Hodnotová nabídka - definice, význam, způsob tvorby

Hodnotová nabídka je příslib hodnoty stanovený společností, který shrnuje, jak bude poskytován, prožíván a získáván přínos produktu nebo služby společnosti. Hodnotová nabídka v podstatě specifikuje, co dělá produkt nebo službu společnosti atraktivní, proč by si ji měl zákazník koupit a jak se liší hodnota produktu nebo služby od podobných nabídek.

Hodnota Proposition

Obecně je nabídka hodnoty určena cílovým zákazníkům společnosti nebo segmentu cílového trhu. Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), také označovaný jako celkový dostupný trh, je celková příležitost k výnosu, která je k dispozici pro produkt nebo službu. pokud. Návrh má formu krátkého, jasného a stručného vyjádření o hmotných a nehmotných výhodách, které budou zákazníkům poskytnuty. Dokonalá nabídka musí rychle předat hodnoty potenciálním zákazníkům bez nutnosti dalšího vysvětlování. Každá nabídka musí být jedinečná, protože se jedná o metodu komunikace bodů diferenciace společnosti s cílovými zákazníky. Typy zákazníků Zákazníci hrají v jakémkoli podnikání významnou roli. Lepším porozuměním různým typům zákazníků mohou být podniky lépe vybaveny pro rozvoj.

Hodnotová nabídka nesmí být zaměňována se slogany a frázemi, protože poslední dvě nemusí jasně vyjadřovat výhody společnosti a jejích produktů.

Důležitost hodnotové nabídky

Vypracování hodnotové nabídky je důležitou součástí obchodní strategie společnosti. Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii. Jelikož nabídka poskytuje společnosti metodu ovlivňování rozhodování zákazníků, je často zobrazována na marketingových materiálech společnosti, například na webových stránkách.

Cenová nabídka je mocným nástrojem k řízení prodeje a budování zákaznické základny. Dokonalá a přesvědčivá hodnotová nabídka může dále zvýšit účinnost marketingových strategií společnosti. Walmart Marketing Mix Walmart je velmocí firmy a jednou z jeho hlavních silných stránek je její marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí. Obecně je považována za nejefektivnější a nejrozsáhlejší marketingovou aktivitu.

Jak vytvořit hodnotovou nabídku

Jak jsme již určili, dokonale přizpůsobená nabídka hodnot se může stát obrovským faktorem úspěchu pro společnost. Vytvoření silné nabídky je však pro každý podnik náročným, ale obohacujícím úkolem. Níže uvádíme několik tipů, které vám pomohou vytvořit efektivní:

1. Poznejte své zákazníky

Před vytvořením hodnotové nabídky musíte analyzovat trh a potenciální zákazníky. Určete své cílové zákazníky a segment cílového trhu, abyste porozuměli jejich požadovaným výhodám.

2. Pochopte své náklady a přínosy

Identifikujte a posuďte výhody, které přináší vaše společnost a její produkty nebo služby, spolu s náklady vzniklými za jejich poskytnutí. Je důležité to udělat, protože hodnota pro vaše zákazníky je v podstatě rozdílem mezi výhodami a náklady na váš produkt nebo službu.

3. Nezapomeňte na své konkurenty

Po analýze cílových zákazníků a vaší vlastní společnosti vyhodnotte konkurenční prostředí na trhu. Určete silné a slabé stránky vašich hlavních konkurentů a identifikujte způsoby, jak od nich odlišit své podnikání.

4. Buďte jasní a struční

Nezapomeňte, že efektivní hodnotová nabídka je jasná a stručná. Vaši cíloví zákazníci musí rychle pochopit zprávu, kterou chcete předat. Nemělo by to přesáhnout dvě nebo tři věty.

5. Design je král!

Zviditelněte svůj návrh a přitažlivý na všech marketingových materiálech (např. Web). Pamatujte, že pokud jste vytvořili silnou hodnotovou nabídku, ale nikdo ji nevidí, bude účinek nabídky nulový!

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • 5 P of Marketing 5 P's of Marketing 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business strategically. 5 P z
  • AIDA Model AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • Brand Equity Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje k hodnotě značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo
  • Strategie push marketingu Strategie push marketingu Strategie push marketingu, nazývaná také strategie propagace push, označuje strategii, ve které se firma pokouší převzít („tlačit“) své produkty spotřebitelům

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found