Přejít na speciální (F5) - Jak najít, vybrat, nahradit data v aplikaci Excel

Funkce Přejít na speciální v aplikaci Excel umožňuje rychle vybrat všechny buňky, které splňují určitá kritéria, například buňky obsahující:

  • Vzorce (čísla, text, logika, chyby)
  • Konstanty (čísla, text, logika, chyby)
  • Prázdné buňky
  • Objekty
  • Předkové a závislé osoby

Přejít na Přejít lze třemi způsoby:

  • Stiskněte klávesu F5
  • Stiskněte Ctrl + G
  • Na pásu karet Domů v části „Najít a vybrat“ zvolte „Přejít na“

Chcete-li si prohlédnout videonávod Go To Special, podívejte se na náš bezplatný kurz Crash Excel.

Příklad Přejít na speciální v aplikaci Excel

Níže je uveden příklad, jak ve finančním modelu vybrat všechna napevno (konstantní) čísla.

Krok 1: Stiskněte klávesu F5, klikněte na Speciální, vyberte konstanty a zaškrtněte pouze pole čísel

Přejít na speciální v aplikaci Excel

Krok 2: Klikněte na OK a uvidíte všechny konstanty (pevně zakódovaná čísla) vybrané

Přejít na Speciální výběr dat

Proč používat Go To Special?

Existuje mnoho skvělých důvodů, proč používat tuto funkci při provádění finančního modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Nejen, že vám umožní zrychlit navigaci - ale také vám umožní důkladně auditovat tabulku nebo sešit.

Zde je seznam všech klávesových zkratek pro Excel Klávesové zkratky pro Excel PC Mac Klávesové zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky, které vám zrychlí modelování.

Jedním skvělým příkladem této funkce je výběr všech napevno zadaných čísel v tabulce. To umožňuje snadné formátování všech vybraných buněk jedním kliknutím. To také znamená, že všechny nevybrané buňky jsou vzorce, a proto se můžete rychle ujistit, že je model správně nastaven z hlediska předpokladů, výpočtů a výstupů.

Dalším skvělým důvodem pro použití této funkce je organizace velkého množství dat. Může být užitečné vybrat všechny prázdné buňky a odstranit je všechny najednou.

Zdarma kurz Crash

Naučte se jít na speciální (F5) s bezplatným finančním kurzem Excel Excel. Tento kurz vám poskytne nejdůležitější tabulkové vzorce, klávesové zkratky aplikace Excel (Mac a PC) Excel zkratky PC Mac Excel zkratky - Seznam nejdůležitějších a běžných zkratek MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky a funkce, a to vše v jednom stručném výukovém programu.

Výukový program Excel

Další výukové programy pro Excel

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce pro přechod na Speical (F5) v aplikaci Excel! Pokud se chcete dále učit a rozvíjet své dovednosti v Excelu, podívejte se na tyto další finanční zdroje:

  • Zkratky pro Excel Zkratky pro Excel PC Mac Zkratky pro Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Seznam vzorců aplikace Excel Vzorce aplikace Excel Cheat Sheet Finance Cheat sheet aplikace Excel pro vzorce vám poskytne všechny nejdůležitější vzorce pro provádění finanční analýzy a modelování v tabulkách aplikace Excel. Pokud se chcete stát mistrem finanční analýzy v Excelu a odborníkem na vytváření finančních modelů, jste na správném místě.
  • Index Match Match Index Match Formula Kombinace funkcí INDEX a MATCH je výkonnější vyhledávací vzorec než VLOOKUP. Naučte se používat INDEX MATCH v tomto výukovém programu Excel. Index vrací hodnotu buňky v tabulce na základě čísla sloupce a řádku a funkce Match vrací pozici buňky v řádku nebo sloupci. Naučte se, jak na ně v této příručce
  • Najít a nahradit Najít a nahradit v aplikaci Excel Naučte se, jak vyhledávat v aplikaci Excel - tento podrobný návod vás naučí, jak najít a nahradit v tabulkách aplikace Excel pomocí klávesové zkratky Ctrl + F. Excel najít a nahradit vám umožňuje rychle prohledat všechny buňky a vzorce v tabulce pro všechny instance, které odpovídají vašim kritériím hledání. Tato příručka se bude zabývat tím, jak
  • Funkce IF AND v aplikaci Excel Příkaz IF mezi dvěma čísly Stáhněte si tuto bezplatnou šablonu pro příkaz IF mezi dvěma čísly v aplikaci Excel. V tomto tutoriálu vám ukážeme, jak vypočítat IF pomocí příkazu AND. Naučte se, jak vytvořit příkaz IF, který otestuje, zda buňka obsahuje hodnotu mezi dvěma čísly, a poté vygeneruje požadovaný výsledek, pokud je tato podmínka splněna

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found