznámky.

Jiné typy poděkování

Děkujeme, že poznámky nejsou zasílány pouze k vyjádření vděčnosti po pracovním pohovoru. Mohou být také odeslány z některých z následujících důvodů:

# 1 Když děkujeme společnosti, že se zaměstnanec chystá odejít

To platí zejména v případě, že pouto mezi zaměstnanci a vedením bylo silné a sdílelo se mnoho vzpomínek. Lze jej také zaslat, abychom vyjádřili vděčnost za všechny příležitosti, které společnost pro zaměstnance otevřela.

# 2 Při získávání propagace

Doklad o poděkování lze zaslat oddělení nebo týmu, se kterým jednotlivec pracoval, než získal povýšení.

# 3 Když děkujeme za skvělou párty

Spoluhráči obvykle uspořádají rozloučenou s někým, kdo odchází. Po všech přáních by mělo být uspořádáno poděkování.

# 4 Při odchodu do důchodu

Po odchodu do důchodu jim poděkování adresované různým lidem v práci sdělí, jak skvělé to s nimi bylo.

Více zdrojů

Děkujeme, že jste si po pracovním pohovoru přečetli finančního průvodce k psaní poděkování. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Pokud jde o zodpovězení běžných dotazů na pohovory, je pro kandidáty příprava. Tato příručka k 10 nejdůležitějším otázkám při pohovoru vám pomůže připravit se na pohovor tím, že vás umístí na místo tazatele (vedoucího náboru) a pomůže vám vytvořit skvělé odpovědi!
  • Icebreaker Interview Questions Icebreaker Interview Questions Interviews can be trapné, zejména pokud jde o část zahájení pohovoru mimo kladení základních otázek, které již byly s největší pravděpodobností položeny a zodpovězeny ve formuláři žádosti. Znalost nejlepších otázek na rozhovor, které se ptají na ledoborec, umožňuje dotazovanému stát se pohodlnějším, a proto se může svobodněji kreativně a efektivně vyjádřit
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Public Speaking Public Speaking Řečnictví na veřejnosti, také nazývané oratoř nebo řeč, je proces sdělování informací živému publiku. Typ sdělovaných informací je záměrně strukturován tak, aby informoval, přesvědčil a pobavil. Skvělý projev na veřejnosti se skládá ze tří komponent: Styl: Mistrovsky konstruovaný pomocí slov k vytváření

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found