Funkce INFO - získejte verzi operačního systému a verzi Excel

Funkce INFO je zařazena do kategorie Excel Informační funkce Funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce pomáhá extrahovat informace o aktuálním operačním prostředí, včetně verze aplikace Excel a operačního systému.

Představte si situaci, ve které pracujete jako vzdálený finanční analytik Popis práce finančního analytika Popis pracovní pozice finančního analytika níže poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností, které jsou vyžadovány k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporace. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční údaje, vytvářejte finanční modely a přijímejte týdenní data ve formě souborů Excel od svých kolegů se sídlem v různých zemích. Protože byste používali více sešitů aplikace Excel, funkce INFO vám pomůže extrahovat informace o OS, počtu listů v souboru, verzi aplikace Excel atd.

Vzorec

= INFO (text_typu)

Funkce INFO používá pouze jeden argument:

Type_text (povinný argument) - Toto je text, který určuje, jaký typ informací chcete vrátit.

Následuje sedm typů informací, které lze požadovat:

INFO funkce

Jak používat funkci INFO v aplikaci Excel?

Jako funkce listu lze INFO zadat jako součást vzorce v buňce listu.

Abychom pochopili použití této funkce, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že poskytujeme následující INFO vzorce:

INFO - Příklad 1

Podívejme se, co tato funkce vrací, když použijeme následující příklady:

INFO - Příklad 1a

„Adresář“ vrátil cestu k aktuální složce a „původ“ poskytl informace o referenčním stylu A1.

Argument „osversion“ poskytuje informace o operačním systému. „Recalc“ nám pomáhá pochopit, zda jsou výpočty manuální nebo automatické.

„Systém“ nám poskytuje informace, že soubor byl vytvořen v systému Windows.

Když byly příklady vytvořeny v systému Windows, dostali jsme odpovídajícím způsobem výsledky. Výsledky se mohou lišit v závislosti na operačním systému.

Příklad 2

Můžeme přidat zalomení řádku na základě aktuálního OS (Mac nebo Windows). Pomocí funkce INFO s funkcí CHAR můžeme přidat zalomení řádku. Pomocí funkce INFO k otestování systému můžeme zajistit, aby byl použit správný znak zlomu, kterým je CHAR (10) pro Windows a CHAR (13) pro MAC.

Použitý vzorec by byl = IF (INFO („systém“) = „pcdos“, CHAR (10), CHAR (13))

Dali jsme to do buňky F2, jak je znázorněno níže:

INFO - Příklad 2

Nyní můžeme přidat vzorec, který odkazuje na F2, abychom mohli později použít konec slova jako proměnnou. Pokud Excel běží na Macu, bude se konec rovnat CHAR (13). Pokud ne, přestávka bude rovna CHAR (10).

Ve sloupci D zřetězíme informace o adrese, které se objevily v A, B a C. Vzorec, který se má použít, je uveden níže:

INFO - Příklad 2a

Výsledkem je zřetězení textu s zalomením řádků, jak je znázorněno níže:

INFO - Příklad 2b

Důležité informace o funkci INFO

  1. # N / A! - V předchozích verzích aplikace Microsoft Excel hodnoty „memavail“, „memused“ a „totmem“ type_text vrátily informace o paměti. Ty však již nejsou podporovány a nyní vracejí chybovou hodnotu # N / A.
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, když argument type_text je jakákoli jiná neplatná hodnota.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found