Dynamické přidělování aktiv - přehled, výhody, nevýhody

Dynamická alokace aktiv je investiční strategie, která zahrnuje časté úpravy vah v portfoliu na základě celkové výkonnosti trhu nebo výkonu určitých cenných papírů Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. .

V rámci strategie dynamické alokace správce portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. hodnotí aktuální tržní podmínky a výkonnost každé třídy aktiv. Výsledky posouzení používá ke snížení váhy aktiv se špatným výkonem a ke zvýšení váhy aktiv se silným výkonem.

Dynamické přidělování aktiv

Obecně se dynamická strategie používá v reakci na stávající rizika a poklesy trhu. Flash Crash 2010 Flash Crash je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 vedly přední americké akciové indexy, včetně Dow. Na rozdíl od strategické strategie alokace aktiv dynamická alokace aktiv nezahrnuje cílovou kombinaci aktiv. Portfolio manažeři tak mají vysokou míru flexibility při výběru investic.

Dynamická alokace vyžaduje aktivní správu portfolia. Úspěch strategie proto závisí nejen na tržních podmínkách, ale také na schopnosti správce portfolia činit správná investiční rozhodnutí a adekvátně reagovat na změny na trhu.

Výhody dynamického přidělování aktiv

Investiční strategie nabízí některé výhody oproti jiným typům alokací, včetně:

1. Vrací se

Časté úpravy v kombinaci aktiv mohou případně poskytnout vyšší návratnost investičního portfolia. Úpravy portfolia mohou zabránit ztrátám z neočekávaných poklesů trhu a zachytit hybnou sílu ke zvýšení výnosů.

Kromě toho mohou zdatní správci portfolia využít dynamickou alokaci aktiv k dosažení výnosů vyšších, než jsou průměrné tržní výnosy. Jinými slovy lze tuto strategii využít k překonání trhu.

2. Přizpůsobení se tržním změnám

Na rozdíl od statické alokace aktiv je dynamická alokace vysoce flexibilní. Tato strategie může rychle reagovat na změny trhu a tržní rizika.

Nevýhody dynamického přidělování aktiv

Strategie není bezchybná. Potenciální uživatel by si měl být vědom následujících nevýhod:

1. Transakční náklady

Časté vyvážení vah v rámci portfolia je spojeno s transakčními náklady Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se týká poplatku vybraného za platby za služby, které se vztahují k produktu nebo službě, která je nakupována. . Neustálé transakce nákupu a prodeje však snižují celkovou návratnost portfolia.

2. Aktivní správa

Povaha dynamické alokace aktiv vyžaduje přísnou kontrolu nad investičním portfoliem a neustálé sledování trendů rozvíjejícího se trhu. Strategie alokace aktiv proto vyžaduje dovednosti a znalosti profesionálního manažera portfolia a může často vyžadovat rozsáhlé zdroje (např. Zaměstnance pro výzkum).

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Třída aktiv Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Průmyslová analýza Průmyslová analýza Průmyslová analýza je nástroj pro hodnocení trhu, který používají podniky a analytici k pochopení složitosti odvětví. Existují tři běžně používané a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found