Value-Added Monthly Index (VAMI) - Overview, How to Calculate

Měsíční index s přidanou hodnotou (VAMI) je typ indexu, který používají investoři k měření výkonnosti investice na základě hypotetické investice ve výši 1 000 USD za určité časové období. VAMI se také používá k porovnání různých fondů, stanovených cílů, rozpočtu na kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. , hodnotit výkon správců fondů a poskytovat indexové referenční hodnoty za stanovenou dobu.

Měsíční index s přidanou hodnotou (VAMI)

Měsíční index s přidanou hodnotou je běžně používaný indikátor pro sledování investičních účtů, kde výběry a hotovostní vklady neovlivňují výkonnost obchodování.

souhrn

  • Měsíční index s přidanou hodnotou (VAMI) je přístup, který se používá ke sledování výkonu předpokládané hypotetické investice ve výši 1 000 USD za určité časové období.
  • Hlavní charakteristikou měsíčního indexu s přidanou hodnotou je, že vypočítává zbývající zisk po odečtení pobídek a poplatků za správu od provozních výnosů.
  • Nástroje VAMI mohou při odhadování výkonnosti správců fondů používat různé částky počátečního kapitálu a různá časová rozmezí.

Porozumění měsíčnímu indexu přidané hodnoty

Měsíční index s přidanou hodnotou poskytuje odhad celkových zisků investora po odečtení nákladů na financování kapitálu společnosti. Vypočítává se z předpokladu kapitálových zisků a reinvestic všech výnosů z úroků a zisků.

Rozlišovací faktor mezi VAMI a dalšími metrikami měření výkonu, jako je zisk na akcii (EPS) Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS), je klíčovou metrikou používanou k určení podílu běžného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie a hodnotu v riziku (VaR). Hodnota v riziku (VaR) odhaduje riziko investice. VaR měří potenciální ztrátu, která by mohla nastat v investičním portfoliu po určitou dobu. , je to, že určuje zbývající zisk po odečtení pobídek a poplatků za správu od provozního zisku. Znamená to, že při výpočtu hodnoty pro akcionáře by zisk měl zohledňovat kapitálové náklady.

Dalším důležitým aspektem VAMI je to, že odráží měsíční ekonomický zisk nebo částku, o kterou růst výdělků nedosahuje nebo překračuje požadovanou prahovou hodnotu návratnosti investice, kterou mohou investoři získat investováním do jiných cenných papírů srovnatelných rizik.

VAMI se běžně používá jako indikátor výkonu ke sdělení celkové výkonnosti fondu investorům. Index je upřednostňován jako indikátor výkonu, protože je spravedlivý, popisný a snadno srozumitelný, a proto může poskytnout přehled o tom, jak investice $ 1 000 dosáhla za určité období.

Jak vypočítat měsíční index s přidanou hodnotou

Zvažte hypotetický investiční kapitál ve výši 1 000 USD hned na začátku. Na začátku je čas (t) = 0, VAMI = 1 000 $. Měsíční míra návratnosti (ROR) podkladové investice je dána vztahem:

1 + Aktuální míra návratnosti = aktuální měsíc VAMI / předchozí měsíc VAMI

1 + RORt = Vt / Vt - 1

Nicméně, VAMI0 = $1,000

Proto:

Předchozí VAMI = 1 000 * (1 + čistý výnos aktuálního měsíce)

Aktuální VAMI = Předchozí VAMI * (1 + Čistý výnos aktuálního měsíce), označené jako

VAMIt = VAMIt-1 [Vt / (Vt - 1)], kde RORt představuje síť všech poplatků

Úroky a dividendy jsou reinvestovány sloučením do VAMI. To znamená, že kromě kvantifikace potenciálních finančních rizik 1 000 USD může index snadno porovnávat různá aktiva s různými počátečními daty.

Z modelu slouží měsíční index s přidanou hodnotou jako jednoduchá forma zpětného testování funkcí návratnosti rizika investice. VAMI představuje hypotetickou investiční hodnotu 1 000 USD před zdaněním za podmínky, že RORt je bez všech poplatků. Devizový kurz Devizový kurz Devizový kurz (Forex nebo FX) je převod jedné měny do druhé za specifický kurz známý jako devizový kurz. Konverzní kurzy téměř všech měn se neustále pohybují, protože jsou poháněny tržními silami nabídky a poptávky. je třeba vzít v úvahu pro podkladová aktiva, jejichž nominální hodnota není v amerických dolarech.

Aplikace VAMI pro srovnání

Analytici používají grafický VAMI jako spolehlivý nástroj k analýze výkonnosti různých fondů na trzích. Grafy společnosti VAMI lze přizpůsobit tak, aby dobře zapadly do rodiny fondů společnosti a poskytly možnosti, ze kterých si mohou investoři vybrat. Grafické VAMI také poskytuje přehled o výkonnosti investice v průběhu času.

Kromě toho mohou grafy poskytovat pohledy na to, co lze očekávat při budoucích tržních předpovědích. Vizuální znázornění spojnicového grafu VAMI lze také použít k zobrazení přesčasové výkonnosti fondů z různých kategorií aktiv. Pro hloubkovou analýzu jsou v grafech VAMI zahrnuty referenční hodnoty.

VAMI je však zaujatý, když se používá k porovnání výkonu různých fondů z podobných kategorií aktiv. Odhaduje pouze faktory zhodnocení kapitálu, nikoli dividendy vyplácené různými fondy. Díky opatřením společnosti VAMI se akcie, které vyplácejí dividendy, zdají být horší ve srovnání s kategoriemi aktiv, která dividendy nevyplácejí.

Konstrukce nástrojů VAMI

Investoři používají k měření výkonnosti investic nástroje VAMI z různých tržních platforem. Kromě schopnosti ukázat, do jaké míry investice v určitém období roste, zahrnují nástroje VAMI při určování tržního výkonu také různé vstupy, jako je různé časové rozmezí a počáteční kapitál.

Softwarová aplikace je standardní technikou modelování, která se používá ke konstrukci měsíčního indexu s přidanou hodnotou. Proces začíná hypotetickou investiční hodnotou 1 000 USD. Údaje za každý měsíc jsou potřebné k vykreslení příslušného grafu. Faktory mohou ovlivnit míru symetrie pro odhadované hodnoty.

Grafy grafů VAMI lze provádět pomocí aplikace Microsoft Excel nebo jiného vhodného technického softwarového programu. Většina firem poskytujících finanční služby poskytuje online verze, jako jsou databáze CTA nebo slzné listy. Slzný list Ve světě financí poskytuje slzný list jednostránkový souhrn společnosti s informacemi, jako je tržní cena, vysoká a nízká cena za 52 týdnů, tržní cena. , které pomáhají při analýze návratnosti výkonu. Například aiSource nabízí svým klientům nástroje VAMI, což je součást jejího investičního poradenství pro futures a call to action research (CTA).

    Další zdroje

    Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

    • Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza Pokročilá technická analýza obvykle zahrnuje použití buď více technických indikátorů, nebo poměrně propracovaného (tj. Komplexního) indikátoru. "Sofistikovaný"
    • Cíle výkonu finančního analytika Cíle výkonu finančního analytika
    • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
    • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

    Poslední příspěvky

    $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found