Klíčoví hráči na kapitálových trzích - kapitálové trhy 101

V tomto článku poskytneme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primární Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO a sekundární sekundární trh Sekundární trh je místo, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). . Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.

klíčoví hráči ve financíchCentrum: Jamie Dimon, generální ředitel J.P.Morgan Chase

Primární vs. sekundární trhy

Na primárním trhu existují čtyři klíčoví hráči: korporace Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , instituce, investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch a veřejné účetní firmy. Instituce investují kapitál do korporací, které se snaží rozšířit a rozvíjet své podnikání, zatímco korporace vydávají dluhy Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. nebo vlastní kapitál Akcionáři Vlastní kapitál Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako Vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - Závazky vůči institucím na oplátku za jejich kapitálovou investici. Investiční banky jsou najímány, aby odpovídaly institucím a společnostem na základě jejich rizikového profilu a investičního stylu. A konečně, veřejné účetní firmy jsou odpovědné za přípravu, kontrolu a audit účetních závěrek, daňové práce, poradenství ohledně účetních systémů, fúze a akvizice a získávání kapitálu. Firmy veřejného účetnictví na primárním trhu tedy nejen pomáhají podnikům získávat kapitál, ale také pomáhají připravovat, kontrolovat a kontrolovat finanční výkazy, aby zajistily spravedlivé zastoupení jejich finanční výkonnosti.

Zatímco k vydávání nových dluhopisů a nových akcií výměnou za kapitál dochází na primárním trhu, sekundárním trhem je prodej a obchodování dříve vydaných dluhopisů a akcií. Kupující a prodávající se účastní transakcí na burze, zatímco investiční banky tento proces usnadňují poskytováním pokrytí průzkumem akcií. Tato schopnost volně prodávat a obchodovat s cennými papíry významně zvyšuje likviditu trhu.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na kurz ZDARMA Corporate Finance 101 společnosti Finance.

Čtyři klíčoví hráči na primárním trhu

Níže uvádíme čtyři klíčové hráče a jejich role na kapitálových trzích: korporace, instituce, banky a veřejné účetnictví.

Klíčoví hráči na kapitálových trzích

Screenshot z kurzu ZDARMA Corporate Finance 101 společnosti Finance.

1. Korporace

Na kapitálových trzích se korporace chovají jako provozující podniky, které potřebují kapitál pro růst a provoz svých operací. Tyto společnosti se mohou lišit v odvětví, velikosti a geografickém umístění. Kariéra v korporacích, které se vztahují na trhy, zahrnuje korporátní rozvoj Korporátní rozvoj Korporátní rozvoj je skupina ve korporaci odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci svého podnikání, navázání strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) a / nebo dosažení organizačních dokonalost. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. , vztahy s investory Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností atd. A finančního plánování a analýzy (FP&A FP&A Finanční plánování a analýza (FP&A) je v korporaci důležitou funkcí. Odborníci FP&A podporují výkonné pracovníky rozhodování pro výkonného ředitele, finančního ředitele a představenstvo s plánováním, analýzou a modelováním. Zjistěte, co obnáší práce analytika, manažera nebo ředitele FP&A - plat, požadavky, vzdělání, dovednosti).

Příklady veřejně obchodovaných společností:

  • Abeceda
  • Amazonka
  • Jablko
  • Exxon
  • Toyota

2. Instituce (správci fondů „Buy Side“)

Instituce se skládají z manažerů fondů, institucionálních investorů a retailových investorů. Tito investiční manažeři poskytují kapitál společnostem, které potřebují peníze na růst a provoz svého podnikání. Na oplátku za svůj kapitál vydávají společnosti institucím dluh nebo kapitál ve formě dluhopisů a akcií. Výměna kapitálu a dluhu nebo vlastního kapitálu završuje cyklus dvou klíčových hráčů na kapitálových trzích.

Příklady nejlepších firem typu „Buy Side“:

  • Bridgewater Associates
  • Černý kámen
  • KKR
  • Skupina Carlyle
  • Globální management společnosti Apollo

3. Investiční banky („strana prodeje“)

Jako zprostředkovatel investiční banky Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování nabídek v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, které jsou najímány za účelem usnadnění dohod mezi korporacemi a institucemi. Úkolem investičních bank je spojovat institucionální investory s korporacemi na základě očekávání rizik a výnosů a investičních stylů. Kariéra v investičním bankovnictví zahrnuje rozsáhlé finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a oceňovací analýza Oceňovací metody Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní oceňovací metody: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích.

