Drobná hotovost - Zjistěte více o fondech a transakcích v hotovosti

Drobná hotovost odkazuje na představu, že každý podnik potřebuje pravidelně hotovost, aby mohl platit za kancelářské potřeby, poštovní služby nebo kancelářské občerstvení. Proto si podniky ponechávají určitou hotovost pro neočekávané výdaje Náklady na fixní a variabilní náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé. Ačkoli ve výkazu o finanční situaci většiny společností je obvykle pouze jeden hotovostní účet, drobná hotovost je zahrnuta do běžného účtu aktiv pod obecnějším „hotovostním“ účtem.

Je zřejmé, že společnosti nechtějí spoustu peněz jen tak sedět v kanceláři. Částky se u jednotlivých společností liší, ale mohou být kdekoli od 50 do 500 USD. Společnosti, které utratí více či méně peněz, než se očekávalo, mohou upravit své zůstatky Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy tvoří výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě odpovídajícím způsobem.

Jako součást hotovosti společnosti je na jejím běžném účtu čerpán drobný hotovostní fond, který prošle tento šek a dá měnu a mince depozitáři. V této transakci nejsou žádné náklady. Pokud jsou peníze z fondu použity na výdaje, použije depozitář tyto hotovostní drobné příjmy nebo poukázky. Po doplnění fondu budou výdaje zaznamenány do hlavní knihy.

Proces usmíření

Sladění fondu drobných peněz by mělo být prováděno pravidelně, aby byla zajištěna správná rovnováha fondu. Při sesouhlasení zůstatků by se konečný zůstatek nebo zbývající hotovost ve fondu a všechny poplatky za přijetí měly rovnat původnímu zůstatku, který se obvykle přenáší z předchozího vykazovaného období. Fond lze podle potřeby doplnit zpět na schválenou částku.

Interní kontroly

Bez ohledu na to, jak velký je zůstatek, je důležité, aby společnosti zavedly dobrý systém vnitřní kontroly, který bude sledovat všechny příjmy a odtoky hotovosti z účtu drobné hotovosti. Například každý, kdo požaduje takovou hotovost, by měl být povinen napsat své jméno, datum, čas a konkrétní částku a popis transakce. Všechny tyto podrobnosti jsou obvykle vyplňovány prostřednictvím drobného peněžního poukazu / pracovního listu. Tyto listy přicházejí v různých formách, ale obecně vyžadují podobné informace. Nejlepším způsobem kontroly účtu je určit jednu osobu v kanceláři, která bude spravovat částku.

Poukaz na drobnou hotovost může vypadat takto:

Poukaz na drobnou hotovost

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení drobné hotovosti. Další informace o peněžních tocích a účetnictví najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Normalizace účetního výkazu Normalizace Účetní závěrka zahrnuje normalizaci jednorázových nákladů nebo výnosů v účetní závěrce nebo metrikách tak, aby odrážely pouze obvyklé transakce společnosti. Finanční výkazy často obsahují výdaje, které nepředstavují běžné obchodní operace společnosti
  • Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování.
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found