Certifikáty o půjčování prioritních sektorů (PSLC) - přehled,

Certifikáty o půjčování prioritního sektoru (PSLC) jsou certifikáty, které se vydávají za půjčky prioritního sektoru pro banky. Umožňují bankám splnit své cíle a dílčí cíle - pokud jde o prioritní sekty nebo půjčky - nákupem nástrojů. Banky používají PSLC k ochraně proti výpadkům. Certifikáty o půjčování také motivují - prostřednictvím přebytku - půjčovat více prioritním sektorům.

Osvědčení o zapůjčení prioritního sektoru

PSLC se používají hlavně v Indii Nejlepší komerční banky v Indii Obchodní banky v Indii se obecně dělí do tří kategorií: banky veřejného sektoru, banky soukromého sektoru a zahraniční banky. Mezi komerční banky patří State Bank of India (SBI), ICICI Bank (Industrial Credit and Investment Corporation of India), HDFC Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank a jinde v Asii. PSLC jsou v zásadě sociální úvěry, které podporují komparativní výhody, zatímco banky v Indii plní své povinnosti PSL. Cílem PSLC je usnadnit efektivitu trhu a vytvářet pracovní místa v prioritních odvětvích. Zlepšuje to celkovou konkurenceschopnost ekonomiky a zajišťuje silnou tržní infrastrukturu.

Souhrn:

  • Certifikáty o půjčování prioritního sektoru (PSLC) jsou finanční nástroje, proti kterým si mohou banky v Indii půjčovat, což jim umožňuje dosahovat svých cílových a dílčích cílů, pokud jde o nabízené půjčky.
  • Úvěry ve veřejném sektoru (PSL) jsou pověřeny Indickou rezervní bankou (RBI), což vyžaduje, aby domácí a zahraniční banky poskytovaly půjčky konkrétním odvětvím a pododvětvím v rámci národní ekonomiky.
  • PSLC jsou důležitá, protože pomáhají bankám chránit před nedostatkem, protože půjčují menšinovým populacím a sektorům, které obvykle dosahují slabších výsledků.

Co je prioritní půjčka sektoru?

Úvěry v prioritním sektoru (PSL) jsou pověřeny Indickou centrální bankou (RBI), která je ekvivalentem Federálního rezervního systému ve Spojených státech. Vyžaduje, aby všechny banky nabízely procento svých půjček konkrétním odvětvím, většinou těm, které mají tendenci se potýkat nebo nedosahují dobrých výsledků, nebo těm, které prospívají zemi jako celku, což v konečném důsledku podporuje ekonomiku.

Sektory a subsektory zapojené do PSLC

Mezi odvětví, která specifikuje RBI, patří mimo jiné půjčky na podporu spojenců, malé a mikropodniky Malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje bydlení pro chudé, vzdělání a řadu dalších skupin s nízkými příjmy, které potřebují finanční pomoc.

PSL je navržen tak, aby podporoval rozvoj slabších částí země, a tím podporoval indickou ekonomiku.

RBI nařizuje, že PSL by měl představovat téměř polovinu (přibližně 40%) upraveného čistého bankovního úvěru (ANBC) nebo ekvivalentu úvěru v podrozvahové expozici, v závislosti na tom, které procento je vyšší. Dílčími cílovými odvětvími PSL je zemědělství, které by mělo představovat 18% z celkového počtu (s výhradou, že 8% z toho připadá na malé zemědělce) a 7,5% by mělo jít na malé podniky. Toto je statut pro všechny tuzemské banky a pro zahraniční banky (s národními vazbami) s 20 a více pobočkami.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardní míra ekonomického zdraví země a ukazatel její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi.
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání
  • Půjčky typu peer-to-peer Půjčky typu peer-to-peer Půjčky typu peer-to-peer jsou formou přímého půjčování peněz jednotlivcům nebo podnikům, aniž by se na transakci podílela oficiální finanční instituce. Půjčky P2P se obvykle poskytují prostřednictvím online platforem, které spojují věřitele s potenciálními dlužníky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found