Ověřovací kód - přehled, typy a způsob prevence podvodů

Ověřovací kód je další vrstva zabezpečení, která chrání zákazníky před podvody. Podvod Podvodem se rozumí jakákoli klamná činnost prováděná jednotlivcem s cílem získat něco prostřednictvím prostředků, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo, když provádíte platby online nebo telefonicky. Kód obsahuje tři nebo čtyři čísla umístěná na přední nebo zadní straně kreditní karty.

Ověřovací kód

Ověřovací kód se liší od kódu PIN, který je uživatel povinen zadat při výběru hotovosti v bankomatu pomocí kreditní nebo debetní karty. Používá se především jako opatření k prevenci podvodů, které mohou online obchodníci použít k ověření nákupů.

Online obchodníci obvykle vyžadují, aby zákazníci poskytli ověřovací kód pro kreditní kartu Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která majiteli umožňuje nakupovat, aniž by přinesla jakoukoli částku v hotovosti. Místo toho pomocí kreditu, který používají k online nakupování. Ověřuje, že jednotlivec, který kartu používá, je skutečným držitelem karty a má kartu fyzicky v držení.

Může být také známý jako hodnota pro ověření karty (CVV), ověření kódu karty (CCV) nebo ověřovací kód karty (CVC).

souhrn

  • Ověřovací kód je shluk tří nebo čtyř čísel, která jsou umístěna na přední nebo zadní straně kreditní karty.
  • Jedná se o bezpečnostní funkci, kterou jsou zákazníci povinni poskytnout při online nakupování, aby se zabránilo podvodům.
  • Liší se od osobního identifikačního čísla (PIN), které jsou uživatelé povinni poskytnout pro transakce v místě prodeje.

Vysvětlení ověřovacích kódů

Kromě čísla bankovní karty, které je vytištěno na kartě, je kromě bezpečnostního prvku také ověřovací kód. Používá se při kartových transakcích „karta není přítomna“, kde nelze použít osobní identifikační číslo (PIN).

PIN se vkládá ručně během transakce v místě prodeje nebo v bankomatu při výběru hotovosti. Pokud je zákazník fyzicky přítomen v prodejním místě, je vyžadováno pouze zadání kódu PIN.

Obchodníci, kteří vyžadují kód při zpracování transakcí kartou, mají zakázáno ukládat kódy, jakmile je transakce autorizována. Pokud dojde k prolomení databáze obchodníka, ukradené informace nebudou obsahovat ověřovací kód.

Zaměstnanci, kteří mají přístup k platebním branám a informacím o kreditní kartě zákazníka, nemohou tyto informace použít ke škodlivým účelům, protože ověřovací kód není uložen v databázi transakcí obchodníka.

Kde najdete ověřovací kód

Ověřovacím kódem je obvykle tří nebo čtyřmístné číslo, které je vytištěno na podpisovém proužku na zadní straně kreditní karty. Pokud používáte kreditní nebo debetní kartu VISA, MasterCard nebo Discover, jedná se o konečný shluk čísel, který je vytištěn na zadním podpisovém panelu na zadní straně karty.

Podpisový panel karty obsahuje řadu číslic. Poslední tři číslice jsou ověřovací kódy. U karet American Express je kód umístěn na přední straně karty směrem k pravé straně nad číslem karty účtu.

Druhy ověřovacích kódů

Níže jsou uvedeny hlavní typy ověřovacích kódů:

1. CVC1 / CVV1

Kód CVC1 / CVV1 je vytištěn na druhé stopě magnetického proužku. Používají jej obchodníci v „transakcích prováděných kartou“, když je zákazník fyzicky přítomen v místě prodeje.

Tento kód se automaticky načte, když je karta přesunuta v systému prodejního místa a autorizována vydavatelem. Ověří, že majitel karty je fyzicky přítomen v místě prodeje.

2. CVV2 / CVC2

CVV2 / CVC2 se používá v transakcích „bez přítomnosti karty“, kde zákazník není fyzicky přítomen v místě prodeje. Používá se k ověření platebních transakcí, ke kterým dochází online, e-mailem, telefonem nebo v elektronickém obchodování. Úvod do elektronického obchodu Elektronický obchod označuje obchodní transakce se zbožím nebo službami prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Úvodní průvodce webovými stránkami.

Před autorizací platební transakce je zákazník povinen zadat ověřovací kód. Pokud není během transakce poskytnuta, je platba automaticky odmítnuta.

Jak ověřovací kódy zabraňují podvodům

Když zákazník přejde online a koupí si produkt nebo službu, je povinen poskytnout své osobní údaje, fyzickou adresu a údaje o kreditní kartě, jako je číslo karty, datum vypršení platnosti a ověřovací kód. Pokud některá z těchto informací není správná, je platba automaticky odmítnuta.

Většina obchodních webů může ukládat informace do databáze - kromě ověřovacího kódu -, aby zákazníkům v budoucnu usnadnila provádění transakcí.

Zákazník obvykle nemusí znát ověřovací kód karty, pokud ji nemá v držení. Ověřovací kód je důležitým údajem, který může zabránit kybernetickým zlodějům v používání karty jiné osoby k podvodným online transakcím. Pokud zákazník ztratí svoji kreditní nebo debetní kartu, je povinen okamžitě upozornit vydavatele karty, který poté kartu zablokuje, aby zabránil zneužití.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Online platební společnosti Online platební společnosti Online platební společnosti jsou odpovědné za zpracování platebních metod online nebo prostřednictvím internetu. Online platební systémy umožňují prodejci přijímat platby a kupujícímu odesílat platby přes internet. Mezi příklady online platebních společností patří PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Prázdné transakce Prázdné transakce Prázdné transakce jsou transakce, které jsou zrušeny prodejcem nebo obchodníkem před vypořádáním transakce prostřednictvím účtu zákazníka na kartě.
  • Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud Skimming Fraud
  • Analýza kreditní karty Analýza kreditní karty Zainteresovaní jednotlivci provádějí analýzu kreditních karet, aby našli nejlepšího poskytovatele úvěrů pro své potřeby. Kreditní karta je plastová karta s identitou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found