Portfolio Barbell Bond - přehled, jak to funguje, funkce

Portfolio dluhopisů s činkou je investiční portfolio Investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv. který zahrnuje jak krátkodobé, tak dlouhodobé dluhopisy, přičemž polovinu portfolia tvoří krátkodobé dluhopisy a druhou polovinu tvoří dlouhodobé dluhopisy.

Portfolio dluhopisů s činkou

Investiční portfolio se nazývá portfolio dluhopisů s činkou, protože to lze graficky popsat pomocí činky s krátkodobými dluhopisy na jedné straně a dlouhodobými dluhopisy na straně druhé. Krátkodobé dluhopisy mají obecně dobu splatnosti menší nebo rovnou pěti letům, zatímco dlouhodobé dluhopisy mají obecně dobu splatnosti 10 let nebo delší.

Souhrn:

  • Portfolio dluhopisů s činkou je investiční portfolio, které zahrnuje krátkodobé i dlouhodobé dluhopisy, přičemž polovinu portfolia tvoří krátkodobé dluhopisy a druhou polovinu tvoří dlouhodobé dluhopisy.
  • Krátkodobé dluhopisy mají obecně dobu splatnosti až pět let, zatímco dlouhodobé dluhopisy mají dobu splatnosti 10 let nebo delší.
  • Klíčem za strategií investování do dluhopisů s činkou je velká pozornost věnovaná krátkodobým dluhopisům v prostředí rostoucí výnosové křivky. Jelikož krátkodobé dluhopisy stále dozrávají, jsou znovu investovány do nových krátkodobých dluhopisů, což zvyšuje celkovou hodnotu investic a hodnotu portfolia.

Jak funguje strategie investování do činkových dluhopisů?

Strategie investování do činkových dluhopisů, jednoduše označovaná jako strategie s činkami, zahrnuje investice do dvou odlišných druhů dluhopisů - krátkodobých a dlouhodobých. Cílem strategie je těžit z obou extrémů a dosáhnout zisku. Klíčem ve strategii investování do dluhopisů s činkou je pozornost věnovaná krátkodobým dluhopisům ve vzrůstající výnosové křivce. Výnosová křivka Výnosová křivka je grafickým znázorněním úrokových sazeb dluhu pro celou řadu splatností. Ukazuje výnos, který investor očekává, pokud získá peníze na dané časové období. Graf zobrazuje výnos dluhopisu na svislé ose a čas do splatnosti na vodorovné ose. životní prostředí.

Vzhledem k tomu, že krátkodobé dluhopisy stále zrají, jsou znovu investovány do nových krátkodobých dluhopisů, což zvyšuje celkovou hodnotu investic a zvyšuje hodnotu portfolia. Vzhledem k neustálému zaměření na krátkodobé dluhopisy se jedná o aktivní strategii, což znamená, že potřebuje aktivní management, aby po splatnosti adekvátně zavedlo krátkodobé dluhopisy do nových emisí.

Dalším důležitým aspektem portfolia činek je načasování. Nejlepší čas investovat pomocí strategie s činkou je, když se výnosová křivka zploští. Plochá výnosová křivka znamená velmi malou odchylku nebo rozdíl ve výnosu mezi krátkodobými a dlouhodobými dluhopisy. Proto varianční varianční vzorec Varianční vzorec se používá k výpočtu rozdílu mezi prognózou a skutečným výsledkem. nebo rozpětí mezi vazbami je velmi malé, což funguje nejlépe pro strategii činky.

Naopak, strmá výnosová křivka je škodlivá pro strategii činky, protože dlouhodobé výnosy rostou rychleji a rychleji než krátkodobé výnosy. Výsledkem je pokles celkové hodnoty dlouhodobých dluhopisů, čímž se ruší celý účel strategie činky. Proto je nejlepší čas investovat pomocí strategie s činkou, když se výnosová křivka zplošťuje.

Portfolio investice Barbell Bond - funkce

1. Dva typy dluhopisů

Portfolio dluhopisů s činkou obsahuje pouze dva typy dluhopisů - krátkodobé nebo dlouhodobé dluhopisy. Dluhopisy mají podobné časové osy splatnosti. Nejsou zde žádné dluhopisy se střední dobou splatnosti.

2. Úroveň rizika

Vystavení riziku pomocí strategie s činkou spočívá především v dlouhodobých dluhopisech portfolia. Dlouhodobé dluhopisy jsou až do splatnosti nedotčené a jsou mnohem volatilnější než krátkodobé dluhopisy. Riziko přichází v podobě potenciálních kapitálových ztrát z důvodu nepříznivých tržních podmínek.

3. Aktivní strategie

Investiční strategie s činkou je aktivní investiční strategie. Vyžaduje aktivní sledování krátkodobých dluhopisů, protože podstatou strategie je zavádění krátkodobých dluhopisů do nových po splatnosti. Bez aktivního řízení skončí toto investiční portfolio pouze s dlouhodobými dluhopisy, které poruší samotný účel strategie činky.

4. Vyšší likvidita

Jelikož tato investiční strategie zahrnuje zavádění krátkodobých dluhopisů do nových emisí po splatnosti, nabízí vyšší flexibilitu a likviditu. Likvidita Na finančních trzích likvidita označuje, jak rychle lze investici prodat, aniž by to mělo negativní dopad na její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. ve srovnání s jinými investičními strategiemi.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Investiční portfolio Investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv.
  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období.
  • Volatilita Volatilita Volatilita je měřítkem míry kolísání ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen
  • Doba do splatnosti Doba do splatnosti Doba do splatnosti je zbývající životnost dluhopisu nebo jiného typu dluhového nástroje. Doba trvání se pohybuje mezi dobou, kdy je dluhopis vydán, do jeho splatnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found