Odložený úrok - přehled, kreditní karty a hypotéky, emise

Odložený úrok je obchod nabízený v podstatě jako půjčka, který dlužníkovi umožňuje vyhnout se placení úroků po stanovenou dobu za předpokladu, že dlužník zaplatil celý úvěr nebo náklady na konkrétní položku. Takový typ dohody je populární, pokud jde o drahé komodity - auta, nábytek a domácí spotřebiče.

Odložený úrok

Všechny výše uvedené položky mají obvykle vysokou cenu. Dohoda o odloženém úroku je způsob, jakým mohou dodavatelé komodit nalákat zákazníky, aby věřili, že dostávají lepší nabídku, protože úrokové náklady jsou zadržovány po určitou dobu. Pokud však dlužník nebo kupující nezaplatí celý zůstatek úvěru v propagačním „bezúročném“ období, začnou narůstat úrokové náklady.

V některých případech může být dlužník / kupující povinen zaplatit veškerý úrok, který by se nahromadil během propagačního období, bez ohledu na to, jak velká část zůstatku jistiny Platba jistiny Platba jistiny je platba k původní částce dlužná půjčka. Jinými slovy, splátka jistiny je splátka provedená z půjčky, která snižuje zbývající částku splatné půjčky, místo aby se vztahovala na splácení úroků účtovaných z půjčky. splátky úvěru.

souhrn

  • Odložený úrok je obchod, který umožňuje dlužníkovi / spotřebiteli vyhnout se splácení úroků po určitou dobu, pokud je zůstatek splacen během bezúročného období.
  • Odložený úrok se mírně liší, pokud jde o hypotéky; pokud měsíční zůstatek během bezúročného období není plně splacen, připočte se úrok k zůstatku k zůstatku jistiny půjčky. Tyto typy půjček jsou často považovány za predátorské a v několika státech jsou zakázány.
  • Existuje několik problémů týkajících se odloženého úroku, včetně poplatků se zpětnou platností, skrytých poplatků a příliš vysokých úrokových sazeb.

Odložený úrok z kreditních karet

Odložené úrokové obchody jsou oblíbené také na kreditních kartách. Jde opět o taktický manévr, který má nalákat spotřebitele k registraci karty společnosti vydávající kreditní karty. Karta bude často propagovat dohodu „bez zájmu“, když ve skutečnosti jednoduše drží zájem po stanovenou dobu. Pokud jednotlivec průběžně splácí kredit, který během daného období využil, není o něj zájem. Jedná se o stejný typ obchodu, který nabízejí maloobchodníci nebo věřitelé. Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem i jednotlivcům, s očekáváním, že v plné výši.

Jakmile skončí období bezúročnosti, spotřebitel začne platit úroky z jakéhokoli zůstatku a zůstatků, které vzniknou, když spotřebitel kartu nadále používá.

Než se zaregistrujete, doporučujeme pečlivě si prohlédnout podmínky týkající se karty s odloženým úrokem („bez zájmu“). Společnosti nabízející tyto karty mohou vplácet další poplatky za pozdní platby zůstatku nebo přidat zpětný úrok, pokud celý zůstatek zůstane nezaplacený během období odloženého úroku.

Odložený úrok z hypotéky

Dohoda o odloženém úroku funguje s mírným rozdílem, pokud jde o hypotéky. Pokud dlužník není schopen vypořádat celý měsíční zůstatek na úvěru po celou dobu odloženého úrokového období, nezaplacený úrok se připočte k zůstatku jistiny úvěru.

Proces přidávání odložených úrokových částek k zůstatku jistiny úvěru se nazývá záporná amortizace.

Hypotéky s nastavitelnou sazbou Hypotéka s nastavitelnou sazbou (ARM) Hypotéka s nastavitelnou sazbou (ARM) přichází s proměnlivými úrokovými sazbami na základě nevyrovnaného zůstatku úvěru v každém období. Zpočátku by ARM přineslo (běžně označované jako ARM) je pravděpodobnější, že přijde s funkcí odloženého úroku. Měsíční částky splátek u těchto půjček se mohou významně zvyšovat po celou dobu půjčky, pokud dlužník neustále nevyplácí měsíční zůstatek během období, kdy je úrok odložen.

Hypotéky s odloženým úrokem jsou federální vládou obecně považovány za dravé a v některých státech jsou dokonce zakázány. Je to proto, že většina dlužníků těchto typů půjček má nižší příjmy a inklinují k minimálním měsíčním splátkám. Znamená to, že k zůstatku půjčky se přidává odložený úrok každý měsíc.

Po určité době - ​​obvykle do pěti let - je půjčka přepracována s výrazně vyšším zůstatkem, než když byla půjčka poprvé vydána. V mnoha případech se dlužník stává finančně neschopným splácet půjčku a splácet, poslat dům do uzavření trhu a nechat dlužníka bez bydlení.

Největší problémy s odloženými úrokovými dohodami

1. Zpětné poplatky

Zpětné poplatky jsou něco, o čem jsme se již zmínili v tomto článku. Vše záleží na společnosti, poskytovateli a podmínkách dohody. V některých případech, pokud zůstatek jistiny z úvěru nebo částka dlužná za položku není splácena během období odloženého úroku, mohou být ke částce, kterou dluží spotřebitel, připočítány zpětné platby úroků, což znamená, že musí zaplatit celý úrok poplatky za odložené úrokové období.

2. Skryté poplatky, poplatky a pravidla

Mnoho věřitelů zahrnuje skryté poplatky, poplatky a pravidla pro zahájení zpětných poplatků drobným písmem obchodů. Spotřebitelé často nerozumí jazyku takových upozornění, která jsou takticky zastrčena do papírování, které spotřebitelé pečlivě nečtou.

3. Vysoké úrokové sazby

Ve většině případů, pokud jde o obchody s odloženým úrokem, úroková sazba Úroková sazba Úroková sazba se týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. je vysoká, často někde kolem 20% nebo více. I když jednotlivec splatí to, co dluží během propagačního období, zájem do budoucna bude strmý. Pokud se použije zpětný úrok, dluh by mohl ochromit nebo zkrachovat dlužníka.

Zjistit více

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Doplňkový úrok Doplňkový úrok Doplňkový úrok se týká metody výpočtu stanovení celkového úroku, který má být z úvěru vyplacen. Jakmile je úrok přidán k jistině,
  • Přepracování hypotéky Přepracování hypotéky Přepracování hypotéky (známé také jako přepracování půjčky nebo re-amortizace) je strategie, pomocí které mohou majitelé domů snížit své měsíční splátky hypotéky a ušetřit na
  • Negativní amortizace Negativní amortizace Negativní amortizace nastává, když se jistina z úvěru zvyšuje postupně, protože splátky úvěru nepokrývají celkovou částku úroku
  • Hypotéka s variabilní sazbou Hypotéka s variabilní sazbou Hypotéka s variabilní sazbou je také známá jako hypotéka s nastavitelnou sazbou (ARM). Jedná se o typ úvěru na bydlení, kde splátka úroku není pevně stanovena, ale

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found