Formulář hlášení hodnoty - přehled, obsah, podmínky

Formulář hlášení hodnoty je zpráva o pojištění, která se používá k monitorování úrovně krytí komerčních podniků se změnou hodnot zásob v průběhu času. Neustálé změny v zásobách jsou výsledkem změn v kvalitě a množství držených položek.

Formulář hlášení hodnoty

Formulář pro hlášení vyžaduje, aby pojištěný podnik vykazoval pohyblivé hodnoty zásob. Inventář Inventář je běžný majetkový účet nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. pravidelně. Pojistitel zase automaticky upraví výši pojištění v inventáři, pokud je obsah zprávy přesný a je poskytován včas.

souhrn

  • Formulář hlášení hodnoty je dokument pojištění, který se používá ke sledování krytí pro obchodní podniky s kolísajícími hodnotami zásob v průběhu roku.
  • Měnící se zásoby se odrážejí v upravené výši pojistného krytí.
  • Obchodní společnosti mohou využít různé možnosti nákupu krytí pro změnu zásob tak, aby pokryly nejvyšší nebo nejnižší úroveň zásob.

Obsah formuláře pro hlášení

Obchodní podniky musí udržovat pojistnou smlouvu, aby chránily krytá rizika, a formulář hlášení hodnoty se hodí. Například formulář pro vykazování hodnoty hraje důležitou roli při určování úrovně rezidenčního a určitého komerčního pojištění z důvodu kolísavé povahy jejich zásob.

Většina malých podniků Malé a střední podniky (MSP) Malé nebo střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje formulář nepoužívejte, vzhledem k výši pojistného, ​​která by byla ušetřena, a další požadované práci. Obchodní společnosti, které poskytují nepřesná a pozdní hlášení, mají vážné důsledky.

Formulář pro hlášení hodnot používají hlavně komerční společnosti, které s přiměřenou přesností pohotově hlásí své hodnoty. Pravidelné podávání zpráv o hodnotách zásob umožňuje obchodním společnostem nést kdykoli plné pokrytí a zároveň se vyhnout nadměrnému pojištění během období s nízkou zásobou.

Podmínky pro formulář hlášení hodnoty

Kolísavý inventář se považuje za krytý, pokud jsou splněny následující podmínky:

1. Počáteční hodnoty inventáře se vykazují přesně.

Včasné dodání kompletně vyplněného formuláře pro hlášení hodnoty, doprovázeného splatným pojistným, má zajistit progresivní pokrytí. Zásady formuláře pro podávání zpráv připisují dvě možnosti sazby - měsíční a roční.

V případě falešně hlášených hodnot nemusí pojistitel uhradit žádnou ztrátu nebo poškození přesahující úroveň hodnot zásob, které byly naposledy nahlášeny před ztrátou. Za určitých okolností mohou přehnané nebo nadměrné nároky na krytá rizika přilákat sankce ze strany pojistitele.

2. Počáteční hodnoty zásob se vykazují včas.

Po vyjádření souhlasu se zásadami formuláře pro hlášení obdrží pojištěný každý měsíc formulář pro hlášení. Formulář slouží k přesnému vykazování různých hodnot zásob. Pozdní hlášení obvykle zaručuje nižší výplatu za ztrátu nebo poškození než poslední poskytnuté hodnoty.

3. Splatné pojistné je přijímáno na určenou adresu do data splatnosti.

Pojistné společnosti jsou odpovědné za stanovení řádného placení pojistného. Nejčastěji používanou metodou pro odhad pojistného, ​​které se má zaplatit, je vzít celkovou hodnotu celého podniku dělenou 100 USD. Výsledek se vynásobí prémiovými sazbami, jak je uvedeno ve formuláři hlášení.

Vyplněný formulář ohlášené hodnoty se používá k zápisu zásad formuláře hlášení. Aby byl formulář považován za platný, musí být nahlášeny příslušné hodnoty inventáře.

Alternativy pro hlášení kolísavých hodnot zásob

Obchodní podniky mohou využít několik možností k pokrytí kolísajících zásob. Mohou si pořídit pojistnou smlouvu, která pokrývá nejvyšší nebo nejnižší úroveň zásob. Na jedné straně může společnost utrácet zbytečný kapitál, protože je nadměrně pojištěna.

Na druhou stranu se podnik vystavuje vážnému riziku, pokud by ho postihlo velké množství nebezpečí. Společnost proto může zvážit nalezení rovnováhy mezi rozdíly v nákupu průměrné krytí nemovitosti. Taková možnost však znamená, že pojištěný není osvobozen od obchodních rizik.

Další možnou možností je a obchodní potvrzení, kde jsou společnosti oprávněny měnit obsah těchto zásad po celou dobu pokrytí. Vzhledem k jeho dopadu na prémii je volba sporná, protože podniky musí předem určovat úrovně a data zásob, což společnost stále vystavuje několika rizikům.

Obchodní podniky mohou také s pojistiteli urovnat limity pomocí pojistné. Častěji bude formulář hlášení hodnoty vždy fungovat s nižšími prémiemi. Taková možnost nicméně vyžaduje vysokou úroveň přesnosti, aby se zabránilo závažným rizikům spojeným s hlášením nesprávných hodnot.

Některé obchodní společnosti vedou zásoby, které se pravidelně mění podle sezónních faktorů, jako je změna nabídky a poptávky a potřeby zákazníků. Ve všech hospodářských odvětvích je dohled nezbytný při sledování toku zboží a komodit. I když existují různé formy hlášení, většina pojišťoven používá formulář CP13-10 jako standardizovaného pracovníka pojišťovací služby.

Je odpovědností podniku zajistit, aby si agent nebo makléř, s nímž pracuje, byl vědom všech základních požadavků používání přístupu k formuláři hlášení hodnot. Pojištěný podnik se může rozhodnout, jak často by měl formulář vyplnit.

Formulář pro hlášení hodnot se považuje za právně platný, pouze pokud je na něm podpis oprávněného úředníka společnosti. V případě jakéhokoli vylepšení nebo změny místa od posledního nahlášeného data bude muset pojištěný identifikovat ve formuláři hlášení hodnoty.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Průměrný věk zásob Průměrný věk zásob Průměrný věk zásob představuje průměrný počet dní, které uplynou, než společnost prodá svůj zůstatek zásob. Je to důležitá práce
  • Smršťování zásob Smršťování zásob Ke zmenšování zásob dochází, když je počet produktů na skladě menší než počet zaznamenaný v seznamu zásob. K odchylce může dojít z důvodu
  • Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) jsou společnosti, které poskytují krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.
  • Oceňovaná námořní politika Oceňovaná námořní politika Oceňovaná námořní politika je odvětví námořního pojištění, které přiřazuje hodnotu pojištěnému majetku před vznikem ztráty nebo poškození. Marine

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found