Valoren Number - přehled, jak se používá, a společnost za ním

Valoren number je identifikační číslo, které je přiřazeno finančním nástrojům, jako jsou akcie. Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. a obchodování s obligacemi ve Švýcarsku. Termín „srdnatost“ je švýcarsko-německý výraz, který znamená „bezpečnost“, a může zahrnovat papírové peníze a mince.

Valoren číslo

Švýcaři často používají výrazy „Valor Number“ k označení valoren čísla. Obecně má šest až devět znaků a používá se hlavně k identifikaci cenných papírů, jako jsou akcie a dluhopisy, na švýcarském trhu. Je to podobné jako číslo CUSIP, které je přiřazeno finančním nástrojům ve Spojených státech a Kanadě.

Valoren číslo je identifikační kód, který sám o sobě nemá žádný význam a nejsou do něj implantována žádná data. Při přiřazování k nástroji je přiděleno další valorické číslo ze seznamu.

Při objednávání udatného čísla je objednatelská společnost povinna předložit - mimo jiné - termínový list, nabídnout prospekt, podílový list a brožuru. Evropské společnosti obecně odkazují na švýcarskou společnost, která jako primární metodu identifikace používá valorické číslo.

Používá se hlavně ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku a Belgii a používá se k rozlišení zaznamenaných cenných papírů. Zabezpečení Zabezpečení je finanční nástroj, obvykle jakékoli finanční aktivum, s nímž lze obchodovat. Povaha toho, co lze a nelze nazývat cenným papírem, obecně závisí na jurisdikci, ve které se s aktivy obchoduje. a finanční nástroje.

souhrn

  • Valoren number je identifikační číslo používané ve Švýcarsku a je přiřazeno finančním nástrojům, jako jsou akcie a dluhopisy.
  • Používá se také jako hlavní identifikátor finančního nástroje v Belgii a Lichtenštejnsku.
  • Valoren číslo vydává SIX Financial Information, nadnárodní dodavatel dat se sídlem ve Švýcarsku.

Společnost za čísly Valoren

Společnost odpovědná za vydávání valorických čísel je známá jako SIX Financial Information, což je oficiální agentura pro číslování cenných papírů ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku a Belgii. Tato společnost je také odpovědná za vydávání identifikátorů ISIN ve Švýcarsku a je uznávána švýcarskou federální daňovou správou.

Společnost je dceřinou společností skupiny SIX Group, nadnárodního dodavatele dat s kancelářemi po celém světě, se sídlem ve švýcarském Curychu. Společnost sbírá tržní data přímo z hlavních obchodních burz po celém světě, která zpracovává a kóduje pro použití na trhu.

Databáze skupiny SIX obsahuje údaje o více než 20 milionech finančních nástrojů. Její kanceláře jsou rozmístěny ve 23 zemích po celém světě.

Původně byla společnost SIX Financial Information známá jako Telekurs, než byla restrukturalizována na holdingovou společnost, aby společnosti umožnila rozšířit seznam nabídek produktů. V roce 2008 se společnost Telekurs spojila se třemi dalšími subjekty finančních služeb ve Švýcarsku a vytvořila skupinu SIX Group. Sloučené subjekty zahrnovaly společnosti SWX Group, SEGA Intersettle a SIS Swiss Group.

Jak se používá číslo Valoren

Valoren číslo se používá jako hlavní identifikátor ve švýcarském hodnotovém řetězci ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku a Belgii. Používá se také jako hlavní identifikátor finančních nástrojů v celém regionu. Valorické číslo se skládá pouze z číslic a je součástí 12místného čísla ISIN, které se používá k identifikaci cenných papírů obchodovaných na burze.

Je přiřazen každému finančnímu nástroji, který splňuje přidělená pravidla. Je kombinován s identifikačním kódem trhu a měnovým kódem k identifikaci obchodovaného nástroje. Tuto kombinaci lze také použít při vykazování transakcí.

Co je číslo CUSIP?

CUSIP je identifikační číslo, které se přiděluje finančním nástrojům, jako jsou akcie a dluhopisy, obchodování ve Spojených státech a Kanadě. Na správu tohoto čísla dohlíží výbor CUSIP. CUSIP se používá v počítačových systémech vedení záznamů k identifikaci obchodovaných cenných papírů.

Číslo CUSIP obsahuje devět znaků a každý z těchto znaků má svůj význam. Prvních šest znaků v řadě označuje emitenta dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti. , zatímco 7. a 8. číslo určuje typ vydávaného cenného papíru. Konečné 9. číslo je známé jako kontrolní číslo a je generováno počítačem.

Zahraničním finančním nástrojům obchodovaným v USA je přiděleno jedinečné identifikační číslo známé jako CUSIP International Numbering System (CINS). První písmeno CINS se používá k identifikaci cizí země, která vydává dluhopis.

Co jsou čísla ISIN?

Mezinárodní identifikační číslo cenných papírů (ISIN) je kód používaný k identifikaci konkrétních cenných papírů po celém světě a je přidělován příslušnou národní číslovací agenturou každé země.

Ačkoli většina zemí vyvinula jedinečné identifikační číslo pro cenné papíry, ISIN je jediné mezinárodní identifikační číslo cenných papírů. Číslo zajišťuje jednotnost čísel, aby bylo možné sledovat finanční nástroje na globálních trzích.

Číslo ISIN má 12 znaků, včetně číslic a písmen. První dvě číslice označují zemi, kde má sídlo vydávající společnost. Prostřední devět číslic označuje typ zabezpečení, zatímco poslední znak slouží jako kontrola.

Prostřední devět číslic je generováno počítačem. Pomáhá chránit investory před padělky zabezpečení a paděláním. Například teoretická kanadská společnost může být napsána takto: CA-432002178-4.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry Cenné papíry k obchodování jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít.
  • Mezinárodní dluhopisy Mezinárodní dluhopisy Mezinárodní dluhopisy jsou dluhopisy vydané zemí nebo společností, která není pro investora domácí. Mezinárodní trh dluhopisů se rychle rozšiřuje, protože společnosti nadále hledají nejlevnější způsob, jak si půjčit peníze. Vydáním dluhu v mezinárodním měřítku může společnost oslovit více investorů.
  • Druhy cenných papírů Druhy cenných papírů Existují čtyři hlavní typy cenných papírů: dluhové cenné papíry, majetkové cenné papíry, derivátové cenné papíry a hybridní cenné papíry, které jsou kombinací dluhových
  • Akciová opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found