Severomorská ropa Brent - přehled, obchodování s komoditami, srovnání

Severomorská ropa Brent je klasifikace obchodování s ropou, která slouží jako jedna z hlavních celosvětových měřítek cen ropy. Severomorská klasifikace surové ropy Brent je popsána jako lehká a sladká díky své relativně nízké hustotě a nízkému obsahu síry.

Severomorská ropa Brent

Mezi další klasifikace ropy patří Dubai Crude, Oman Crude, West Texas Intermediate (WTI), Shanghai Crude a OPEC Reference Basket. Díky své lehké a „sladké“ povaze je Brent Crude preferován při rafinaci oleje na výrobu nafty, benzínu a dalších konečných produktů.

Brent Crude je zvyklý na cenu nejméně dvou třetin světově obchodovaných dodávek ropy, což z něj činí jednu z nejdůležitějších ropných měřítek. Další široce používaný benchmark je známý jako West Texas Intermediate (WTI). Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) používá jako své cenové měřítko Brent Crude. OPEC zahrnuje 14 zemí produkujících ropu a je do značné míry zodpovědný za stanovení cen ropy.

Brent Crude je vodní, což zlevňuje dopravu než WTI, která se těží z vnitrozemských oblastí USA. Brent Crude se získává ze Severního moře v Atlantském oceánu, který je vázán Spojeným královstvím, Norskem, Francií, Dánskem, Nizozemskem, Německem a Belgií. Extrahuje se jako směs několika surových olejů, včetně Brent, Ekofisk, Forties a Oseberg.

souhrn

  • Severomorská ropa Brent označuje druh ropy, která se těží ze Severního moře v oblasti mezi Shetlandskými ostrovy a Norskem.
  • Brent Crude je sladká a lehká ropa se složením síry 0,37% a hmotností API 39,8%.
  • Futures Brent se obchodují na ICE pod symbolem B.

Historie severomorské ropy Brent

Ropa Brent byla objevena v roce 1859 v Severním moři, které se nachází v Atlantském oceánu. Průzkum však začal až v roce 1966, kdy byl zahájen komerční průzkum aktivních ropných polí. Na začátku 70. let se průzkumné aktivity zvýšily a první ropovod Vertikální vrt Vertikální vrt je typ vrtu, který je zaměřen na cíl přímo pod ním. Přestože je namířeno přímo dolů k zásobníku ropy nebo plynu, byl postaven v roce 1975.

Ropa Brent je přepravována potrubím do ropného terminálu Saloomwoo v Británii za účelem rafinace a zpracování. Díky vysoké kvalitě ropy Brent a stabilitě oblasti Severního moře byl průzkum a těžba ropy prospěšné.

Pojmenování ropného pole jako ropného pole Brent je způsobeno politikou pojmenování hlavní průzkumné společnosti Shell UK Exploration and Production, která pojmenuje ropná pole podle ptáků. Termín „Brent“ se vypůjčil od severoamerického druhu ptáka známého jako husa brentská.

Obchodování s ropou Brent

Po ropné krizi OPEC v 70. letech se ropné komodity začaly obchodovat na termínovém trhu. Futures Brent jsou obchodovány na New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastníkem je společnost CME Group, jedna z největších ve Spojených státech pod symbolem BZ. Jsou také obchodovány na mezikontinentální burze (ICE) v Evropě pod symbolem B.

Futures kontrakty Brent na ICE používají jako hlavní měnu americký dolar. Jedna smlouva futures na Brent se rovná 1 000 barelů ropy, což je ekvivalent 159 m3. Kromě futures investoři obchodují také opce spojené se severomorskou Brent Crude.

Index Brent je cena vypořádání pro futures Brent na ICE. Při výpočtu indexu Brent se berou v úvahu následující prvky:

  • Vážený průměr obchodů s nákladem v prvním měsíci.
  • Vážený průměr u obchodů s nákladem za druhý měsíc plus / mínus vážený průměr nákladních rozpětí za první a druhý měsíc.
  • Průměr hodnocení hlášených a potvrzených médii.

Brent Crude vs. West Texas Intermediate

Brent Crude a West Texas Intermediate (WTI) jsou dva nejčastěji obchodované druhy ropy a používají se jako měřítko při stanovování cen ropy. Ocenění komodity Ocenění komodity je proces odvození vnitřní hodnoty komodity za optimálních tržních podmínek. Na dokonale konkurenčním volném trhu. Mezi hlavní rozdíly mezi těmito dvěma typy ropy patří:

Místo těžby

Brent Crude se vyrábí v severním moři v Atlantském oceánu. Ropná pole Brent se nacházejí mezi Norskem a Shetlandy v Evropě. Ropa je přepravována potrubím do ropného terminálu Saloomwoo k vývozu.

Surová ropa WTI se těží z amerických ropných polí v Texasu, Louisianě a Severní Dakotě. Ropa je poté přepravována potrubím do Cushingu v Oklahomě.

Složení

Brent Crude a West Texas Intermediate obsahují odlišný obsah síry a gravitaci API, což přispívá k rozdílu v cenách ropy. Brent Crude je lehká ropa a obsahuje 0,37% síry ve srovnání s 0,24% obsahem síry ve West Texas Intermediate.

Čím je obsah síry nižší, tím je olej obvykle sladší a snáze rafinovatelný. Oba typy surových olejů jsou považovány za sladké oleje, i když Brent Crude není tak sladký jako West Texas Intermediate.

Gravitace ropy je hodnocena na stupnici od 10 do 70, kde vyšší gravitace znamená, že ropa je méně hustá. Gravitace API Brent Crude je 38% ve srovnání s gravitací API West Texas Intermediate 39,8%. Oba typy ropy jsou považovány za relativně lehké.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Ropa a plyn Primer Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, také známý jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. To
  • Sektor základních materiálů Sektor základních materiálů Sektor základních materiálů tvoří společnosti zabývající se objevem, těžbou a zpracováním surovin. Zahrnuje těžbu, lesnictví
  • Rozvahy ropné a plynárenské společnosti Rozvahy ropné a plynárenské společnosti Jedinečné položky v rozvahách ropné a plynárenské společnosti zahrnují prokázané rezervy, nevyzkoušené rezervy, povinnost vyřadit aktiva a reálnou hodnotu derivátu.
  • Svislá studna Svislá studna Svislá studna je typ vrtu, který je namířen na cíl přímo pod ním. I když je namířeno přímo dolů k nádrži ropy nebo plynu,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found