Akcie FAANG - definice, seznam špičkových technologických společností

Akcie FAANG jsou veřejně obchodovanou soukromou a veřejnou společností. Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné společnosti jsou obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. zásoby amerických technologických gigantů Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Google (mateřskou společností Google je Alphabet). Patří mezi nejznámější a nejvýkonnější technologické společnosti. V současné době kombinovaná tržní hodnota společnosti FAANG přesahuje 3 biliony dolarů.

FAANG Akcie

Všechny společnosti jsou obchodovány na akciovém trhu NASDAQ. Akcie FAANG jsou navíc součástí indexu S&P 500, který zahrnuje 500 největších veřejně obchodovaných společností podle tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností obchodovaných na NYSE nebo NASDAQ.

Seznam akcií FAANG

# 1 Facebook

Facebook, Inc. (Ticker Ticker A Ticker je symbol, jedinečná kombinace písmen a čísel, která představují konkrétní akcie nebo cenné papíry uvedené na burze. Symbol tickeru se používá k označení konkrétní akcie, zejména během obchodování. Obchody jsou provedeno na základě symbolů společnosti: FB) je společnost poskytující sociální sítě a sociální sítě online založená v roce 2004. Primární činností společnosti je sociální síť Facebook, která v současné době uvádí více než dvě miliardy aktivních uživatelů po celém světě. Jeho primární zdroj příjmů pochází z online reklam. Facebook také vlastní několik významných dceřiných společností, včetně Instagram, WhatsApp a Oculus VR.

V roce 2017 přesáhl zisk společnosti 35 miliard USD a čistý příjem 16 miliard USD. Od srpna 2018 tržní kapitalizace společnosti přesahuje 500 miliard USD.

# 2 Amazon

Amazon Inc. (Ticker: AMZN) je diverzifikovaná technologická společnost působící v oblasti elektronického obchodování Úvod do elektronického obchodu Elektronický obchod se týká obchodních transakcí se zbožím nebo službami prováděnými přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Úvodní průvodce, odvětví spotřební elektroniky a cloud computingu. Společnost byla založena v roce 1994 jako online knihkupectví. V dnešní době je Amazon z hlediska tržní kapitalizace největším maloobchodním prodejcem elektronického obchodování. Společnost vlastní několik dceřiných společností, včetně Twitch (platforma pro živé vysílání) a Whole Foods Market (řetězec supermarketů).

V roce 2017 společnost Amazon vykázala tržby 177 miliard USD a čistý příjem 3 miliardy USD. Celková tržní kapitalizace současné společnosti činí více než 894 miliard dolarů.

# 3 Apple

Apple Inc. (Ticker: AAPL) je technologická společnost zabývající se návrhem a výrobou spotřební elektroniky a počítačového softwaru, jakož i poskytováním online služeb. Společnost Apple, která byla založena v roce 1976, je nejstarší společností ve skupině akcií FAANG. Ačkoli Apple byl úspěšný ve výrobě počítačů, notebooků a počítačového softwaru, skutečný průlom pro společnost nastal po roce 2007 zavedením nových mobilních zařízení, jako jsou iPhone a iPad.

V dnešní době je Apple největší IT společností na světě. 2. srpna 2018 se navíc stala první americkou společností s tržní kapitalizací přes 1 bilion $.

V roce 2017 společnost vykázala tržby 229 miliard USD a čistý příjem přes 48 miliard USD. V současné době je Apple nejziskovější společností ve skupině akcií FAANG.

Chcete-li se dozvědět, jak oceňovat společnosti a akcie, podívejte se na kurz Finančního oceňování podniku.

# 4 Netflix

Netflix Inc. (Ticker: NFLX) je poskytovatel médií, který zákazníkům poskytuje předplatné online streamování filmů a televizních pořadů. Nedávno společnost vstoupila do odvětví výroby obsahu a vyráběla vlastní filmy a televizní pořady.

Společnost Netflix, která byla založena v roce 1997, je nejmenší společností ve skupině akcií FAANG, pokud jde o tržní kapitalizaci (kolem 150 miliard USD), výnosy (11 miliard USD) a čistý příjem (nad 550 milionů USD).

# 5 Google - (abeceda)

Alphabet Inc. je mateřská společnost Google. Společnost vlastní dvě třídy akcií obchodovaných veřejně. Akcie třídy A (Ticker: GOOGL) poskytují vlastníkovi hlasovací práva, zatímco akcie třídy C (Ticker: GOOGL) neposkytují žádná hlasovací práva.

Google LLC je největší dceřinou společností Alphabet. Jedná se o dobře diverzifikovanou společnost, která poskytuje různé online služby a navrhuje a vyrábí spotřební elektroniku a software.

Google nabízí širokou škálu online služeb, včetně vyhledávače se stejným názvem, e-mailových služeb (Gmail), kancelářského softwaru (Dokumenty, Tabulky a Prezentace Google), služby streamování videa (YouTube) atd. Kromě toho společnost vyvinuli mobilní operační systém s názvem Android, který je nainstalován ve většině dnešních smartphonů. Nakonec společnost vyrábí spotřební elektroniku, jako je Chromebook pro notebook, Pixel Pixel a hlasový asistent Google Home.

V roce 2017 společnost vykázala tržby přes 110 miliard USD, zatímco čistý příjem přesáhl 12 miliard USD. Současná tržní kapitalizace společnosti přesahuje 850 miliard dolarů.

Chcete-li se dozvědět, jak oceňovat společnosti a akcie, podívejte se na kurz Finančního oceňování podniku.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení akcií FAANG. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling & Valuation Analyst. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari pro finanční analytiky. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Preferované akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found