Průměrná cena - přehled, důležitost, příklady

Základ průměrných nákladů je definován jako prostředek k přiřazení kupní ceny k akciím, které jsou základem podílového fondu. Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Zjistěte více o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich nebo o účtu spravovaném depozitářem (makléřem). Vypočítává se jako celková částka vyplacená za nákup podílového fondu nebo investice na depozitním účtu dělená celkovým počtem podkladových akcií. Užitečnost metody založené na průměrných nákladech je její jednoduchost při více nákupech, reinvestice dividend Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. a skutečné kapitálové zisky.

Průměrná základna nákladů

souhrn

  • Nákladová báze je nástroj pro stanovení počátečního nebo nákupního bodu pro zahájení výpočtu daně za předpokladu, že dojde k vytvoření zisku. Zisky jsou generované výnosy a vyšší než základ nákladů.
  • Základ průměrných nákladů je jednou z metod dostupných pro stanovení základu nákladů mezi několika dalšími metodami.
  • Základ průměrných nákladů je široce používán kvůli jeho snadnému použití. Průměrná nákladová cena je celková částka nákupu vydělená celkovým počtem akcií.

Důležitost nákladového základu

Základ nákladů tvoří střed, kolem kterého investor zjistí, zda vydělal zisk nebo ztrátu. Základ průměrných nákladů není jedinou metodou; existují i ​​jiné metody, jako je LIFO Last-In First-Out (LIFO) Metoda oceňování zásob Last-in First-out (LIFO) je založena na praxi, kdy aktiva vyprodukovaná nebo získaná jako poslední jsou vyúčtována jako první. Jinými slovy, v rámci metody LIFO se nejnovější zakoupené nebo vyrobené zboží nejprve odstraní a zaúčtuje do nákladů. Proto náklady na starý inventář zůstávají na HIFO a specifické identifikaci, které jsou k dispozici. Metodu průměrných nákladů je nejsnadnější spravovat a vypočítat. Metoda průměrných nákladů však nemusí být vždy daňově nejúčinnější.

Příklad 1: Nákup podílového fondu

Předpokládejme, že investor koupí stejný podílový fond (podílové listy / akcie) při dvou různých příležitostech, tj. 1. února 2019 a 2. března 2019 za odliv 1000 $, respektive 2500 $.

Po měsíci je přijata dividenda v hodnotě 100 USD a celý výtěžek z dividendy je znovu investován do nákupu nových jednotek.

Základ průměrných nákladů je definován jako celková částka nákupu vydělená celkovým počtem akcií. Funguje to $28.53.

datumTransakceCena akciíČástka nákupuPočet akcií

1. února 2019

Koupit$25$1,00040

2. března 2019

Koupit

$30

$2,500

83.3

4. března 2019

Reinvestice dividend

$35

$100

2.9

Celkový

$3,600

126.2

Průměrná základna nákladů

$28.53

Cenový základ 28,53 USD je referenčním bodem, kolem kterého by se nyní pro daňové účely počítaly zisky a ztráty.

Předpokládejme, že po několika měsících investor prodá 40 akcií za 50 $.

datumTransakceCena akciíVýtěžekPočet akcií
2. května 2019Prodat$50$2,00040

Práce na základě průměrných nákladů

Základ nákladů 40 akcií

Počet akcií (40) * Průměrný základ nákladů (28,53) = 1 412,20 USD

Výnosy z prodeje$2,000
Zisk z transakce$2,000 – $1,412.20 = $858.80
Z mezní daňové sazby investora nyní můžeme vypočítat dopad zdanění (předpokládejme, že daňová sazba bude 30%)Zisk kapitálu (858,80 USD) * Sazba daně (30%) = 257,64 USD

Důležitost nákladového základu vyplývá ze skutečnosti, že k určení, zda investor dosáhne zisku nebo ztráty, se používá cena. Přítomnost zisků by vedla k dopadu zdanění. Základ průměrných nákladů by neměl být vykládán jako proxy pro výkon.

Jak je uvedeno výše, nákladová základna pomáhá při stanovení výchozího bodu pro výpočet zisku nebo ztráty z daňového hlediska. Ztráty se nezdaňují, zatímco zisky se zdaňují. Ne všechny zisky jsou však zdaněny stejně. Krátkodobé zisky jsou zdaněny vyšší sazbou, zatímco dlouhodobé zisky jsou zdaněny nižší sazbou. Základ průměrných nákladů tak pomáhá určit, co je zdanitelné a co nezdanitelné.

Příklad 2: Nákup ETF

Investor s názvem Mr. X se rozhodne zajistit expozici vůči košu cenných papírů pomocí fondu obchodovaného na burze (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v široké škále všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. . Cenovou základnu nákupu lze určit několika způsoby, zejména ve Spojených státech. Na jednom konci spektra je metoda FIFO a na druhém konci metoda průměrných nákladů.

Předpokládejme, že pan X koupí 100 akcií společnosti QQQ po 10 $ za čistý odliv 1 000 $ 2. ledna 2020. Na začátku příštího čtvrtletí 3. dubna se pan X rozhodne koupit dalších 50 akcií společnosti QQQ po 7 $, celkem 350 $. Podívejme se nyní na nákladovou základnu v rámci dvou různých metod.

datumTransakceCena akciíPočet akciíČástka nákupu
2. ledna 2020Koupit$10100$1,000
3. dubna 2020Koupit$750$350
datumTransakceCena akciíPočet akciíPrůměrné nákladyNáklady FIFO
30. dubna 2020Vykoupení$1250Celková částka nákupu / celkový počet akciíKupní cena prvních 50 akcií
Výpočet$1,350 / 150 = $9$10
Zisk na akcii$12 – $9 = $3$12 – $10 = $2
Celkový zisk

50 * $3 = $150

50 * $2 = $100

Jak je znázorněno výše, můžeme jasně vidět, že metoda průměrných nákladů je nejméně represivní metodou výpočtu základu nákladů. Investor může využívat metodu FIFO, pouze pokud je počáteční tranše akcií zakoupena za nižší cenu.

To nemusí být případ po celou dobu, jak je patrné z výše uvedeného příkladu. Proto základ průměrných nákladů poskytuje nejlepší kompromis mezi snížením základu nákladů a snadným výpočtem.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Cost-based Costing Activity-Based Costing Activity-based Costing je konkrétnější způsob přidělování režijních nákladů na základě „aktivit“, které ve skutečnosti přispívají k režijním nákladům. Činnost je
  • Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora.
  • LIFO vs. FIFO LIFO vs. FIFO Uprostřed probíhající debaty o účetnictví LIFO vs. FIFO není vždy snadné rozhodnout, kterou metodu použít. LIFO a FIFO jsou dvě nejběžnější techniky používané při oceňování nákladů na prodané zboží a zásob.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found