Volatilita výdělků - přehled, faktory a dopady

Volatilita výnosů je statistický koncept, který určuje související riziko a pomáhá předvídat tržní cenu konkrétní akcie. Volatilita je riziko spojené s různým stupněm změny hodnoty cenného papíru. Vyšší volatilita znamená vyšší riziko. Trh, který je svědkem trvalého růstu a pádu po významnou dobu, je volatilní trh.

Nestálost výdělků

Stručné shrnutí:

  • Volatilita výnosů je statistický koncept, který určuje související riziko a předpovídá tržní cenu konkrétní akcie. Volatilita je riziko spojené s různým stupněm změny hodnoty cenného papíru.
  • Volatilita výdělků přímo souvisí s náklady na kapitál. Protože výdělky živí přebytek kapitálu, vysoká volatilita znamená vysoké šance na platební neschopnost.
  • Volatilitu výdělků lze použít k předpovědi výdělků pomocí modelů finančního prognózování.

Pochopení volatility výdělků

Volatilita se určuje měřením rozptylu výnosů pro daný cenný papír nebo tržní index. Akciový index Akciový index se skládá ze základních akcií, které slouží k označení ekonomiky, trhu nebo sektoru. Akciový index běžně používají investoři jako (což je část akciového trhu) a vypočítává se pomocí rozptylu a směrodatné odchylky. Nestálost výdělků zejména sleduje čisté výdělky společností čtvrtletně nebo měsíčně, aby určila stabilitu nebo nestabilitu souvisejícího zabezpečení.

Protože výdělky jsou hnací silou výkonnosti akcií, nekonzistentní výdělky znamenají vyšší riziko. Jelikož volatilita je srovnávací metrikou, porovnávají se roční údaje o výkonnosti společnosti. Výdělky k lednu 2019 lze porovnat se skutečnými výdělky k lednu 2018 nebo s plánovanými výdělky (podle odhadů vedení společnosti nebo finanční analýzy) z ledna 2020. Tyto údaje jsou známé jako historické výdělky, respektive implicitní výdělky.

Dopad volatility výdělků

1. Náklady na kapitál

Volatilita výnosů přímo souvisí s náklady na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. . Protože výdělky živí přebytek kapitálu, vysoká volatilita znamená vysoké šance na platební neschopnost. Rovněž zpochybňuje obchodní praktiky současného vedení společnosti.

Externí zdroje financování jsou vždy nákladnější ve srovnání s interním financováním, které lze odečíst z čistého zisku v rozvaze společnosti.

2. Předvídatelnost výdělků

Volatilitu výdělků lze použít k předpovědi výdělků pomocí modelů finančního prognózování. Ovlivňují předvídatelnost kvůli jeho vztahu s diskontní sazbou nebo odhadovanými peněžními toky. Nestálost může být způsobena buď vnějšími ekonomickými šoky, kterým společnost čelí, nebo nepřesnostmi v účetním procesu. Účetní transakce Účetními transakcemi se rozumí jakákoli obchodní činnost, která má přímý dopad na finanční stav a finanční výkazy podniku. Je bezpodmínečně nutné pamatovat na to, že každá transakce by měla ukazovat rovnováhu mezi aktivy a pasivy, nebo debet a kredit. k určení příjmu. Oba faktory přispívají ke snížení předvídatelnosti výdělků.

Příjmy s nízkou volatilitou vykazují vysokou vytrvalost a následně vyšší předvídatelnost. Příjmy s vysokou volatilitou znamenají malou spolehlivou předvídatelnost.

Vyšší volatilita může vést k nedostatku vnitřního financování. To by přinutilo manažery hledat externí zdroje financování a vzdát se slibných investičních příležitostí kvůli vyšším nákladům na kapitál externího financování. Nestabilní výdělky proto zvyšují pravděpodobnost nedostatečného přístupu k interním a externím fondům i nedostatečné investice. Takovým událostem se říká narušení investic, které negativně souvisí s budoucími výnosy.

3. Ceny akcií

Volatilita výnosů tradičně nepříznivě ovlivňuje cenovou výkonnost akcií. Obecně platí, že čím stabilnější jsou výnosy společnosti, tím stabilnější je cena jejích akcií. Mohou však nastat předsudky v důsledku dalších tržních faktorů, jako je náhlý pokles cen ropy, které mají dopad jak na volatilitu úvěrových výnosů, tak na hodnotu vlastního kapitálu.

Akademické kruhy proto stále více věří, že dopad volatility na kapitál je pravděpodobně nadhodnocen. Například Amazon.com vykázal v roce 2012 nižší výdělky než v předchozím finančním roce. Cena akcií maloobchodního giganta online však v roce 2012 vzrostla o 8%, když se investoři hromadili.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další finanční zdroje velmi užitečné:

  • Lustr Exit Lustr Exit Lustr Exit (CE) je indikátor založený na volatilitě, který identifikuje výstupní body stop loss pro dlouhé a krátké obchodní pozice. Chuck Le Beau, uznávaný odborník na výstupní strategie, vyvinul indikátor CE. Alexander Elder však tuto strategii představil obchodníkům
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.
  • VIX VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořila VIX (CBOE Volatility Index) pro měření 30denní očekávané volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found