Slavní správci fondů - nejvyšší manažeři a jejich strategie

Následující článek uvádí seznam některých správců fondů, kteří byli považováni za výjimečné. Tento seznam zahrnuje investory, kteří vytvořili fondy nebo spravovali velmi ziskové fondy. Mezi správce fondů patří Peter Lynch, Abigail Johnson, John Templeton a John Bogle.

Ilustrace slavného správce fondu - žárovky se slovy

Peter Lynch

Peter Lynch byl správcem fondu, který byl nejlépe známý pro správu Fidelity Magellan Fund v letech 1977 až 1990. Magellan Fund je aktivně spravovaný podílový fond Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcie, dluhopisy nebo jiné cenné papíry. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investic do nich, které byly kdysi největší v USA. Zatímco Lynch byl správcem portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. , fond měl v průměru výnos 29% ročně. Rovněž překonal S&P 500 11 z 13 let.

Lynch napsal několik knih o investicích. Mezi tipy patří:

  1. Investujte do toho, co víte
  2. Udělej si domácí úkol
  3. Diverzifikovat, ale ne rozlišovat

Lynch je zastáncem investic do toho, co víte. Radí investorům, aby využili své odborné znalosti k pochopení konkrétních akcií. Kmenové akcie Kmenové akcie jsou typem cenného papíru, který představuje vlastnictví akcií ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. a studovat je. Například pokud investor pracuje v technologické oblasti, měl by být schopen lépe předvídat úspěch společností, jako jsou Amazon nebo Netflix.

Druhý hrot úzce odpovídá prvnímu. To, že se investorovi líbí produkt nebo služba společnosti, ještě neznamená, že by akcie měl okamžitě koupit. Vždy je důležité studovat společnost zkoumáním její rozvahy. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál, konkurenceschopnost a vyhlídky na růst. Například, pokud má investor rád fotoaparáty vyrobené společností Sony, měl by zkontrolovat, kolik výnosů je výnosem všech prodejů zboží a služeb uznaných společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. je generován kamerami. Pokud jde o malou částku, je nepravděpodobné, že by to ovlivnilo výdělky společnosti.

Třetím tipem je diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnit ztráty vašeho portfolia, ale nikoli jej „rozšířit“. To znamená při diverzifikaci portfolia držením akcií v různých průmyslových odvětvích Sektory S&P S&P sektory představují způsob třídění veřejně obchodovaných společností do 11 sektorů a 24 průmyslových skupin. Vytvořili Standard & Poor's (S&P) a Morgan Stanely Capital International (MSCI), jsou také známí jako Global Industry Classification Standard (GICS). je dobré, nekupujte akcie jen kvůli diverzifikaci. Například pokud portfolio nemá expozici v ropě a plynu Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, známý také jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. Investor by neměl investovat do ropné a plynárenské společnosti jen kvůli této expozici. Držte pouze ty nejlepší akcie s dobrým potenciálem.

Abigail Johnson

Abigail Johnson, jedna z nejmocnějších žen v investování, je výkonnou ředitelkou a předsedkyní Fidelity Investments. Investice Fidelity vlastní Fidelity Magellan Fund spravovaný Peterem Lynchem a Lynch pracoval pro Johnsonova otce. Fidelity Investments je soukromá firma vlastněná rodinou Johnson a Abigail Johnson je čtvrtým generálním ředitelem z rodiny. Johnson začal ve firmě pracovat v roce 1988 jako analytik akcií Equity Research Analyst Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. a stal se výkonným ředitelem v roce 2014.

Některé tipy, které Johnson nabízí, pokud jde o pozici správce fondu a investování, zahrnují:

  1. Komunikovat efektivně
  2. Překvapení nejsou nikdy dobrá

První tip souvisí s tím, být dobrým vůdcem a naučit se komunikovat s různými skupinami. Druhým tipem je neustále klást otázky, i když je vše dobré. Pokud se něco daří, je důležité pochopit proč. Při stanovování cílů by nemělo být překvapením ani dosažení nebo potlačení cílů. Manažer by měl pochopit, jak se organizace pohybuje vpřed směrem k cílům, které byly stanoveny.

Poté, co se Johnson stala generální ředitelkou, rychle provedla změny ve společnosti, například zavedením indexového fondu s nulovým poplatkem. Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100.. To bylo nejen nové pro společnost, ale také pro průmysl. Důvodem společnosti Johnson bylo získat nové zákazníky a budovat s nimi vztahy, které v budoucnu povedou k dalšímu podnikání.

Johnson se také rozhodl eliminovat investiční minima, která vyžadují, aby investoři vložili do fondů určitou částku. Investiční minima pro ni ztratila smysl, protože Fidelity dosáhla velikosti, která nevyžaduje další prostředky. Místo toho je dalším cílem oslovit co nejvíce různých lidí.

