Australská burza cenných papírů (ASX) - přehled, obchodní systémy

Australská burza cenných papírů (ASX) je jednou z předních světových burz finančních trhů se sídlem v australském Sydney. Jako plně fungující burza cenných papírů poskytuje ASX řadu služeb, jako jsou kotace, obchodování, clearing, vypořádání, technické a informační služby a služby po obchodování.

Australská burza cenných papírů (ASX)

Australská burza cenných papírů je také největším trhem s úrokovými deriváty v Asii. Původ ASX jako národní burzy sahá až do roku 1987. V roce 2006 došlo k fúzi Sydney Futures Exchange a Australian Stock Exchange. V roce 2010 navíc australská burza cenných papírů zahájila novou strukturu skupiny a nyní se označuje jako skupina ASX.

souhrn

  • Australská burza cenných papírů (ASX) je jednou z předních světových burz finančních trhů.
  • V roce 2006 se Sydney Futures Exchange a Australian Stock Exchange sloučily a vytvořily australskou burzu cenných papírů.
  • ASX je na pátém místě Světového ekonomického fóra v oblasti finančních systémů a kapitálových trhů.

Typy trhů ASX

Australská burza cenných papírů působí na mnoha trzích. Rovněž dohlíží na finanční soulad Finanční soulad Finanční soulad je regulace a vymáhání zákonů a pravidel v oblasti financí a kapitálových trhů. To sahá přes celou finanční na trzích ASX a podporuje správu a řízení společnosti. Následují některé z trhů, na kterých ASX působí:

  • Dluhopisový trh
  • Trh s deriváty Trh s deriváty Trh s deriváty označuje finanční trh s finančními nástroji, jako jsou podkladová aktiva a finanční deriváty. Účastníci
  • Akciový trh
  • Finanční rozvoj
  • Devizový trh
  • Správa fondů

Trh s dluhopisy v Austrálii je třetím největším v Asii. Je to také osmý největší akciový trh na světě s celkovou tržní kapitalizací 2 biliony dolarů.

Kromě toho je ASX na 5. místě Světového ekonomického fóra v oblasti finančních systémů a kapitálových trhů, navíc je sedmým největším devizovým trhem založeným na globálním obratu.

Historie australské burzy cenných papírů

V roce 1871 byla založena burza v Sydney a nadále fungovala jen do té doby, než byla sloučena s jinými státními burzami a vytvořila australskou burzu v roce 1987. V roce 1937 byla založena australská přidružená burza, která se stala předchůdcem ASX. V roce 1942 byly australské trhy kontrolovány australskou vládou; koncem roku 1947 však byly podmínky na volném trhu obnoveny.

V roce 1960 začala Sydney Futures Exchange obchodovat jako Sydney Greasy Wool Futures Exchange; bylo provedeno za účelem zajištění chovatelů vlny v Austrálii Zajištění Zajištění je finanční strategie, kterou by investoři měli chápat a používat kvůli výhodám, které nabízí. Jako investice chrání finance jednotlivce před vystavením rizikové situaci, která může vést ke ztrátě hodnoty. zařízení. Navíc v roce 1961 začala australská přidružená burza rozvíjet vzdělávací program. V roce 1962 byly pro kótované akcie vyvinuty třípísmenové kódy společnosti.

V roce 1970 byl ustanoven zákon o průmyslu cenných papírů. V roce 1987 byla založena australská burza. Později, v roce 2006, se Sydney Futures Exchange spojila s australskou burzou cenných papírů a vytvořila australskou burzu cenných papírů. V roce 2012 bylo zřízeno australské centrum likvidity, které bylo vytvořeno jako sídlo hlavních obchodních operací australské burzy cenných papírů.

Obchodní systémy ASX

ASX Trade a ASX Trade24 jsou dvě obchodní platformy pro australskou burzu cenných papírů.

1. ASX Trade

ASX Trade se používá k obchodování s majetkovými cennými papíry na australské burze cenných papírů a ASX Trade24 se používá k obchodování s derivátovými cennými papíry. ASX Trade je založen na systému NASDAQ OMX. Říká se o ní také jedna z nejrychlejších obchodních platforem na světě.

2. ASX Trade24

ASX Trade24 je globálně distribuován s bránami v New Yorku, Londýně a Sydney a jedná se o 24hodinovou obchodní platformu. Vzhledem k tomu, že ASX Trade24 je 24hodinová obchodní platforma, může udržovat dva aktivní obchodní dny. Běžné obchodní časy pro australskou burzu cenných papírů jsou od 10:00 do 16:00 a trh je otevřen ve všední dny.

Každý obchodní den zahrnuje předobchodní seanci, která trvá od 7:00 do 10:00. Trh je uzavřen o osmi svátcích - Anzac Day, Australia Day, Boxing Day, Christmas Day, Easter Monday, Good Friday, New Year's Den a narozeniny královny.

Kariéra ASX

Australská burza cenných papírů nabízí širokou škálu povolání v celé řadě specializací - většina z nich se nachází v australském Sydney. Některé z povolání, které ASX nabízí, zahrnují poradce pro dodržování předpisů, datové inženýry, marketingové manažery a síťové inženýry. Burza se pyšní tím, že je zaměstnavatelem rovných příležitostí.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a je hostitelem 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovatelnou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej York Stock Exchange New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Trhy s kapitálovými trhy Kapitálové trhy jsou směnný systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své finanční prostředky, jednotlivcům a Trhy s kapitálovými trhy Kapitálové trhy jsou směnný systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a
  • Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) zahájila činnost mimo Vancouver v Britské Kolumbii v roce 1907. VSE nadále fungovala jako samostatná burza
  • Finanční trhy Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou typem tržiště, které poskytuje cestu k prodeji a nákupu aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found