Finanční synergie - rozdělení fúzí a akvizic a příklady

Finanční synergie nastává, když spojení dvou společností zlepší finanční aktivity na úroveň vyšší, než když společnosti působily jako samostatné subjekty. M&A transakce M&A Synergies M&A Synergies obvykle nastanou, když je hodnota sloučené společnosti vyšší než součet dvou jednotlivých společností. 10 způsobů, jak odhadnout provozní synergie v dohodách o fúzích a akvizicích, je: 1) analyzovat počet zaměstnanců, 2) hledat způsoby, jak konsolidovat dodavatele, 3) vyhodnotit jakoukoli centrálu nebo úspory na nájemném 4) odhadnout hodnotu ušetřenou sdílením, což má za následek větší společnost, která má vyšší vyjednávací síla k získání nižších nákladů na kapitál. Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. Příkladem finanční synergie je dosažení nižších nákladů na kapitál v důsledku fúze nebo akvizice.

Synergy in M&A Financial Synergy Valuation Šablona pro ocenění finanční synergie. Když společnost získá jinou společnost nebo provede velkou strategickou investici, je to odůvodněno argumentem, že investice vytvoří synergie. Primárním zdrojem synergie při akvizici je předpoklad, že cílová firma ovládající specializovanou společnost je dosažena, když je přidaná hodnota ze spojení dvou společností větší než u společností působících jako samostatné subjekty. Dobrým způsobem, jak o tom přemýšlet, je vzorec níže:

V (A + B)> V (A) + V (B)

Finanční synergie

Další informace o našem kurzu modelování fúzí a akvizic.

Finanční synergie vs. provozní synergie

Klasifikace Synergy jako finanční nebo provozní je podobná klasifikaci peněžního toku, protože buď financování Peněžní tok z finanční činnosti Peněžní tok z finanční činnosti je čistá částka financování, kterou společnost generuje v daném časovém období, použitá k financování jeho podnikání. Mezi finanční činnosti patří vydávání a splácení vlastního kapitálu, výplata dividend, vydávání a splácení dluhu a závazky z kapitálového leasingu nebo provozní provozní peněžní tok Provozní peněžní tok (OCF) je částka hotovosti generovaná běžnou provozní činností podniku v konkrétní časové období. Vzorec provozních peněžních toků je čistý příjem (tvoří spodní část výkazu zisku a ztráty) plus veškeré nepeněžní položky a úpravy o změny pracovního kapitálu. Synergie může vzniknout jak v provozních, tak ve finančních činnostech. Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma je:

  1. Finanční synergie vyplývá ze zlepšené efektivity finančních aktivit a je primárně spojen s a Snížení nákladů na kapitál Náklady na kapitál Náklady na kapitál jsou minimální míra návratnosti, kterou musí podnik vydělat před vytvořením hodnoty. Než může podnik dosáhnout zisku, musí přinejmenším generovat dostatečný příjem k pokrytí nákladů na financování svého provozu. .
  2. Provozní synergie je dosaženo zlepšením provozních činností, jako je snížené náklady z Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvýší svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce.

Výhody finanční synergie

Finanční synergie může být pozitivní nebo negativní. Pozitivní finanční synergie vede ke zvýšeným výhodám, pokud jde o daně, ziskovost a kapacitu dluhu. Kapacita dluhu Kapacita dluhu označuje celkovou částku dluhu, který může podnik vzniknout a splácet podle podmínek smlouvy o dluhu. . Negativní synergie je, když je hodnota sloučených firem nižší než kombinovaná hodnota každé samostatné firmy.

Chcete-li získat celkovou hodnotu příjmů a výdajů sloučené společnosti, vyhodnoťte všechny výkazy zisku a ztráty společně. Posuďte, zda kombinovaná ziskovost z výkazu zisku a ztráty vytváří pozitivní synergii. Z rozvah také prozkoumejte schopnost dluhu kombinované firmy a nakonec zkontrolujte, zda hotovost společnosti z výkazu peněžních toků vede k pozitivní synergii.

Příklady pozitivních výhod finanční synergie:

1. Daňové výhody

Splynutím dvou nebo více firem vzniká mnoho daňových dopadů. Daňové výhody mohou vzniknout sloučením, využitím výhod stávajících daňových zákonů a použitím čistých provozních ztrát k ochraně příjmů. Pokud zisková firma získá ztrátovou společnost, může snížit své daňové zatížení pomocí čistých provozních ztrát (NOL) cílové společnosti. Také firma, která může po sloučení zvýšit své odpisy, může ušetřit na daňových nákladech a zvýšit hodnotu.

Nevyužitá dluhová kapacita firmy, nevyužité daňové ztráty, přebytečné prostředky a odpisy odepisovatelných aktiv také vytvářejí daňové výhody.

2. Zvýšená kapacita dluhu

Dluhová kapacita se může zvýšit, protože když se dvě společnosti spojí, protože jejich peněžní toky a výdělky se mohou stát stabilnější a předvídatelnější. Sloučená firma může také dokázat získat více dluhů od půjčujících institucí, což může pomoci snížit celkové náklady na kapitál. Menší společnosti obvykle musí při přijímání půjčky platit vyšší úrokové sazby ve vztahu k větším společnostem.

Kombinované firmy jsou schopny získat lepší úrokové sazby z úvěrů, protože dosahují lepší kapitálové struktury a peněžních toků k zajištění svého úvěru. Jelikož banky zakládají své úrokové sazby na likviditě a pákovém efektu konkrétní společnosti, je kombinovaná firma schopna získat půjčky s výhodnější úrokovou sazbou.

3. Diverzifikace a snížení nákladů na vlastní kapitál

Nižší náklady na kapitál díky sníženým nákladům na kapitál vyplývají z diverzifikace. Často se stává, když velké firmy získají menší nebo když veřejně obchodované firmy získají soukromé firmy z jiného odvětví. Efekt diverzifikace může snížit náklady na kapitál kombinované firmy.

Když se firmy spojí, získají širší zákaznickou základnu, což může mít za následek nižší konkurenci. Rozšířená zákaznická základna může také vést ke zvýšení výnosů, podílu na trhu a peněžních toků. Tyto konkurenční výhody proto mohou snížit náklady na vlastní kapitál. To však velmi závisí na velikosti a odvětví podnikání.

Sečteno a podtrženo

Finanční synergie se běžně používá při hodnocení společností v kontextu fúzí a akvizic. Jedná se o druh synergie, která souvisí se zlepšením finanční výkonnosti, když se spojí dvě firmy. Finanční synergie je často součástí argumentu ve prospěch potenciální fúze nebo akvizice.

Screenshot šablony oceňování finanční synergie

Stáhněte si zdarma šablonu pro ocenění finanční synergie

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Analýza následků fúze Analýza následků fúze Analýza následků fúze hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • Druhy fúzí Druhy fúzí Fúze se týká dohody, ve které se dvě společnosti spojí a vytvoří jednu společnost. Jinými slovy, fúze je kombinace dvou společností do jednoho právního subjektu. V tomto článku se podíváme na různé typy fúzí, které mohou společnosti podstoupit. Typy fúzí Existuje pět různých typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found