Pitchbook - Oddíl Analýza likvidity šablony

Analýza likvidity společnosti je důležitá, protože nám umožňuje nahlédnout do její schopnosti provádět transakce fúzí a akvizic. Úvahy a důsledky fúzí a akvizic Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které vstupují do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité. Musíme identifikovat trendy v likvidní pozici společnosti, jaké jsou jejich potřeby v průběhu času a důsledky pro likviditu společnosti, pokud má být transakce prováděna. Při provádění analýzy likvidity je třeba vzít v úvahu hlavní profil peněžních toků společnosti Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (oficiálně nazývaný Výkaz peněžních toků) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. . Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. , kapitálové výdaje, dluh Senior a podřízený dluh Abychom pochopili senior a podřízený dluh, musíme nejprve zkontrolovat kapitálový stack. Zásoba kapitálu řadí prioritu různých zdrojů financování. Podřízený a podřízený dluh se vztahují k jejich postavení v kapitálovém zásobníku společnosti. V případě likvidace se nejdříve vyplatí prioritní dluh a budoucí požadavky na financování.

Analýza likvidity

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Profil peněžních toků

Hlavním zaměřením analýzy likvidity je schopnost společnosti generovat hotovost z provozu. Jako investiční bankéř musíte vzít v úvahu všechny významné trendy nebo posuny variabilních a fixních nákladů společnosti Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé. Jaká je výkonová marže společnosti v průběhu času? Jaké náklady na inventář používají (LIFO, FIFO, vážené průměrné náklady)? Jaké metody odpisování používají (přímka, klesající zůstatek)? Jak se liší jejich finanční účetnictví od daňového účetnictví a jaké jsou jeho důsledky pro odklad daně? Existují nějaké významné zisky a znehodnocení, která by měla být zvážena?

Všechny tyto otázky přispívají k celkové udržitelnosti operací společnosti a její celkové schopnosti provádět transakce. Jakou část transakce lze financovat interně? Kolik dalšího kapitálu je třeba získat? Jaký typ kapitálu lze získat a jaké je strategické zdůvodnění zvýšení jedné formy kapitálu nad jinou?

Kapitálové výdaje

Plán společnosti CapEx společnosti je velmi důležitý při vytváření transakční příležitosti, protože to je hlavní cena příležitosti, kterou je třeba zvážit oproti transakční příležitosti. Společnost může například investovat do vlastního kapitálu, který bude replikovat výhody transakce. Kromě toho může být částka kapitálu, která má společnost k dispozici, již zavázána ke konkrétním kapitálovým požadavkům, úkolem investičního bankéře je vypočítat požadavek a vytvořit rámcové doporučení kolem těchto stávajících závazků.

Když vezmeme v úvahu kapitálové výdaje společnosti, je důležité rozlišovat mezi růstem a údržbou CapEx. I když je zásadní, aby společnost neustále investovala do údržby CapEx, aby nahradila jakékoli odpisy, částka růstu CapEx by mohla být částka, kterou by se společnost mohla vzdát transakce. Pokud jsou fúze a akvizice pravidelným obchodním jednáním (tj. AutoCanada, prémiové značky), může růst CapEx již zohledňovat průběžně transakce.

Dluh

Pákový efekt společnosti je pravděpodobně nejdůležitějším prvkem, který je třeba vzít v úvahu při provádění transakce. Pokud přemýšlíme o narůstání / ředění, due diligence nám umožňuje zvolit vhodný rozsah rozdělení akcií vs. hotovosti, pokud jde o limity výše pákového efektu, které může společnost a její věřitelé vyhovovat. Navíc převzetí příliš velkého dluhu na financování transakce může způsobit, že společnosti vzniknou úroky nad rámec toho, co může zaplatit. Pokud bude společnost v blízké budoucnosti čelit významným splatnostem dluhu, může se rozhodnout uchovat svůj suchý prášek v očekávání splatnosti dluhu.

Společnost může zahrnovat položky, které se chovají jako dluhy, a musíme vzít v úvahu jakýkoli operativní nebo finanční leasing společnosti, jakož i veškeré důchodové závazky, které se společnost zavazuje vyplácet. Před provedením transakce musíme navíc přemýšlet o tom, kolik prostoru má společnost v krátkodobých úvěrových rámcích, a prioritách alokace kapitálu společnosti.

Pokud je cílová společnost také využívána, musíme vzít v úvahu skutečnost, že podniková hodnota cíle zahrnuje hodnotu jejího dluhu. Proto je důležité zvážit změnu v pákovém poměru společnosti pro forma transakce.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si stáhli bezplatnou šablonu finančního investičního bankovnictví. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení
  • Rovné odpisy Rovné odpisy Rovné odpisy jsou nejčastěji používanou a nejjednodušší metodou alokace odpisů aktiva. Při lineární metodě se roční náklady na odpisy rovnají nákladům na aktivum minus zůstatková hodnota děleno životností (# let). Tato příručka obsahuje příklady, vzorce, vysvětlení
  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciálního obchodu nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření všeho, co bylo vzneseno během procesu fúzí a akvizic nebo investičního procesu. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found