Multilaterální agentura pro záruku investic (MIGA) - přehled, služby

Mnohostranná agentura pro záruku investic, zkráceně MIGA, je mezinárodní agentura zřízená na podporu rozsáhlých zahraničních investičních projektů v rozvojových zemích. MIGA se specializuje na usnadnění vysoce rizikových investic v zemích s nízkými příjmy a podporuje projekty, které jsou sociálně, ekonomicky a ekologicky udržitelné.

Mnohostranná agentura pro záruku investic (MIGA)

Společnost MIGA se sídlem ve Washingtonu, USA, je součástí skupiny Světové banky, jejíž členy je od května 2020 25 průmyslových a 157 rozvojových zemí. Provozuje ji Rada guvernérů a vede ji výkonný viceprezident (Hiroshi Matano) od prosince 2019). S kapitálovým kapitálem přesahujícím dvě miliardy dolarů přijala agentura následující strategii kupředu:

  • Zaměření na nejchudší rozvojové země světa prostřednictvím podpory projektů
  • Důraz na křehké země zasažené konflikty, kam se soukromí hráči v pojišťovnictví zdráhají jít
  • Závazek k plnění 17 cílů udržitelného rozvoje a zmírňování změny klimatu

souhrn

  • Agentura pro záruku mnohostranných investic, zkráceně MIGA, je mezinárodní agentura založená za účelem podpory vysoce rizikových zahraničních investičních projektů velkého rozsahu Přímé zahraniční investice (FDI) Přímé zahraniční investice (FDI) jsou investice strany v jedné zemi do podnikání společnost v jiné zemi s úmyslem vytvořit trvalý zájem. Trvalý úrok odlišuje PZI od zahraničních portfoliových investic, kde investoři pasivně drží cenné papíry ze zahraničí. v rozvojových zemích.
  • MIGA je součástí skupiny Světové banky, jejíž členy je od května 2020 25 průmyslových a 157 rozvojových zemí.
  • Primárně nabízí pojištění politických rizik, které zajišťuje investice proti hrozbám politické nestability, občanských válek, terorismu atd.

Služby nabízené Agenturou pro záruku mnohostranných investic

Agentura pro mnohostranné záruky investic primárně nabízí pojištění politických rizik, které zajišťuje investice proti hrozbám politické nestability, občanských válek, terorismu atd. Poskytuje záruky proti nekomerčním rizikům pro projekty přímých zahraničních investic v různých odvětvích, včetně agropodnikání. termín používaný k popisu sektoru, který zahrnuje všechny ekonomické činnosti spojené se zemědělstvím, tj. chemikálie, chov, pěstování plodin, bankovnictví, finanční trhy Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou druhem trhu, který poskytuje cestu pro prodej a nákup aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž. , infrastruktura, energie a obnovitelná energie, nakládání s pevným odpadem, telekomunikace, cestovní ruch a doprava. zvyšuje důvěru investorů i věřitelů ohledně bezpečnosti a návratnosti jejich investic. MIGA účtuje investorům pojistné jako každá jiná pojišťovací agentura.

Agentura také radí vládám ohledně nejlepších způsobů, jak přilákat a udržet soukromé investice, což umožňuje rychlý a trvalý růst jejich ekonomik. Mezi jeho služby patří licencování, franšízing a technologická podpora. Kromě toho se snaží svým klientům přidat hodnotu tím, že jim nabízí rozsáhlé znalosti o rozvíjejících se trzích po celém světě.

Čtyři pilíře MIGA

1. Rostoucí hlavní podnikání

2. Inovativní aplikace

3. Maximalizace dopadu projektu

4. Vytváření trhů

Historie společnosti MIGA

Potřeba poskytovatele pojištění mnohostranných politických rizik byla poprvé pociťována v roce 1948. V září 1985 se myšlenka začala naplňovat, když Rada guvernérů Světové banky schválila Úmluvu MIGA s hlavním posláním zvýšit tok kapitálu a technologií do rozvojových zemí .

MIGA byla založena jako člen skupiny Světové banky v dubnu 1988. Zahájila svoji činnost s kapitálovou zásobou 1 miliardy USD a 29 původními členskými zeměmi. Agentura získala sílu ze svého multilaterálního charakteru a společného sponzorství rozvinutých a rozvojových zemí.

Do roku 2010 společnost MIGA úspěšně vydala 922 záruk v hodnotě 18,8 miliard dolarů.

Příklady projektů MIGA

Malawi, Afrika

V roce 2019 vydala společnost MIGA záruky na podporu vývoje, výstavby a provozu nové solární fotovoltaické elektrárny v Salima, provincii v centrální oblasti afrického Malawi. Rychlost elektrifikace v Malawi ve srovnání s globálními standardy byla katastrofálně nízká, přičemž její instalovaná výrobní kapacita závisí hlavně na vodní energii a je citlivá na dopady změny klimatu. Projekt pojistil jednoho z prvních nezávislých výrobců energie (IPP) v Malawi pro přidání nového zdroje dodávek energie v zemi.

Bělehrad, Srbsko

V roce 2018 poskytla společnost MIGA zahraničním investorům pojištění pro výstavbu a provoz nového zařízení pro nakládání s odpady se složkami na výrobu elektřiny a tepla v srbském Bělehradě. Cílem projektu bylo snížit zátěž pro Bělehrad při zpracování komunálního odpadu, a tím uvolnit kapacitu skládek ve městě.

Quito, Ekvádor

V roce 2010 společnost MIGA podpořila investory při výstavbě nového letiště, které bude sloužit hlavnímu městu Ekvádoru - Quitu - za účelem zlepšení a rozšíření hospodářského rozvoje a obchodu. Mezinárodní letiště Mariscal Sucre se nakonec otevřelo v únoru 2013 a brzy se stalo jedním z nejrušnějších letišť v Jižní Americe.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Globalizace Globalizace Globalizace je sjednocení a interakce jednotlivců, vlád, společností a zemí světa. Bylo toho dosaženo prostřednictvím
  • Mezinárodní obchodní komora (ICC) Mezinárodní obchodní komora (ICC) Se sídlem v Paříži ve Francii je Mezinárodní obchodní komora (ICC) organizace složená z více než šesti milionů členů ze zemí po celém světě.
  • Multilaterální rozvojová banka (MDB) Multilaterální rozvojová banka (MDB) Multilaterální rozvojová banka (MDB) je finanční instituce, která je založena několika členskými zeměmi a spadá pod mezinárodní právo
  • Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER) Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER) Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER) je nezisková organizace založená v roce 1920. Jejím cílem je produkovat vysoce kvalitní a objektivní ekonomické

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found