Srovnatelná šablona analýzy společnosti - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato srovnatelná šablona analýzy společnosti ukazuje, jak vypočítat a porovnat poměry ocenění konkurentů v oboru.

Níže je snímek obrazovky srovnatelné šablony analýzy společnosti:

Screenshot srovnatelné šablony analýzy společnosti

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Srovnatelná analýza společnosti (nebo zkráceně „comps“) je metodika oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako aktivního podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financování, které zkoumají poměry podobných veřejných společností a používají je k odvození hodnoty jiného podniku. Comps je relativní forma ocenění, na rozdíl od diskontovaných peněžních toků (DCF) Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je běžná v rozhovorech s investičním bankovnictvím. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu. analýza, která je vnitřní formou ocenění.

Kroky při provádění srovnatelné analýzy společnosti

# 1 Najděte ty správné srovnatelné společnosti

Sestavte seznam společností působících ve stejném odvětví s podobnými charakteristikami na základě kritérií, jako je klasifikace průmyslu, geografie, velikost, průměrná míra, m argins a ziskovost.

# 2 Shromážděte finanční informace

Jakmile najdete seznam společností, které považujete za nejrelevantnější pro společnost, kterou se snažíte ocenit, je čas shromáždit jejich finanční informace.

# 3 Připravte si tabulku comps

V aplikaci Excel vytvoříte tabulku se seznamem všech relevantních informací o společnostech, které budete analyzovat.

# 4 Vypočítejte srovnatelné poměry

Díky kombinaci historických financí a odhadů analytiků vyplněných v tabulce comps můžete začít počítat různé poměry, které budou použity k ocenění společností.

# 5 Využijte násobky srovnatelných společností k ocenění společnosti

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found