Pivotní body - přehled, techniky, výpočty a použití

Pivotní body odkazují na technické ukazatele používané denními obchodníky Denní obchodování Hlavním rysem denního obchodování je, že ke koupi a prodeji cenných papírů dochází ve stejný obchodní den. To znamená, že všechny obchodní pozice jsou do konce dne zlikvidovány. Hlavními cíli denního obchodování je objevování a využívání krátkodobé neefektivity trhu. identifikovat potenciální úrovně cen podpory a odporu na trhu cenných papírů. Jsou založeny na vysokých, nízkých a závěrečných cenách předchozího dne. Obchodníci používají k určení potenciálních vstupních, výstupních a stop-loss cen obchodů otočné body a úrovně podpory a odporu, které poskytují.

Finance's Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, vám mohou poskytnout sadu nástrojů, pomocí které se můžete stát světovým finančním analytikem!

Otočný bod

Pivotní body původně vyvinuli obchodníci s podlahou, kteří pracovali v rychle se měnícím prostředí na trzích s akciemi a komoditami. Druhy trhů - Dealers, Brokers, Exchanges Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce. Na začátku každého obchodovacího dne by pro výpočet pivot aktuálního obchodního dne použili vysoké, nízké a zavírací ceny předchozího dne.

Otočný bod se poté použije k identifikaci dvou úrovní podpory a dvou úrovní odporu pro daný den. Úrovně podpory a odporu se určují na základě rozdílu mezi vysokými a nízkými cenami předchozího dne a bodem obratu.

Techniky výpočtu

Hlavní technikou, kterou většina obchodníků používá k výpočtu otočných bodů, je pětibodový systém. Systém využívá vysoké, nízké a blízké ceny předchozího dne, stejně jako úroveň podpory a odolnosti. Pětibodový systém používá následující rovnice:

Otočný bod (P) = (předchozí vysoká + předchozí nízká + předchozí zavřít) / 3

S1 = (P x 2) - předchozí maximum

S2 = P - (předchozí vysoká - předchozí nízká)

R1 = (P x 2) - předchozí minimum

R2 = P + (předchozí vysoká - předchozí nízká)

Kde:

  • S1 = Podpora 1
  • S2 = Podpora 2
  • R1 = Odpor 1
  • R2 = Odpor 2

Denní obchodování s otočnými body

Při výpočtu otočných bodů působí tento bod jako primární úroveň podpory nebo odporu. Obchodování s velkým objemem se často vyskytuje, když je cena na nebo v blízkosti bodu obratu. Níže jsou uvedeny hlavní obchodní strategie používané u otočných bodů:

1. Otočný bod se skáče

Pokud cenová akce váhá a odrazí se zpět před dosažením pivotní úrovně, měli byste vstoupit do obchodu ve směru odskočení. Pokud testujete obchod s cenou nad kontingenční linií a cena se pohybuje blízko kontingenční linie a odráží se zpět nahoru, měli byste vstoupit do dlouhého (nákupního) obchodu.

Na druhou stranu, pokud testujete pivotovou linii ze spodní strany a cena se po zasažení pivot odskočí zpět na nevýhodu, měli byste prodat nakrátko. Stop-loss pro obchod se nachází nad pivotní linií, pokud je obchod krátký, a pod pivot line, pokud je obchod dlouhý.

2. Odlomení otočného bodu

Když cenová akce prorazí pivotní linii - například přechod z pod ní na nad ní - obchod by měl pokračovat ve směru úniku. Pokud je útěk medvědí, obchod by měl být krátký, zatímco pro býčí útěk by obchod měl být dlouhý. Dobré místo k provedení pokynu stop-loss Příkaz stop-loss Příkaz stop-loss je nástroj, který používají obchodníci a investoři k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku. je mírně na druhou stranu otočné linie. Například pokud kupujete dlouho na základě překročení ceny nad pivotní linií, prodejní zastávka by byla umístěna kousek pod pivotovou linií.

Finance's Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, vás naučí dovednosti, které můžete použít k vyhodnocení hodnoty společnosti na trhu!

Proč denní obchodníci preferují pivotní body

Denní obchodníci často upřednostňují použití pivotní analýzy před jinými technickými ukazateli z několika důvodů. Obsahují:

1. Vysoká přesnost

Otočný bod je považován za jeden z nejpřesnějších indikátorů na trhu. To vysvětluje, proč to většina obchodníků dne ráda používá k určení vstupních a výstupních bodů obchodu. Umožňuje obchodníkům vstupujícím na trh sledovat celkový tok trhu, protože používá obchodní akci z předchozího dne k předpovědi pravděpodobné akce aktuálního dne.

2. Krátké časové rámce

Na rozdíl od jiných obchodních nástrojů, které používají dlouhé časové rámce, indikátor otočného bodu získává data z jediného dne obchodování. Předvídání pravděpodobné úrovně podpory a odolnosti vyžaduje vysoké, nízké a blízké ceny předchozího dne. Ačkoli se pivotní obchodování primárně používá v denním časovém rámci, lze otočné body vypočítat také pro mnohem kratší časové rámce, jako jsou hodinové nebo 15minutové grafy.

3. Snadné použití

Indikátor otočného bodu je snadno použitelný nástroj, který je součástí většiny obchodních platforem. Platformy automaticky počítají úrovně podpory a odporu, takže obchodník to nemusí dělat ručně. Po získání pivotních úrovní se obchodník může soustředit na zjišťování svého přístupu na trh pro daný den.

Použití otočných bodů

1. Určete trendy na trhu

Obchodníci mohou pomocí otočných bodů určit trendy na trhu v závislosti na směru cenové akce. Když cenová akce zůstane nebo klesne pod pivotní úroveň, ukazuje to, že medvědí trh Bullish a Bearish Professionals v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. . Na druhou stranu, když cenová akce zůstane nebo se překročí nad čepem, ukazuje to, že trh je býčí.

2. Vstupte a opusťte trh

Obchodníci mohou také použít systém otočných bodů k rozhodování o tom, kdy vstoupit a opustit trh. Obchodník může například nastavit stop-loss poblíž kterékoli ze zjištěných úrovní podpory nebo odporu.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení Pivot Points. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Indikátor Aroon Indikátor Aroon - Technická analýza Indikátor Aroon používá výpočty aroon-up a aroon-down k identifikaci začátku nového trendu nebo měnícího se trendu na trhu.
  • Zlatý kříž Zlatý kříž Zlatý kříž je základní technický ukazatel, který se na trhu vyskytuje, když krátkodobý klouzavý průměr (50 dnů) aktiva stoupne nad dlouhodobý klouzavý průměr (200 dnů). Když obchodníci uvidí Zlatý kříž, považují tento vzor grafu za indikátor býčího trhu.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory jsou běžné grafové vzory, které by každý obchodník měl vědět. Vzory trojúhelníků jsou důležité, protože pomáhají naznačovat pokračování býčího nebo medvědího trhu. Mohou také pomoci obchodníkovi při zjišťování obrácení trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found