Aktivní návratnost - definice, příklad, správa portfolia

Aktivní návratnost označuje zisky nebo ztráty z portfolia, které přímo souvisejí s rozhodnutími manažera portfolia. Aktivní výnos může být kladný nebo záporný v závislosti na tom, zda na trhu vykazuje nadprůměrný výkon nebo horší výkon.

Například pokud je referenční hodnota 5% a skutečná návratnost portfolia je 5,5%, portfolio má pozitivní aktivní návratnost 0,5%. Podobně, pokud je benchmark 6% a skutečný výnos portfolia je 5,5%, portfolio má aktivní návratnost -0,5%. Srovnávacím kritériem, proti kterému se porovnává skutečný výnos, může být tržní index, jako je Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných indexů akciových trhů nebo Nasdaq Composite.

Aktivní návrat

souhrn

  • Aktivní výnos je část návratnosti, kterou lze připsat investičním rozhodnutím správce portfolia.
  • Získává se zjištěním rozptylu mezi referenční hodnotou a skutečným výnosem.
  • Použitým měřítkem může být tržní index, jako je DJIA nebo S&P 500.

Pochopení aktivního návratu

Aktivní návratnost označuje část výnosů (zisk nebo ztráta) v investičním portfoliu, kterou lze přímo připsat aktivním rozhodnutím o správě provedeným správcem portfolia Manažer portfolia Manažeři portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestistupňového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. . Aktivní návratnost se získá odečtením návratnosti investice, která je výsledkem celkových pohybů trhu, od referenční hodnoty. Má se za to, že fond vydělal pozitivní aktivní výnos, pokud skutečný výnos překročí tržní index.

Podobně, pokud fond dosáhne výsledků, které jsou nižší než výnosy tržního indexu, bude mít trh negativní aktivní výnos a bude se mít za to, že má nedostatečný výkon. Použitým měřítkem je návratnost, kterou by investor mohl vydělat zvolením přístupu pasivní investice.

Aktivní návratnost v aktivně spravovaných fondech

Manažeři portfolia, kteří hledají aktivní výnosy, se pokoušejí využít podhodnocené cenné papíry a krátkodobé cenové pohyby pomocí technické analýzy. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. . Manažer může například vytvořit portfolio obsahující nadhodnocené cenné papíry, které může krátce prodat se ziskem. V závislosti na cílech fondu se manažer pokouší snížit riziko ve srovnání s referenčním indexem.

Při vytváření investičního portfolia může manažer používat různé strategie, jako je alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé rozmanité kategorie, aby minimalizovali investice, rizikovou arbitráž a krátké pozice. Úspěch aktivně spravovaného fondu závisí na dovednosti manažera portfolia a výzkumného personálu.

Řízení portfolia

Správa portfolia je profesionální správa individuálních i podnikových aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy, deriváty a další aktiva, jako je nemovitost. Za správu portfolia odpovídá správce portfolia, který bere v úvahu investiční cíle a rizikový profil investora.

V některých případech může správa portfolia zahrnovat složité procesy, jako jsou finanční analýzy, monitorování a vykazování, oceňování aktiv atd. Konečným cílem správy portfolia je maximalizovat očekávané výnosy podle úrovně vystavení riziku. Mezi klíčové prvky správy portfolia patří:

1. Diverzifikace

Manažeři portfolia používají diverzifikaci k vytvoření koše investic, které jsou vystaveny rizikům a výnosům v rámci třídy aktiv, protože nemohou s jistotou předpovědět, že konkrétní investice vrátí konzistentní vítěze nebo poražené. Dobrý výběr aktiv by se měl šířit napříč různými třídami cenných papírů i odvětvími hospodářství. Pomůže zachytit výnosy různých sektorů ekonomiky.

2. Alokace majetku

Manažeři portfolia hledají kombinaci aktiv, která mají nízkou vzájemnou korelaci. Pomáhá optimalizovat rizikový profil investora, protože některá aktiva mají tendenci být volatilnější než jiná. Portfolio s agresivnější kombinací aktiv může vážit svůj profil směrem k volatilnějším investicím, zatímco investoři s konzervativní kombinací aktiv mohou vážit své portfolio směrem ke stabilnějším investicím. Portfolio může obsahovat různé typy akcií, dluhopisů a derivátů.

Aktivní vs. pasivní správa aktiv

Aktivní a pasivní správa aktiv jsou dvě hlavní investiční strategie, které lze použít ke generování výnosů z cenných papírů. Aktivní správa aktiv je strategie, při které správce portfolia rozhoduje o tom, jak budou prostředky investovány. Cílem manažera je překonat srovnávací index, jako je S&P 500, nákupem a prodejem cenných papírů, jako jsou akcie, futures kontrakty a opční kontrakty na trzích veřejných burz.

Vedení analyzuje trendy na trhu, ekonomické údaje a nejnovější zprávy specifické pro společnost, aby informovalo jejich rozhodnutí o koupi nebo prodeji konkrétního aktiva. Manažeři implementují rozhodnutí s cílem překonat manažery fondů, kteří replikují držby cenných papírů uvedené v indexu.

V pasivní správě aktiv chybí aktivní správa při rozhodování. Spíše se zaměřuje na napodobování držby aktiv konkrétního tržního indexu. Nastavuje investici, která je podobná konkrétnímu indexu, a používá stejnou váhu s cílem generovat shodné výsledky s vybraným indexem. Pasivně spravované fondy mají nižší výdaje než aktivně spravované fondy kvůli nízkému poměru obratu a nedostatku aktivního manažerského týmu, který by jinak vydělával poplatky za správu jako kompenzaci.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Očekávaný výnos Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi.
  • Peníze vs. časově vážený výnos Peníze vs. časově vážený výnos Peníze a časově vážené výnosy jsou míry návratnosti, které se obvykle používají k hodnocení výkonnosti portfolia spravovaných investic. Dnes je časově vážená míra návratnosti průmyslovým standardem, protože poskytuje spravedlivější hodnocení výkonnosti investičního manažera.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found