Myopické chování - přehled, jak se projevuje, předsudky a chyby

Myopické chování představuje chování investora, který jedná v souladu s tím, co právě teď chce. Jinými slovy, investoři prokazují krátkozraké chování, když jim záleží jen na krátkodobých výsledcích, aniž by vůbec uvažovali o tom, jak by je mohla určitá akce v budoucnu ovlivnit. Krátkozrakí investoři nejsou schopni si představit dlouhodobé dopady svých současných akcí.

Myopické chování

Rychlé shrnutí

  • Myopické chování je chování založené na dosahování krátkodobých výsledků a představuje akci s ohledem na to, co člověk chce nyní, bez ohledu na budoucí důsledky.
  • Myopické chování je součástí financování chování. Zahrnuje sebeklam, heuristické zjednodušení, emoce a faktory sociálního vlivu.

Princip myopického chování

Z pohledu psychologie chtějí lidé vidět okamžité výsledky a uspokojení. Taková touha hraje důležitou roli v lidských životech.

Například čerstvě upečené sušenky, dvě další hodiny spánku ráno, bezplatná jízda taxíkem atd. Poskytují okamžité uspokojení a jsou příjemné pro každého jednotlivce. Dopamin se uvolňuje do krve, díky čemuž se každý cítí šťastný.

Ekonomové považují takové chování za vysokou diskontní sazbu. Máme tendenci nadhodnocovat nyní obdrženou odměnu a podhodnocovat cenu, která má být zaplacena v budoucnu.

Myopické chování při investování

Podle stejné logiky ze životních příkladů se stáváme krátkozrakými při investování nebo pravidelných finančních rozhodnutích.

Cílem investorů je provádět jednoduché a bezpečné investice. Touží po jistotě a chtějí dosáhnout svých cílů a být odměněni za množství odvedené práce. Iluze kontroly ovlivňuje finanční krátkozrakost. Smyslem iluze finanční krátkozrakosti je, že investoři mohou pomocí aktuálních zpráv a dalších údajů o trhu dostupných online pochopit, jaké úpravy je třeba provést, aby se zvýšila jistota dosažení cílů investorů.

Hlavním problémem iluze je, že takové chování obvykle snižuje celkovou návratnost investic Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k hodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic. , a v důsledku toho více snižuje jistotu.

Mediální kanály podporují situaci tím, že neustále informují o hlavních zprávách a příbězích společností a zobrazují pocit naléhavosti. Taková opatření mají dopad na investory a povzbuzují je, aby se soustředili na krátkodobé výsledky. Jinými slovy, finanční média ovlivňují finanční krátkozrakost.

Náklady na myopické chování

Myopické chování s sebou nese finanční i psychologické náklady. Neustálým vyhodnocováním krátkodobé výkonnosti trhu se člověk může příliš znepokojovat a vyrušovat. Může například motivovat záměrného a promyšleného investora, aby opustil stávající dlouhodobý investiční plán. Je to proto, že z krátkodobého hlediska nepřináší požadované výsledky, i když by s největší pravděpodobností dosáhlo cílů z dlouhodobého hlediska.

Závěrem je finanční krátkozrakost, která dokáže uspokojit krátkodobé emoce a touhy jednotlivce, ale bude to dělat za obrovské dlouhodobé náklady.

Myopické chování je součástí financování chování.

Co je behaviorální finance?

Behaviorální finanční studie zkoumají, jak psychologie ovlivňuje chování investorů nebo finančních analytiků Finanční analytici - co dělají. Je založen na skutečnosti, že investoři nejsou vždy racionální, nemají limity sebeovládání a jsou ovlivňováni vlastními předsudky.

Behavioral finance includes the following buckets of biases and errors:

1. Sebeklam

Sebeklam je pojem omezování se, zatímco se učíme. Mylně předpokládáme, že víme dost na to, abychom učinili dobře promyšlené rozhodnutí, ale ve skutečnosti tomu tak není. Potřebujeme k tomu další informace.

2. Heuristické zjednodušení

Heuristické zjednodušení představuje chyby zpracování informací.

3. Emoce

Emoce mohou investory přivést k obrovskému neúspěchu, pokud budou příliš sebevědomí a přehnaně optimističtí a budou usilovat o dosažení svých cílů v krátkodobém horizontu. Investoři by se měli vyvarovat toho, aby jejich emoční stavy ovlivňovaly finanční rozhodnutí.

Emoce mohou zničit výkonnost investičního portfolia investora a učinit investora iracionálním.

4. Sociální vliv

Sociální vliv označuje sociální dopad na rozhodnutí investorů. Například stádovitý efekt označuje tendenci lidí chodit s davem, nikoli proti němu. Lidé prostě dělají to, co dělají ostatní, protože se domnívají, že je to bezpečné, a ostatní pro sebe neudělají nic škodlivého. Takový typ chování je založen spíše na emocích a instinktech.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Emoční inteligence Emoční inteligence Emoční inteligence, známá také jako emoční kvocient (EQ), je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ
  • Vychýlení dopředu Vychýlení dopředu Vychýlení dopředu je typ vychýlení, ke kterému dochází, když se studie nebo simulace opírá o data nebo informace, které během studovaného období ještě nebyly k dispozici nebo nebyly známy. Obecně to vede k nepřesným výsledkům ze studie nebo simulace.
  • Klouzavá prognóza Klouzavá prognóza Klouzavá předpověď je finanční zpráva, která na základě historických dat předpovídá budoucnost v nepřetržitém období. Na rozdíl od statických rozpočtů, které předpovídají budoucnost pro pevný časový rámec, například leden až prosinec, je průběžná předpověď pravidelně aktualizována po celý rok, aby odrážela jakékoli změny
  • Předpětí časového období Předpětí časového období Předpětí časového období je chyba vzorkování způsobená výběrem pozorování, která pokrývají pouze určité časové období (tj. Určitý soubor okolností nebo faktorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found