Prohlášení VBA If Else - Jak sestavit vzorce krok za krokem

Vytváření příkazu VBA If Else je docela podobné vytváření vnořeného if vzorce IF prohlášení mezi dvěma čísly Stáhněte si tuto bezplatnou šablonu pro prohlášení IF mezi dvěma čísly v aplikaci Excel. V tomto tutoriálu vám ukážeme, jak vypočítat IF pomocí příkazu AND. Naučte se, jak vytvořit příkaz IF, který otestuje, zda buňka obsahuje hodnotu mezi dvěma čísly, a poté odešle požadovaný výsledek, pokud je v aplikaci Excel splněna tato podmínka. Výhodou používání VBA Excel VBA VBA znamená Visual Basic for Applications. Excel VBA je programovací jazyk společnosti Microsoft pro Excel a všechny ostatní programy Microsoft Office, jako jsou Word a PowerPoint. Všechny programy sady Office sdílejí společný programovací jazyk. místo toho je to mnohem snazší sledovat, protože vnořené IF mají tendenci komplikovat více závorek. V příkazu VBA if je každá klauzule IF oddělená od druhé a je místo toho rozložena v pořadí podle priority shora dolů.

If Statement Structure in VBA

If Range (“A5”) = “YES” Then

Rozsah („A5“). Hodnota = „NE“

Konec, pokud

  • Příkazy If začínají příkazem If [CRITERIA] Then
  • Pokud si uživatel nepřeje přidat další příkazy, příkaz if je uzavřen příkazem End If
  • Ve výše uvedeném příkladu není k dispozici žádné nepravdivé prohlášení. Pokud tedy buňka A5 není ANO, VBA tento příkaz jednoduše přeskočí a přejde na jakýkoli kód, který jej následuje. Pokud je buňka A5 ANO, bude spuštěn proces obsažený v příkazu If.

If Range (“A5”) <= 100 Then

Rozsah („A6“). Hodnota = „Slušný výkon“

Jinak Pokud Rozsah („A5“)> 100 Potom

Rozsah („A6“). Hodnota = „Skvělý výkon“

Konec Pokud

  • Pokud uživatel chce přidat další příkazy za předpokladu, že první If… Then je false, pak první if… pak by měl proces bezprostředně následovat příkazem Else If… Then.
  • Může být více Else If… Then klauzulí v příkazu VBA if, pokud se každé kritérium Else If… vzájemně vylučuje z jiných kritérií Else If nebo If.
  • End If by měl zavřít poslední příkaz Else If ... Then.
  • Ve výše uvedeném příkladu, pokud je buňka A5 91, bude buňka A6 nastavena na slušný výkon.

If Range (“A5”) <= 50 Then

Rozsah („A6“). Hodnota = „Selhání stupně“

Jinak Pokud Rozsah („A5“) <= 80 Potom

Rozsah („A6“). Hodnota = „Úspěšný stupeň“

Jiný

Rozsah („A6“). Hodnota = „Vynikající známka“

Konec, pokud

  • Uživatel se může také rozhodnout zahrnout jeden příkaz Else, který se aktivuje, pokud jsou všechny ostatní příkazy If a Else If nepravdivé.
  • Za jinými výroky nenasleduje Then, na rozdíl od If… Then a Else If… Then.
  • End If by měl zavřít příkaz Else a pouze příkaz Else, pokud je použit.
  • Ve výše uvedeném příkladu, pokud je buňka A5 91, bude buňka A6 nastavena na vynikající stupeň.
  • Příkazy Else fungují jako „catch-all“ a zajistí, že jeden proces bude spuštěn, i když všechny ostatní příkazy If budou nepravdivé.
  • Vyloučení příkazu Else může mít za následek přeskočení celého příkazu if to if, pokud jsou všechna kritéria nepravdivá.

Vzorec If v excelových listech Kód názvu listu Podle těchto pokynů získáte kód názvu listu Excel. Pokud chcete v aplikaci Excel zobrazit název listu v buňce, můžete jej zobrazit pomocí kombinace vzorců. Použití kódu názvu listu Excel vzorec vyžaduje kombinaci funkcí MID, CELL a FIND do jednoho vzorce. potřebuje klauzuli k provedení, pokud je tvrzení pravdivé, a jednu k provedení, pokud je tvrzení nepravdivé. Naproti tomu příkaz VBA if potřebuje k provedení pouze kód, pokud je příkaz pravdivý. Část definující, co se má provést, pokud je toto tvrzení nepravdivé, je volitelná. Pokud se příkaz VBA ukáže jako nepravdivý a pro nepravdivý příkaz není definován žádný proces, pak VBA jednoduše přeskočí příkaz if a přejde k dalšímu procesu.

Další informace najdete v kurzu modelování financí VBA.

Diagram prohlášení VBA If Else

Toto se vyučuje v kurzu modelování financí VBA.

Použití prohlášení VBA If Else

Příkaz VBA If Else umožňuje nastavit „brány“, které se aktivují nebo otevřou pouze při splnění určitého kritéria. Pokud kritéria nejsou splněna, je makro VBA VBA Makra Nastavení maker v aplikaci Excel VBA poměrně jednoduché. Struktura maker aplikace Excel VBA zahrnuje začátek podřízeného řádku před zahájením kódu makra. Makra používají aplikaci Visual Basic v aplikaci Excel k vytváření vlastních funkcí generovaných uživateli a k ​​urychlení manuálních úkolů vytvářením automatizovaných procesů. jednoduše přeskočí tuto část kódu. Ve finančním modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , to může být užitečné pro vytvoření makra, které se spustí pouze v případě, že čistý zisk Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. buňka je například kladná, nebo pokud je cena akcie Sklad Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. překračuje určitou hranici.

Kvůli struktuře příkazu If a možnosti nastavit jiný kód v závislosti na hodnotě v kritériích je příkaz If také skvělý pro vytváření reaktivních maker, která fungují odlišně na základě situace. Například makro lze napsat pro různé případy oceňování. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích. Příkaz If lze použít k provedení jiné akce, když ocenění sleduje základní případ, nevýhodu nebo vzhůru nohama.

Příkazy if lze také použít ve spojení se smyčkami. Jinými slovy, příkazy If mohou obsahovat smyčky, které opakují určitý proces. Na druhou stranu smyčky mohou také obsahovat příkazy If a tuto část smyčky provedou, pouze pokud budou splněna uvedená kritéria.

Další informace o VBA

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce prohlášeními VBA If Else. Další informace najdete níže v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Odkazy na VBA Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA umožňují uživateli sdělit aplikaci Excel, kde má hledat potřebná data. Po vytvoření makra a deklaraci proměnných je dalším krokem vytvoření odkazů na buňky VBA, které ve skutečnosti odkazují na každou proměnnou a které pak lze použít k manipulaci s daty v listu aplikace Excel.
  • Datové typy VBA
  • Smyčky VBA Do Smyčka VBA Do Smyčka VBA Do umožňuje uživateli opakovat určitý proces v makru. Do Loop lze ve VBA použít opakovanou manipulaci s daty a vylepšit model Excel. Příkaz Do Loop bude mít počáteční a koncový příkaz s kódem pro provedení obsaženým v těchto dvou příkazech
  • Metody VBA Metody VBA Metoda VBA je část kódu připojená k objektu VBA, proměnné nebo datové referenci, která sděluje aplikaci Excel, jakou akci má provést ve vztahu k danému objektu. Kopírování, vkládání a výběr jsou jen některé příklady metod VBA, které lze provést.
  • Kurz modelování VBA online

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found