John Templeton

Tvůrce fondu Templeton, nyní součást Franklin Templeton, John Templeton je inovátorem v oblasti globálního investování do hodnoty a slavným správcem fondu. Templetonův investiční styl je investovat v drsných dobách a dělat to globálně.

Tipy od společnosti Templeton zahrnují:

  1. Hledejte nejlepší nabídky - investujte globálně
  2. Nepanikařte

Pokud jde o výhodné nabídky, během druhé světové války Templeton koupil 100 akcií každé akcie, která byla pod dolarem. Investiční investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv. stálo ho 10 000 $ pro 104 společností, které o čtyři roky později prodal za 40 000 $. To souvisí s jeho stylem investování v těžkých dobách, protože válka způsobila nejistotu a tlačila ceny Cena akcií Termín cena akcií označuje současnou cenu, za kterou se akcie na trhu obchoduje. Každá veřejně obchodovaná společnost, pokud její akcie klesly. Akcie, které koupil během války, byly výhodné, a jak jeho kariéra pokračovala, Templeton začal hledat výhodné nabídky v jiných zemích. Během svého působení na Yale University se setkal s bohatými rodinami, které investovaly pouze do amerických akcií. Myslel si, že je krátkozraké soustředit se pouze na jedno místo a že v jiných zemích s nižší inflací existují příležitosti. Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). a méně regulačních překážek. V jednom okamžiku tvořilo 60% jeho portfolia japonské akcie.

Na silnici je spousta nerovností, ale Templeton věří, že globalizace Globalizace Globalizace je sjednocení a interakce jednotlivců, vlád, společností a zemí světa. Toho bylo dosaženo prostřednictvím vůle pokračovat v hromadění zásob. Z dlouhodobého hlediska je lepší nikdy neinvestovat do sentimentu nebo paniky a neprodávat, když je trh Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnárenským systémem, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a jsou na dně. Místo toho je často nejlepší čas na nákup, když je trh dole, protože akcie jsou výhodné. Stále však existují případy, kdy by investoři měli prodávat. To zahrnuje případy, kdy investor identifikuje atraktivnější akcie.

John „Jack“ Bogle

John Bogle má jednu víru: Z dlouhodobého hlediska nemohou investiční manažeři překonat široké průměry akciových trhů. To vedlo k rozvoji skupiny investičních společností Vanguard, která se zaměřuje na indexové podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich a fondů obchodovaných na burze Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikován v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. . Bogle popularizoval myšlenku indexování indexových fondů Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100. To vytváří portfolio, které odráží výkonnost akciového indexu.

Tipy od Bogle zahrnují:

  1. Udržujte nízké náklady
  2. Dejte si pozor na odborníky
  3. Nebuďte emotivní

Bogle často kritizoval vzájemné fondy za účtování vysokých poplatků. Skvěle řekl: „Při investování získáte to, za co neplatí.“ Vanguard účtoval mnohem nižší poplatky než průmyslové standardy a Bogle porušil také další průmyslové standardy. Například jako první, kdo nabídl indexové fondy jednotlivým investorům, prodával podílové fondy přímo investorům namísto prostřednictvím makléřů. To také pomohlo snížit náklady pro spotřebitele.

Kromě účtování vysokých poplatků také zpochybňuje schopnost peněžních manažerů. Místo toho, abychom se soustředili na krátkodobé výsledky nebo na odborníky, kteří mají dočasně dobrou pověst, měli bychom se zaměřit více na dlouhodobé. Bogle se také ptá, proč tolik peněžních manažerů nevidělo pákový efekt Pákový efekt ve financích je strategie, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, ačkoli může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní páka může být rozvahou velkých amerických bank, která způsobila finanční krizi v letech 2008–2009 Globální finanční krize Globální finanční krize v letech 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008 až 2009. Finanční krize si vybrala svou daň jednotlivci a instituce po celém světě, přičemž miliony Američanů jsou hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc.

Nakonec říká investorům, aby nebyli emocionální a neměli „racionální očekávání budoucího výnosu Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může investorům poskytnout. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi. “. Je důležité ignorovat malé nerovnosti na trhu a nehonit se za akciemi, které mají dočasně vyšší výnosy.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o slavných správcích fondů. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám tyto další finanční zdroje:

  • Slavní investoři Slavní investoři Následující článek uvádí některé z nejznámějších investorů na základě jejich schopnosti generovat výnosy. Tento seznam zahrnuje investory, kteří spravovali portfolia a vytvořili nové metody investování. Mezi slavné investory na tomto seznamu patří Carl Icahn, Benjamin Graham a Warren Buffet.
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Investice pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investice pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found