Metoda vysoké nízké vs. regresní analýzy - ukázkové výpočty

Metoda vysoké a regresní analýzy Metody předpovědi Nejlepší metody předpovědi. V tomto článku vysvětlíme čtyři typy metod předpovídání výnosů, které finanční analytici používají k předpovídání budoucích výnosů. jsou dvě hlavní metody odhadu nákladů používané k odhadu výše fixních a variabilních nákladů Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé. Manažeři obvykle musí rozdělit smíšené náklady na své fixní a variabilní složky, aby mohli předvídat a plánovat budoucnost.

Další informace najdete v kurzu Finance's Math for Corporate Finance Course.

Schéma vysoké nízké metody vs. regresní analýzy

Metoda vysoké nízké hodnoty používá k oddělení pevných a variabilních nákladů malé množství dat. Bere nejvyšší a nejnižší úroveň aktivity a porovnává jejich celkové náklady. Na druhou stranu regresní analýza ukazuje vztah mezi dvěma nebo více proměnnými. Používá se k pozorování změn v závislé proměnné Závislá proměnná Závislá proměnná je proměnná, která se bude měnit v závislosti na hodnotě jiné proměnné, která se nazývá nezávislá proměnná. ve vztahu ke změnám v nezávislé proměnné Nezávislá proměnná Nezávislá proměnná je vstup, předpoklad nebo ovladač, který je změněn za účelem posouzení jejího dopadu na závislou proměnnou (výsledek). .

Metoda vysoké nízké

Metoda vysokého minima určuje fixní a variabilní složky nákladů. Lze jej použít při rozlišování pevných a variabilních prvků nákladů na produkt Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou výrazy používané v manažerském účetnictví, které odkazují na plán nebo výkaz, který zobrazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétního časového období. , stroj, obchod, zeměpisný region prodeje, produktová řada atd.

Například ve výrobních nákladech na produkt mohou fixní náklady zahrnovat mzdy zaměstnanců a náklady na pronájem, zatímco variabilní náklady zahrnují náklady vzniklé při nákupu surovin.

Vzorec

Metoda vysokého minima rozděluje variabilní a fixní složky smíšených nákladů. Vzorce pro každou složku jsou následující:

Metoda vysoké nízké

Kde:

Y2 je cena na nejvyšší úrovni aktivity

Y1 jsou náklady na nejnižší úrovni aktivity

X2 je počet jednotek na nejvyšší úrovni aktivity

X1 je počet jednotek na nejnižší úrovni aktivity

Po výpočtu variabilních nákladů lze fixní náklady odvodit odečtením celkových variabilních nákladů od celkových nákladů. To představuje následující vzorec:

Fixní náklady = Y.2 - bX2

nebo

Fixní náklady = Y.1 - bX1

Kde:

b je variabilní cena

Příklad

Společnost ABC je výrobcem léčiv. Společnost chce odhadnout výši režijních nákladů, které jí vzniknou v dubnu, vzhledem k tomu, že společnost plánuje v uvedeném měsíci vyrobit 8 000 jednotek. Níže jsou uvedena čísla za leden až březen:

Metoda vysoké nízké

Pomocí výše uvedeného vzorce variabilních nákladů, kde:

Y2 = 30 000 $

Y1 = 25 000 $

X2 = 6 000

X1 = 4 000

Proto:

Příklad - variabilní náklady

Fixní náklady = 30 000 $ - (2,5 x 6 000 $) = $15,000

nebo

Fixní náklady = 25 000 $ - (2,5 x 4 000 $) = $15,000

Promítnuté variabilní náklady na měsíc duben se počítají takto:

= 2,5 x 8 000 $

= $20,000

Celkové náklady = fixní náklady + variabilní náklady

= $15,000 + $20,000

= $35,000

Další informace najdete v kurzu Finance's Math for Corporate Finance Course.

matematický regresní kurz

Výhody metody High Low

Použití metody vysoké nízké nabízí následující výhody:

Snadné použití

Metoda vysoké-nízké vyžaduje pouze informace o nákladech a jednotkách na nejvyšší a nejnižší úrovni aktivity, aby získala požadované informace. Manažeři mohou tuto techniku ​​snadno implementovat, protože nevyžaduje žádné speciální nástroje.

Vysoká přesnost se stabilními náklady

Metoda vysoké nízké hodnoty může být relativně přesná, pokud nejvyšší a nejnižší úroveň aktivity představují celkové chování společnosti v oblasti nákladů. Pokud se však obě extrémní úrovně aktivity systematicky liší, pak metoda vysoké nízké hodnoty přinese nepřesné výsledky.

