Syntetická hotovost - přehled, použití a peněžní toky

Syntetická hotovost je finanční nástroj, který je vytvořen tak, aby fungoval jako jiné finanční nástroje, ale určité vlastnosti simulovaného finančního nástroje jsou změněny. Simulované přístroje nemusí nutně existovat.

Syntetická hotovost

Syntetická hotovost poskytuje investorům vzorce peněžních toků Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF, které jsou speciálně přizpůsobeny jim. Nabízí také investorům rizikové profily a splatnosti, které odpovídají jejich požadavkům. Struktura syntetické hotovosti závisí především na požadavcích investora (investorů) a musí splňovat specifickou potřebu, aby splňovala zamýšlený účel.

Rychlé shrnutí

  • Syntetická hotovost je nástroj, který je přizpůsoben tak, aby napodoboval další finanční nástroje používané v investičních opcích.
  • Syntetickou hotovost lze přizpůsobit tak, aby vyhovovala požadavkům a účelu použití pro velké investory.
  • Syntetická hotovost umožňuje investorům zvolit si investiční možnosti, aniž by nutně investovali kapitál do nákupu nebo prodeje aktiva.

Použití syntetické hotovosti

Syntetickou hotovost může investor přizpůsobit z různých důvodů. Například syntetická hotovost může být strukturována tak, aby vytvořila finanční nástroj, který nabízí podobnou výplatu jako jiný existující nástroj. Dalším důvodem přizpůsobení syntetické hotovosti je napodobit jiné nástroje a vytvořit tak spolehlivější finanční nástroj s podobnými vlastnostmi jako jiné existující nástroje.

Investor se může rozhodnout použít opce k vytvoření syntetické hotovostní krátké pozice, která je lepší a jednodušší než krátký prodej Dlouhá a krátká pozice Při investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud bude dlouhý) nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). zásoby. Scénář lze replikovat do syntetických hotovostních dlouhých pozic, kde se investor může rozhodnout simulovat dlouhou pozici akcií, aniž by skutečně kupoval akcie za kapitálové zisky.

Syntetické peněžní toky a produkty

Syntetické produkty se liší od syntetických pozic Syntetická pozice Syntetická pozice je obchodní možnost používaná k simulaci vlastností jiné srovnatelné pozice. Přesněji řečeno, je vytvořena syntetická pozice, protože zahrnuje smlouvy na jejich vlastní krejčovství pro investory. Syntetické pozice nevyžadují kontrakty pro jejich strukturování, zatímco syntetické produkty vyžadují kontrakty, což komplikuje proces jejich strukturování.

Hlavní typy syntetických výrobků jsou ty, které platí prostřednictvím zhodnocení ceny, ale existují syntetické výrobky, které platí prostřednictvím příjmů. Takové produkty jsou známé jako generické cenné papíry a jsou definovány jako investice, o které se investoři zajímají. Některé z cenných papírů upřednostňují obě strany, což znamená, že investor těží z dividend z cenného papíru a zároveň prožívá zhodnocení stejné akcie.

Investoři mohou investovat do konvertibilních dluhopisů jako forma syntetických produktů. Konvertibilní dluhopisy jsou syntetické produkty, které se nejlépe hodí pro společnosti, které jsou ochotné poskytnout úvěr za nízké sazby. Emitent dluhopisů může řídit poptávku po dluhopisu, aniž by musel zvyšovat úroky z dluhopisu nebo výplaty kupónů, které budou vyplácet investorům. Emitent dluhopisů má výhodu vydávání dluhopisů, které lze převést na akcie. To znamená, že emitent může přilákat investory, kteří se mohou vzdát určitých výhod a počkat, až akcie zhodnotí.

Emitent dluhopisů může do konvertibilního dluhopisu také přidat určité funkce, aby přilákal držitele dluhopisů. Jednou z funkcí je ochrana jistiny, která uzamkne částku jistiny před ztrátami. Další funkcí, kterou lze přidat, je nabídnout držiteli dluhopisů větší příjem výměnou za nižší přepočítací faktor. Funkce fungují jako pobídky pro držitele dluhopisů a mohou přilákat investory k nákupu konvertibilního dluhopisu.

Poptávky na trhu

Poptávka na trhu po syntetické hotovosti (a směnitelných dluhopisech) roste díky své rostoucí popularitě v posledních letech. Poptávka po syntetické hotovosti se šíří hlavně prostřednictvím doporučení investorů, kteří jsou aktivními uživateli. Poptávka na trhu se přesouvá od jednotlivých investorů k institucionálním investorům, zejména těm, kteří jsou poprvé emitenty konvertibilních dluhopisů.

Novou poptávku na trhu plní investiční bankéři ve spolupráci s institucemi, které nabízejí syntetické směnitelné dluhopisy k nákupu. Tyto instituce poskytují konvertibilní dluhopisy s dlouhodobou kupní opcí Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akciový nebo jiný finanční nástroj za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. , což dává investorům vhodné vlastnosti, které v takových dluhopisech hledají. Většina nabídek syntetických produktů zahrnuje dluhopisy s pevným výnosem, které pomáhají chránit hlavní investici před ztrátami nebo volatilitou.

Syntetické výtvory

Produkty používané k výrobě syntetických produktů mohou být buď finanční deriváty, nebo aktiva, i když deriváty jsou nejběžnější. To, že se jedná o derivát, znamená, že produkty odvozují většinu svých peněžních toků z jiných aktiv. Deriváty jsou ze své podstaty cenné papíry, které jsou závislé na aktivu. Výsledkem je, že syntetické produkty vyvinuly třídu aktiv zvanou syntetické deriváty, které jsou aktivy ve formě cenných papírů.

Syntetické výrobky jsou považovány za složitější než syntetické kabriolety. Příkladem v takovém případě je syntetický zajištěný dluh, který investuje do nepeněžních aktiv s aktivy s pevným výnosem jako podkladovými aktivy. Syntetický zajištěný dluh se dále dělí na menší tranše, které umožňují velkým investorům vystavit se různým rizikovým profilům.

Přestože syntetické produkty nabízejí investorům potenciál získat významné výnosy, představují vysoké riziko. Držitelé syntetické tranše se pravděpodobně setkají se smluvními závazky, které nejsou zveřejněny v době nákupu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zajištěná dluhová povinnost (CDO) Zajištěná dluhová povinnost (CDO) Zajištěná dluhová povinnost (CDO) je syntetický investiční produkt, který představuje různé půjčky seskupené dohromady a prodávané věřitelem na trhu. Držitel zajištěného dluhového závazku může teoreticky získat vypůjčenou částku od původního dlužníka na konci výpůjčního období.
  • Parita put-call Parita put-call Parita put-call je důležitý koncept cen oceňování opcí, který ukazuje, jak musí být ceny putů, hovorů a podkladového aktiva vzájemně konzistentní. Tato rovnice vytváří vztah mezi cenou kupní a prodejní opce, které mají stejné podkladové aktivum.
  • Syntetické opce Syntetické opce Syntetická opce je obchodní pozice s řadou cenných papírů, které při souhrnu emulují jinou pozici.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found