Příklady nejlepších investičních bank:

  • Goldman Sachs
  • JP Morgan
  • Credit Suisse
  • HSBC
  • Morgan Stanley
  • Zobrazit úplný seznam investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch

4. Veřejné účetní firmy

V závislosti na jejich rozdělení se mohou společnosti veřejného účetnictví na primárním trhu zapojit do více rolí. Mezi tyto role patří finanční výkaznictví, audit účetních závěrek, daně, poradenství ohledně účetních systémů, poradenství v oblasti fúzí a akvizic a získávání kapitálu. Proto jsou veřejné účetní firmy obvykle najímány korporacemi pro jejich účetní a poradenské služby. Skupiny transakčních poradenských služeb (TAS) v účetních firmách pomáhají organizacím hodnotit a orientovat se v podnikových transakcích se službami, které zahrnují obchodní modelování, fúze a akvizice a oceňování. Kariéra v transakčním poradenství je hodně jako investiční bankovnictví.

Příklady předních veřejných účetních firem:

  • Deloitte
  • PwC
  • Ernst & Young
  • KPMG
  • Udělit Thornton

Klíčoví hráči na sekundárním trhu

Na rozdíl od primárního trhu, kde dochází k počáteční emisi dluhu nebo vlastního kapitálu výměnou za kapitál, sekundární trh umožňuje prodej a obchodování s vydanými dluhopisy a akciemi. Sekundární trh umožňuje hráčům snadno vstoupit a vystoupit z cenných papírů, čímž je trh likvidní.

Klíčoví hráči na kapitálových trzích

Screenshot z kurzu ZDARMA Corporate Finance 101 společnosti Finance.

1. Kupující a prodávající

Na sekundárním trhu budou muset správci fondů nebo investoři, kteří si přejí koupit cenné papíry nebo dluhy, vyhledat prodejce. Transakce jsou usnadňovány prostřednictvím centrálního tržiště, včetně burzy cenných papírů nebo mimoburzovních obchodů (OTC).

2. Investiční banky

Zatímco investiční banky usnadňují vydávání dluhopisů a akcií na primárním trhu, urychlují prodej a obchodování s vydanými dluhy a akciemi mezi kupujícími a prodejci na sekundárním trhu. Investiční banky poskytují průzkum akcií Přehled akciového výzkumu Odborníci v oblasti výzkumu akcií jsou odpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by investiční banky, instituce nebo jejich klienti mohli mít zájem. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tento přehled průzkumu akciového trhu poskytuje informace o potenciálu vzestupu, riziku poklesu a zdůvodnění jednotlivých akcií, aby pomohl kupujícím a prodejcům učinit úsudek. Investiční banky navíc prodávají a obchodují s cennými papíry jménem klientů, aby maximalizovaly jejich zisky.

Rekapitulace kapitálových trhů

V tomto článku jsme prozkoumali klíčové hráče na kapitálovém trhu a jejich odpovědnosti. Kapitálový trh lze rozdělit na dva samostatné trhy - primární a sekundární. Na primárním trhu instituce investují kapitál do společností, které usilují o růst a provoz, zatímco společnosti na oplátku vydávají dluh nebo kapitál. Investiční banky fungují jako poradci pro instituce a korporace pro fúze a akvizice Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady (M&A) a počáteční veřejné nabídky Proces IPO Proces IPO je kde soukromá společnost vydává veřejnosti poprvé nové a / nebo stávající cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných (IPO). Veřejné účetní firmy poskytují účetní a poradenské služby klíčovým hráčům.

Sekundární trh zahrnuje prodej a obchodování s vydanými dluhopisy a akciemi na centralizovaném trhu. Investiční banky nabízejí své prodejní, obchodní a výzkumné služby, které pomáhají kupujícím a prodejcům rozhodovat o svých cenných papírech.

Dodatečné zdroje

Děkujeme za přečtení finančního průvodce klíčovým hráčům na kapitálových trzích. Chcete-li rozšířit své finanční znalosti, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Akciový trh Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky se odvolávají na společnosti Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found