Intern ve společnosti Credit Analyst - přehled, role, zodpovědnosti

Stážista úvěrového analytika je často odpovědný za shromažďování finančních a osobních údajů potřebných úvěrovým analytikem k určení úvěruschopnosti půjčující společnosti nebo jednotlivce.

Intern analytik úvěru

Stejně jako v každé práci je stážista jednotlivec, který začíná pracovat pod někým, kdo má pozici, v kterou doufá, že jednoho dne bude. Stážisté získávají zkušenosti a zákulisní informace o pozici, aniž by museli být pověřeni všemi zodpovědnostmi, které taková pozice přináší.

Stáže jsou pro jednotlivce skvělým způsobem, jak získat znalosti potřebné k výkonu zaměstnání v daném oboru. Abychom lépe porozuměli tomu, co stážisté úvěrových analytiků dělají, pojďme nejprve probrat, co to úvěrový analytik je.

Souhrn:

  • Úvěroví analytici jsou odpovědní za určení toho, jak bonitní je jednotlivec nebo společnost.
  • Informace o žadatelích (včetně všech příslušných finančních a osobních údajů) musí být shromažďovány a kontrolovány; Stážisté úvěrového analytika často dostávají za úkol shromáždit všechny informace a poté je předat úvěrovému analytikovi.
  • Stáže kreditních analytiků jsou důležité, protože stážistům poskytují vnitřní pohled a zkušenosti s odpovědností analytika, což usnadňuje stážistům získání pozice po ukončení praxe.

Co jsou kreditní analytici?

Úvěroví analytici Úvěrový analytik Úvěrový analytik je finanční profesionál, jehož primární funkcí je posuzovat žádosti o úvěr a po přezkoumání a analýze finančních výkazů je odpovědný za určení toho, jak bonitní je jednotlivec. Tito analytici jsou obvykle zaměstnáváni bankami, věřiteli a jinými finančními institucemi, kde může jednotlivec požádat o půjčku nebo úvěrovou linii.

Úvěroví analytici musí shromáždit mnoho finančních a osobních údajů o žadateli - prostřednictvím žadatele, prostřednictvím finančních institucí, které mu poskytly úvěr, a prostřednictvím jeho zaměstnavatele. Žadatelem může být jednotlivec, ale může to být také společnost nebo společnost. Informace, které musí úvěrový analytik zkontrolovat, zahrnují:

  • Finanční výkazy
  • Informace o účtech
  • Kreditní historie Kreditní skóre Kreditní skóre je číslo představující finanční a kreditní situaci jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky.

Informace musí být shromažďovány, kontrolovány a analyzovány, zda je žadatelem fyzická osoba nebo společnost.

Co dělají stážisté úvěrového analytika?

Stážisté úvěrových analytiků - kteří mohou být placeni nebo mohou jednoduše pracovat pro výhody učení a potenciál pro budoucí zaměstnání - jsou ideální pro zaměstnávání v rámci společností, zejména pokud jde o firmy poskytující úvěrovou analýzu.

Jak již bylo zmíněno výše, úvěroví analytici musí provést neuvěřitelné množství průzkumů o žadateli a také shromáždit spoustu údajů o těchto žadatelích. Stážisté úvěrových analytiků jsou pak často zodpovědní za provedení „gruntové“ práce - kontaktování žadatelů a institucí, které o nich mají zásadní finanční a osobní údaje. Po uskutečnění telefonních hovorů, shromáždění dat a jejich přepisu pomocí počítače nebo na papíře poté stážista předá informace kreditnímu analytikovi ke kontrole a analýze.

Stážisté jsou obvykle zahrnuti do procesu analýzy, aby se mohli naučit tipy a nástroje potřebné k plnění role úvěrového analytika. Díky tomu je stážista kvalifikovanější a připraven přijmout pozici úvěrového analytika, jakmile je stáž dokončena.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Analýza úvěrového rizika Analýza úvěrového rizika Analýzu úvěrového rizika lze považovat za rozšíření procesu přidělování úvěrů. Poté, co jednotlivec nebo podnik požádá banku nebo finanční instituci o půjčku, půjčující instituce analyzuje potenciální přínosy a náklady spojené s půjčkou.
  • Externship Externship Externship je krátká, neplacená a neformální stáž, kde studenti stráví kdekoli od jediného dne do několika týdnů vystavení tomu, jaké to je pracovat ve společnosti. Slovo externship je hybridem „zkušenosti“ a „stáže“. Stáž vs stáž
  • Průvodní dopis k stáži Průvodní dopis k stáži Průvodní dopis k stáži se liší od typického průvodního dopisu, protože student musí mnohem tvrději pracovat, aby ukázal, proč by měl být najat. Při podávání žádosti o stáž většina společností požaduje, aby studenti v rámci přihlášek napsali a zaslali průvodní dopis ke stáži.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found