Kalkulačka skóre Piotroski F - stáhněte si zdarma excelovou šablonu

Tato kalkulačka skóre Piotroski F vám pomůže posoudit sílu finančního stavu společnosti. Skóre Piotroski F využívá devět faktorů převzatých z účetní závěrky firmy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Pomocí těchto faktorů vypočítá míru síly finanční pozice firmy.

Zde je rychlý náhled kalkulačky skóre Piotroski F od Finance:

Náhled kalkulačky skóre Piotroski F

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Faktory skóre Piotroski F.

Kalkulátor skóre Piotroski F společnosti Finance lze použít k posouzení finanční síly společnosti na základě devíti faktorů. Skóre 0 nebo 1 je odměněno za každý z těchto faktorů, v závislosti na tom, zda bylo splněno nebo ne. Čím vyšší je skóre, tím spolehlivější je akcie investovat. Tyto faktory jsou rozděleny do tří různých zdrojů finanční síly, na které se analytici rádi dívají.

Ziskovost

ROA: Návratnost aktiv Návratnost aktiv a vzorec ROA Vzorec ROA. Návratnost aktiv (ROA) je typ metriky návratnosti investic (ROI), která měří ziskovost podniku ve vztahu k jeho celkovým aktivům. Tento poměr ukazuje, jak dobře si společnost vede, a to porovnáním zisku (čistého zisku), který vytváří, s kapitálem, který investuje do aktiv. . Čistý zisk Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. děleno počátkem roku celková aktiva. F skóre je 1, pokud je ROA pozitivní, jinak 0.

Finanční ředitel: Provozní hotovostní tok Provozní hotovostní tok Provozní hotovostní tok (OCF) je množství hotovosti generované běžnými provozními činnostmi podniku v konkrétním časovém období. Vzorec provozních peněžních toků je čistý příjem (tvoří spodní část výkazu zisku a ztráty) plus veškeré nepeněžní položky plus úpravy o změny pracovního kapitálu děleno celkovými aktivy začínajícími rokem. F skóre je 1, pokud je CFO pozitivní, jinak 0.

∆ROA: Změna ROA oproti předchozímu roku. Pokud ∆ROA> 0, skóre F je 1. Jinak je skóre F 0.

AKRUÁLNÍ: CFO ve srovnání s ROA. Pokud CFO> ROA, skóre F je 1. Jinak je skóre F 0.

Pákový efekt, likvidita a zdroj fondů

∆LEVER: Změna dlouhodobého dluhu Dlouhodobý dluh Dlouhodobý dluh (LTD) je jakákoli částka nesplaceného dluhu, který společnost drží, se splatností 12 měsíců nebo delší. V rozvaze společnosti je klasifikován jako dlouhodobý závazek. Doba splatnosti pro LTD se může pohybovat kdekoli od 12 měsíců do 30+ let a typy dluhů mohou zahrnovat dluhopisy, hypotéky / průměrný poměr celkových aktiv. Pokud je poměr ve srovnání s předchozím rokem nižší, skóre F je 1, 0 jinak.

KAPALNÁ: Změna aktuálního poměru Vzorec aktuálního poměru Vzorec aktuálního poměru je = oběžná aktiva / krátkodobé závazky. Současný poměr, známý také jako poměr pracovního kapitálu, měří schopnost podniku dostát svým krátkodobým závazkům, které jsou splatné do jednoho roku. Poměr zohledňuje váhu celkových krátkodobých aktiv oproti celkovým krátkodobým pasivům. Označuje finanční zdraví společnosti. Pokud se aktuální poměr zvýší od předchozího roku, skóre F je 1, 0 jinak.

EQ_OFFER: Kmenový kmenový kapitál Kmenový kapitál Kmenový kapitál je druh cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. mezi roky. Pokud se kmenový kapitál zvýší ve srovnání s předchozím rokem, skóre F je 1, 0 jinak.

Provozní efektivita

∆MARGIN: Změna poměru hrubé marže Poměr hrubé marže Poměr hrubé marže, známý také jako poměr hrubé marže, je poměr ziskovosti, který porovnává hrubý zisk společnosti s jejími výnosy. . Pokud je poměr aktuálního roku minus poměr předchozího roku> 0, skóre F je jinak 1, 0.

URNTURN: Změna poměru obratu aktiv Poměr obratu aktiv Poměr obratu aktiv, známý také jako poměr celkového obratu aktiv, měří účinnost, s jakou společnost využívá svá aktiva k produkci prodeje. Společnost s vysokým poměrem obratu aktiv funguje efektivněji ve srovnání s konkurencí s nižším poměrem. (výnosy / celková aktiva počátečního roku). Pokud poměr aktuálního roku minus předchozí roky> 0, skóre F je 1, 0 jinak.

Kalkulačka skóre Piotroski F společnosti Finance využívá všechny tyto faktory k hodnocení společnosti. Podívejte se na naši šablonu a proveďte vlastní analýzu finančního stavu společnosti!

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.
  • Marketplace Finance Template NEW Template Marketplace Finance vytvořila novou platformu obchodních šablon na míru pro finanční analytiky z celého světa. Podívejte se na Finance Marketplace a vezměte si svůj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found