Nevýhody metody High Low

Metoda vysokého minima má následující nevýhody:

Může být nespolehlivý

Metoda nepředstavuje všechna poskytnutá data, protože se spoléhá pouze na dvě extrémní úrovně aktivity. Tyto úrovně činnosti nemusí být reprezentativní pro vzniklé náklady v důsledku odlehlých nákladů, které jsou vyšší nebo nižší, než jaké organizaci vznikají na jiných úrovních činnosti.

Nezohledňuje inflaci

Metoda vysokého minima vylučuje dopady inflace Inflace Inflace je ekonomický koncept, který se týká zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). při odhadu nákladů.

Regresní analýza

Na rozdíl od metody High Low se regresní analýza týká techniky pro odhad vztahu mezi proměnnými. Pomáhá lidem pochopit, jak se mění hodnota závislé proměnné, když je jedna nezávislá proměnná proměnná, zatímco jiná je konstantní. Regresní analýza se používá při prognózování budoucích dat. Dva hlavní typy regresní analýzy jsou lineární regrese a vícenásobná regrese.

Lineární regrese

Lineární regrese je metoda, která studuje vztah mezi spojitými proměnnými. Proměnné jsou vyneseny na přímce. Lineární regrese lze vypočítat pomocí následujícího vzorce:

Y = a + bX + ⋴

Kde:

Y je závislá proměnná

X je nezávislá proměnná

b je sklon regresní přímky

a je průsečík regresní přímky

⋴ je regresní reziduum

Z výše uvedeného vzorce můžeme odvodit, že hodnota Y závisí na hodnotě X, zatímco hodnota b ukazuje změny v Y pokaždé, když se hodnota X změní. To znamená, že pokud b se rovná 0,5, znamená to, že pokaždé, když se X zvýší nebo zvýší o určitou hodnotu, hodnota Y se zvýší nebo sníží o tuto hodnotu. Na druhou stranu, když X = 0, hodnota „a“ se rovná hodnotě Y.

Předpoklady lineární regrese

  • Vztah mezi závislou proměnnou Y a nezávislou proměnnou X je lineární ve sklonu a zachycuje „a“ a „b“.
  • Nezávislá proměnná X není náhodná.
  • Hodnota chybového členu ⋴ je 0 a je konstantní pro všechna pozorování.

Vícenásobná regrese

Vícenásobná regrese je statistická technika, která předpovídá hodnotu jedné proměnné pomocí hodnoty dvou nebo více nezávislých proměnných. Jakmile je každá z nezávislých proměnných určena, lze je použít k předpovědi míry účinku, který mají nezávislé proměnné na závislou proměnnou. Efekt je znázorněn na přímce k přiblížení každého z datových bodů.

Další informace najdete v kurzu Finance's Math for Corporate Finance Course.

matematický regresní kurz

Vzorec

Vzorec pro vícenásobnou regresi je následující:

Y1= B0 + B1X1 + b2X2+ ……… ..bnXn + ⋴

Kde:

Y1 je predikovaná hodnota závislé proměnné

B0 je zachycení

B1, b2 … bn jsou regresní koeficient

X1, X2, …… Xn jsou nezávislé proměnné

⋴ je regresní reziduum

Předpoklady vícenásobné regrese

  • Mezi závislými a nezávislými proměnnými existuje lineární vztah.
  • Y1 pozorování jsou vybírána nezávisle a náhodně z populace.
  • Nezávislé proměnné spolu příliš nesouvisejí.
  • Regresní reziduum ukazuje průměr 0 a rozptyl 0.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční srovnání metody High Low a regresní analýzy. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Struktura nákladů Struktura nákladů Struktura nákladů odkazuje na typy nákladů, které podniku vzniknou, a obvykle se skládá z fixních a variabilních nákladů. Fixní náklady zůstávají nezměněny
  • Homogenní skupina nákladů Homogenní skupina nákladů Skupina homogenních nákladů je v podstatě účetní termín používaný vedením společnosti ke seskupení nákladů, které ukazují podobnou souvislost příčin a následků nebo získaných výhod, pokud jde o alokační základnu nákladů. Stručně řečeno, homogenní skupiny nákladů jsou způsob, jak logicky seskupit dohromady
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Variabilní kalkulace Variabilní kalkulace Variabilní kalkulace je koncept používaný v manažerském a nákladovém účetnictví, při kterém vzniká fixní výrobní režie v období, ve kterém je produkt vyroben. Tato metoda je v kontrastu s absorpčními náklady, ve kterých je pevná výrobní režie přidělena vyráběným výrobkům. V účetních rámcích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found