Osobní záruka - použití, výhody a náklady a příklady

Osobní záruka je typem nezajištěné smlouvy o půjčce Smlouva o komerčním půjčce Smlouva o komerčním půjčce označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi ustanoveními o půjčce, která věřiteli umožňují získat osobní majetek ručitele, pokud příslušný dlužník nesplácí půjčku. Ručitel je někdo, kdo slibuje, že v případě prodlení zaplatí dluh dlužníka.

Osobní záruka

Osobní záruky jsou pro podniky kategorizovány jako nezajištěný dluh, protože nejsou podloženy žádným konkrétním kolaterálem kolaterál kolaterál kolaterál je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. od organizace, ale osobním majetkem, který patří ručiteli.

Osobní záruky - použití

Osobní záruky se běžně používají k zajištění financování pro malé a střední podniky, které kvůli nedostatku úvěrové historie těžko získávají finanční prostředky z komerčních zdrojů. Vzhledem k tomu, že zakladatelé malých a středních společností mají silnou motivaci pro růst a rozvoj podnikání, věřitelé souhlasí s poskytováním půjček na základě osobních záruk, protože mají právo zabavit osobní majetek.

Výhody a náklady

Největší výhodou osobní záruky je, že poskytuje jednotlivci nebo podniku prostředky, které pro ně nejsou snadno dostupné kvůli vysokému riziku a nedostatku úvěrové historie. Prostředky lze použít ke stimulaci růstu v organizaci a k ​​poskytnutí finanční podpory oblastem vývoje produktů a výzkumu, které jsou zásadní pro malé a střední podniky Malé a střední podniky (MSP) nebo malé a střední podniky podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje, zejména v raných fázích.

Věřitelé však často účtují vysoké úrokové sazby a vyžadují kapitál, aby kompenzovali riziko, které podstupují. Věřitelé často vyžadují obchodní plány a trajektorie růstu, které je lákají, a vytváření poznámek vyžaduje od podnikatelů čas a úsilí.

Příklady

  • Akciové obchodování a grafové platformy často vyžadují osobní záruky od staršího ručitele, pokud je jednotlivec nezletilý. Dalším příkladem je situace, kdy jednotlivec získá status přistěhovalce v zemi, přičemž obchodní platformy často vyžadují osobní záruku od občana nebo osoby s trvalým pobytem v zemi.
  • Firemní kreditní karty Kreditní karta Kreditní karta je jednoduchá, ale neobvyklá karta, která umožňuje majiteli nakupovat, aniž by přinesla jakoukoli částku v hotovosti. Místo toho je dalším příkladem osobní záruky použití úvěru, který je vydán fyzické osobě. Jednotlivec nebo zaměstnanec je odpovědný za dluh, který organizace přebírá, a za celkové výdaje na kreditní kartě. Držitel karty zde přebírá roli ručitele.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Korporátní záruka Korporátní záruka Korporátní záruka je oficiální dopis, ve kterém se ručitel stává odpovědným za zpracování plateb dluhu nebo přebírá celkovou odpovědnost za dluh
  • Dluh Dluh Dluh jsou peníze půjčené jednou stranou od druhé za účelem uspokojení finančních potřeb, které jinak nelze přímo uspokojit. Mnoho organizací používá dluh k pořízení zboží a služeb, za které nemohou platit hotovostí.
  • Dopis o závazku Dopis o závazku Dopis o závazku je formální závazná dohoda mezi věřitelem a dlužníkem. Nastiňuje podmínky půjčky a povahu budoucí půjčky. Slouží jako dohoda, která zahajuje oficiální proces zapůjčení půjčky.
  • Zajištěné vs nezajištěné půjčky Zajištěné vs nezajištěné půjčky Při plánování, kdy si vezmeme naši osobní půjčku, si dlužník může vybrat mezi zajištěnou a nezajištěnou půjčkou. Při půjčování peněz od banky, družstevní záložny nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found