Plná moc - přehled, typy, jak to funguje

Plná moc (POA) je právní dokument, který zmocňujícímu zástupci nebo právnímu zástupci dává oprávnění jednat jménem zmocnitele. Zplnomocněný právník má široké nebo omezené oprávnění jednat jménem zmocnitele. Agent může činit rozhodnutí týkající se lékařské péče HMO vs PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe. , finanční záležitosti nebo majetek jménem zmocnitele.

Plná moc

Plná moc vstoupí do hry v případě, že je zmocnitel neschopný z důvodu nemoci nebo zdravotního postižení. Agent může rovněž jednat jménem zmocnitele v případě, že daná osoba není k dispozici k podpisu na finančních nebo právních transakcích.

Plná moc zanikne, když tvůrce zemře, odvolá ji nebo je zneplatněna soudem. POA také končí, když se tvůrce rozvede s manželem / manželkou pověřenou plnou mocí nebo když agent není schopen pokračovat v plnění stanovených povinností.

Druhy plné moci

1. Obecná plná moc

Obecná plná moc je široký mandát, který dává agentovi spoustu pravomocí vyřídit záležitosti zmocnitele. Zástupce nebo osoba určená k jednání jménem zmocnitele je pověřena vybavováním několika úkolů. Mezi úkoly patří nákup nebo zcizení nemovitostí Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, které zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., Nebo dokonce uzavírají smluvní vztahy jménem zmocnitele.

2. Omezená nebo zvláštní plná moc

Jednotlivec, který chce omezit, kolik může agent udělat, by si měl zvolit omezenou nebo zvláštní plnou moc. Před podpisem notáře s omezenou plnou mocí musí být osoba co nejpodrobnější, kolik by měl agent zvládnout. Pokud jednotlivci není jasné, co by mělo spadat pod zvláštní plnou moc, je nejlepší se obrátit na právního zástupce.

3. Trvalá plná moc

Trvalý typ plné moci je účinný pouze v době, kdy si osoba přeje, aby někdo jiný jednal jejím jménem. Neodolný POA bude ukončen v okamžiku jeho odvolání nebo v okamžiku, kdy dorazí zadané datum vypršení platnosti. Co se však stane v případě, že agent bude oslaben? Bude POA stále použitelné?

V takovém případě by hlavní povinný dal přednost tomu, aby POA zůstal aktivní, i když nebude schopen komunikovat. Například pokud se zmocnitel stane v kómatu, ale dal by přednost tomu, aby agentem byl manžel nebo manželka, lze to uvést ve formě trvalé plné moci. POA dává manželovi moc rozhodovat, i když je ředitel v komatu.

4. Plná moc v lékařské nebo zdravotní péči

Pokud hlavní osoba velmi onemocní, vyhrazuje si právo rozhodnout o preferované kvalitě péče. POA pro lékařskou nebo zdravotní péči zmocňuje agenta, aby činil rozhodnutí jménem zmocnitele v případě život ohrožující nemoci. Většina zdravotních POA spadá pod trvalý druh, protože bere v úvahu skutečnost, že hlavní osoba může být příliš nemocná, aby mohla činit svá vlastní rozhodnutí.

Ve všech výše uvedených případech by ředitel měl před výběrem agenta promluvit s právním zástupcem. Kromě toho je pro zmocnitele nejlepší nechat si poradit, aby jej provedl každým krokem notářského ověření plné moci, aby pochopil, co by do dokumentu mělo patřit.

Trvalá plná moc

Jak plná moc funguje

Zadavatel může buď stáhnout nebo zakoupit šablony POA. V případě, že je šablona získána jednou z těchto dvou metod, měl by hlavní povinný zajistit, aby patřil do státu bydliště. Dokumenty POA jsou velmi důležité a hlavní by neměl předpokládat, že získané dokumenty jsou správného druhu. Před zahájením procesu POA je nutné ověřit dokumenty POA.

Nejlepší způsob, jak může ředitel zahájit proces, je vyhledat právního poradce v rodině ve státě jejich bydliště. Pokud související poplatky za právní služby přesahují rámec toho, co hlavní osoba může spravovat, existuje možnost navštívit kancelář právních služeb. Případně může zmocněnec přejít na web Legal Services Corporation a komunikovat s právním poradcem. Ředitelé, kteří jsou způsobilí, se zúčastní zdarma.

V mnoha státech je povinné nechat si ověřit podpis zmocnitele. V některých případech musí být podpis svědka rovněž notářsky ověřen. Kromě toho existují některá právní ustanovení, která nejsou obecně použitelná. Například neexistuje žádný standardizovaný hlavní formulář POA.

Postupy a zákony se liší podle bydliště zmocnitele. I když je trvalý POA široce přijímán, existují pravomoci, které hlavní nemůže delegovat, jako je změna nebo provedení závěti, uzavření manželství nebo hlasování.

souhrn

Plná moc (POA) je orgán uložený zmocněnci zmocnitelem, který umožňuje zmíněnému zmocněnci rozhodovat jeho jménem. Agent může získat omezené nebo absolutní oprávnění jednat jménem zmocnitele při rozhodování o zdraví, majetku nebo financích. POA je běžný případ, kdy je osoba neschopná a nemůže činit vlastní rozhodnutí.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a
  • Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné je počáteční cena placená jednotlivcem za služby poradce, konzultanta, právníka, nezávislého pracovníka nebo jiného odborníka.
  • Právní problémy pro malé podniky Právní problémy pro malé podniky Stejně jako jejich větší protějšky, i malé podniky čelí při svém provozu nesčetným právním problémům. Nebezpečí porušení právních linií jsou legitimní
  • Vicarious Liability Vicarious Liability Vicarious odpovědnost je právní termín používaný k vysvětlení právní odpovědnosti, kterou může jedna strana nést za jednání, která způsobí újmu, i když stranou nejsou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found